Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лосось з овочами

Лосось з овочами

22-03-2015, 08:55
2 266
Лосось з овочами
Правильне і збалансоване харчування включає в себе не тільки пісні і несмачні страви, якщо ви хочете зміцнити здоров'я і скласти смачне і при цьому корисне меню впишіть в свою кулінарну записну книжку цей простий і смачний рецепт лосося з овочами.

Лосось з овочами в духовці


Інгредієнти:

  • молода картопля - 750 г;

  • зернова гірчиця - 1 ст. ложка;

  • сік 1 апельсина;

  • мед - 2 ч. ложки;

  • філе лосося - 4 скибочки;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • зелений горошок в стручках - 250 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Картоплю відварюємо 10 хвилин в киплячій воді. Поки картопля вариться, змішуємо зернову гірчицю з апельсиновим соком і медом. Занурюємо скибочки лосося в готовий маринад і відставляємо на час в сторону. Перець нарізаємо крупною соломкою.
    Напівготового картоплі даємо охолонути і викладаємо її на деко для випікання. Поверх картоплі розкладаємо горошок, перець і поливаємо овочі маслом, після чого приправляємо сіллю і перцем. Поверх овочів розкладаємо шматочки риби, не забувши полити їх залишками маринаду. Випікаємо рибу 20-25 хвилин. Лосось, запечений з овочами можна подавати з білим соусом до риби, або просто, полив блюдо залишками маринаду.

    Лосось з овочами у фользі


    Інгредієнти:

  • мікс з будь-яких улюблених овочів;

  • філе лосося - 1 кг;

  • мед - 1/4 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка;

  • свіжий чебрець - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до 180 градусів. Мікс з овочів викладаємо на лист фольги, поливаємо столовою ложкою масла, лимонним соком, сіллю і перцем. Обертаємо овочі фольгою і ставимо в духовку.
    Поки овочі запікаються, У невеликій мисці збиваємо мед, подрібнений часник, оливкова олія, біле сухе вино, чебрець, сіль і перець. Кладемо філе лосося на лист фольги і поливаємо отриманим маринадом. Накриваємо рибу фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин.

    Лосось, тушкований з овочами


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 4 шматочка;

  • сіль, перець;

  • вода - 375 мл;

  • молоко - 1 ст.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія;

  • лимон;

  • Лосось з овочами

  • картопля - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • зелена цибуля;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Овочі нарізаємо і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після чого кладемо овочі на сковороду і заливаємо сумішшю води, крохмалю і молока. Зверху кладемо шматочки риби і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Стейк з лосося
    Стейк з лосося
    Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
    Лосось із сиром
    Лосось із сиром
    Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими
    Лосось в пароварці
    Лосось в пароварці
    Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,