Правильне і збалансоване харчування включає в себе не тільки пісні і несмачні страви, якщо ви хочете зміцнити здоров'я і скласти смачне і при цьому корисне меню впишіть в свою кулінарну записну книжку цей простий і смачний рецепт лосося з овочами.
Лосось з овочами в духовці
Інгредієнти: молода картопля - 750 г; зернова гірчиця - 1 ст. ложка; сік 1 апельсина; мед - 2 ч. ложки; філе лосося - 4 скибочки; болгарський перець - 2 шт.; зелений горошок в стручках - 250 г; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Картоплю відварюємо 10 хвилин в киплячій воді. Поки картопля вариться, змішуємо зернову гірчицю з апельсиновим соком і медом. Занурюємо скибочки лосося в готовий маринад і відставляємо на час в сторону. Перець нарізаємо крупною соломкою.
Напівготового картоплі даємо охолонути і викладаємо її на деко для випікання. Поверх картоплі розкладаємо горошок, перець і поливаємо овочі маслом, після чого приправляємо сіллю і перцем. Поверх овочів розкладаємо шматочки риби, не забувши полити їх залишками маринаду. Випікаємо рибу 20-25 хвилин. Лосось, запечений з овочами можна подавати з білим соусом до риби, або просто, полив блюдо залишками маринаду.
Лосось з овочами у фользі
Інгредієнти: мікс з будь-яких улюблених овочів; філе лосося - 1 кг; мед - 1/4 ст.; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; білий винний оцет - 1 ст. ложка; свіжий чебрець - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Розігріваємо духовку до 180 градусів. Мікс з овочів викладаємо на лист фольги, поливаємо столовою ложкою масла, лимонним соком, сіллю і перцем. Обертаємо овочі фольгою і ставимо в духовку.
Поки овочі запікаються, У невеликій мисці збиваємо мед, подрібнений часник, оливкова олія, біле сухе вино, чебрець, сіль і перець. Кладемо філе лосося на лист фольги і поливаємо отриманим маринадом. Накриваємо рибу фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин.
Лосось, тушкований з овочами
Інгредієнти: філе сьомги - 4 шматочка; сіль, перець; вода - 375 мл; молоко - 1 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка; оливкова олія; лимон; картопля - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; зелена цибуля; морква - 1 шт.; сіль, перець. Приготування Овочі нарізаємо і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після чого кладемо овочі на сковороду і заливаємо сумішшю води, крохмалю і молока. Зверху кладемо шматочки риби і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності риби.