Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тартар з лосося

Тартар з лосося

17-03-2015, 19:14
665
Тартар з лосося
Дивним і незвичним для російського вуха словом тартар називається як французький соус, так і будь-які страви, що складаються з дрібно нашаткованих продуктів. Це може бути і м'ясо, і овочі, і навіть фрукти. Але один з найпопулярніших варіантів тартар з лосося. Ми підібрали кілька рецептів салату тартар з лосося на ваш вибір, а також рецепт лосося з соусом тартар.
Тартар з лосося
Тартар з лосося готують, як правило, з сирої риби, якщо у вас це викликає побоювання, можна поекспериментувати з копченою рибою.
Інгредієнти:

  • філе лосося - 100 г;

  • імбир - 1/2 ч. ложки;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • лимонний сік - 1-2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе нарізаємо дрібними кубиками. Імбир натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно шаткуємо. У чашці змішати рибу, цибулю, імбир, лимонний сік, солимо, перчимо і додаємо оливкову олію. Все добре перемішуємо. Складаємо фольгу у кілька шарів і звертаємо з нього кільце, ставимо на тарілку. Викладаємо тартар в кільце, добре притискаючи, щоб він зберіг форму. Потім кільце знімаємо і подаємо на стіл, прикрасивши зеленню.
    Тартар з лосося з авокадо
    Інгредієнти:

  • копчений лосось - 200 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • цибуля - 1/2 шт.;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • перець чорний мелений - за смаком;

  • кріп.


  • Приготування
    Лосось і цибулю дрібно ріжемо, авокадо акуратно поділяємо на половинки і виймаємо кісточку. Змішати рибу і цибулю, збризкуємо лимонним соком і оливковою олією. Викладаємо салат на половинки авокадо і посипаємо чорним перцем крупного помелу. Подаємо, прикрасивши кропом.
    Рецепт тартар з лосося
    Інгредієнти:

  • яйця курячі - 8 шт;

  • тішачи лосося - 800 г;

  • цибуля червоний - 2 шт.;

  • листя базиліка - 8 шт.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сік лимонний - 2 ч. ложки;

  • каперси - 120 г;

  • сметана 25 відсотків жирності - 120 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень.


  • Приготування
    Яйця відварюємо 10 хвилин після закипання води і відразу зливаємо. Натираємо на тертці окремо білки і жовтки. Рибу акуратно, намагаючись не перетворити її на безформну масу, нарізаємо кубиками. Дрібно шаткуємо цибулю і базилік. Змішуємо рибу з овочами, додаємо оливкову олію і лимонний сік. Викладаємо тартар в кулінарному кільці на тарілці. По периметру кільця викладаємо натерту жовток, наступне кільце - білок, потім зелень. Дрібно шаткуємо четвертинку червоної цибулини і посипаємо поверх петрушки. Художньо викладаємо каперси і знімаємо кільце. Зверху викладаємо сметану і злегка перчимо.
    Лосось з соусом тартар
    Інгредієнти:

  • філе або стейк лосося;

  • сіль, перець - за смаком;

  • натуральний йогурт;

  • каперси;

  • мариновані корнішони;

  • кріп.


  • Приготування
    Каперси і мариновані корнішони дрібно рубаємо. Рибу солимо, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 250 градусів 15 хвилин. Змішуємо йогурт, каперси і корнішони, солимо і перчимо соус. Подаємо рибу з соусом тартар і прикрасивши кропом. Гарнируем овочами, ідеально підходить бланшована стручкова квасоля.
    Тартар з лосося з огірком
    Інгредієнти:

  • філе лосося - 300 г;

  • огірки - 50 г;

  • ікра червона - 30 г;

  • цибуля червоний - 20 г;

  • цибуля зелена - 10 г;

  • кріп - 20 г;

  • цедра лимонна - від одного лимона;

  • олія рослинна;

  • цукор - 10 г;

  • Тартар з лосося

  • сіль морська велика - 20 г;

  • хрін - 1 ч. ложка;

  • перець білий мелений.


  • Приготування
    Філе лосося посипаємо сумішшю солі, цукру, цедри і кропу, замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник. Після закінчення двох годин дістаємо рибу і ріжемо дрібними кубиками. Огірок очистити від шкірки і кісточок і нарізаємо кубиками. Червоний цибулю дуже дрібно шаткуємо, зелений лук теж дрібно рубаємо. Змішуємо хрін з маслом, додаємо цибулю, огірки, ікру і лосось, білий перець. Подаємо з житніми сухариками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
    Тартар з тунця
    Тартар з тунця
    Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
    Лосось із сиром
    Лосось із сиром
    Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими
    Лосось в пароварці
    Лосось в пароварці
    Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,