Лосось з овочами
Правильне і збалансоване харчування включає в себе не тільки пісні і несмачні страви, якщо ви хочете зміцнити здоров'я і скласти смачне і при цьому корисне меню впишіть в свою кулінарну записну книжку цей простий і смачний рецепт лосося з овочами.
Інгредієнти:
молода картопля - 750 г;
зернова гірчиця - 1 ст. ложка;
сік 1 апельсина;
мед - 2 ч. ложки;
філе лосося - 4 скибочки;
болгарський перець - 2 шт.;
зелений горошок в стручках - 250 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Картоплю відварюємо 10 хвилин в киплячій воді. Поки картопля вариться, змішуємо зернову гірчицю з апельсиновим соком і медом. Занурюємо скибочки лосося в готовий маринад і відставляємо на час в сторону. Перець нарізаємо крупною соломкою.
Напівготового картоплі даємо охолонути і викладаємо її на деко для випікання. Поверх картоплі розкладаємо горошок, перець і поливаємо овочі маслом, після чого приправляємо сіллю і перцем. Поверх овочів розкладаємо шматочки риби, не забувши полити їх залишками маринаду. Випікаємо рибу 20-25 хвилин. Лосось, запечений з овочами можна подавати з білим соусом до риби, або просто, полив блюдо залишками маринаду.
Інгредієнти:
мікс з будь-яких улюблених овочів;
філе лосося - 1 кг;
мед - 1/4 ст.;
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
білий винний оцет - 1 ст. ложка;
свіжий чебрець - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Мікс з овочів викладаємо на лист фольги, поливаємо столовою ложкою масла, лимонним соком, сіллю і перцем. Обертаємо овочі фольгою і ставимо в духовку.
Поки овочі запікаються, У невеликій мисці збиваємо мед, подрібнений часник, оливкова олія, біле сухе вино, чебрець, сіль і перець. Кладемо філе лосося на лист фольги і поливаємо отриманим маринадом. Накриваємо рибу фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин.
Інгредієнти:
філе сьомги - 4 шматочка;
сіль, перець;
вода - 375 мл;
молоко - 1 ст.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
оливкова олія;
лимон;
картопля - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
зелена цибуля;
морква - 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Овочі нарізаємо і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після чого кладемо овочі на сковороду і заливаємо сумішшю води, крохмалю і молока. Зверху кладемо шматочки риби і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності риби.
Лосось з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Картоплю відварюємо 10 хвилин в киплячій воді. Поки картопля вариться, змішуємо зернову гірчицю з апельсиновим соком і медом. Занурюємо скибочки лосося в готовий маринад і відставляємо на час в сторону. Перець нарізаємо крупною соломкою.
Напівготового картоплі даємо охолонути і викладаємо її на деко для випікання. Поверх картоплі розкладаємо горошок, перець і поливаємо овочі маслом, після чого приправляємо сіллю і перцем. Поверх овочів розкладаємо шматочки риби, не забувши полити їх залишками маринаду. Випікаємо рибу 20-25 хвилин. Лосось, запечений з овочами можна подавати з білим соусом до риби, або просто, полив блюдо залишками маринаду.
Лосось з овочами у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Мікс з овочів викладаємо на лист фольги, поливаємо столовою ложкою масла, лимонним соком, сіллю і перцем. Обертаємо овочі фольгою і ставимо в духовку.
Поки овочі запікаються, У невеликій мисці збиваємо мед, подрібнений часник, оливкова олія, біле сухе вино, чебрець, сіль і перець. Кладемо філе лосося на лист фольги і поливаємо отриманим маринадом. Накриваємо рибу фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин.
Лосось, тушкований з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Овочі нарізаємо і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після чого кладемо овочі на сковороду і заливаємо сумішшю води, крохмалю і молока. Зверху кладемо шматочки риби і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
Лосось із сиром
Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими
Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,