Тартар з лосося
Дивним і незвичним для російського вуха словом тартар називається як французький соус, так і будь-які страви, що складаються з дрібно нашаткованих продуктів. Це може бути і м'ясо, і овочі, і навіть фрукти. Але один з найпопулярніших варіантів тартар з лосося. Ми підібрали кілька рецептів салату тартар з лосося на ваш вибір, а також рецепт лосося з соусом тартар.
Тартар з лосося
Тартар з лосося готують, як правило, з сирої риби, якщо у вас це викликає побоювання, можна поекспериментувати з копченою рибою.
Інгредієнти:
філе лосося - 100 г;
імбир - 1/2 ч. ложки;
зелена цибуля - 3 пера;
лимонний сік - 1-2 ч. ложки;
оливкова олія - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Філе нарізаємо дрібними кубиками. Імбир натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно шаткуємо. У чашці змішати рибу, цибулю, імбир, лимонний сік, солимо, перчимо і додаємо оливкову олію. Все добре перемішуємо. Складаємо фольгу у кілька шарів і звертаємо з нього кільце, ставимо на тарілку. Викладаємо тартар в кільце, добре притискаючи, щоб він зберіг форму. Потім кільце знімаємо і подаємо на стіл, прикрасивши зеленню.
Тартар з лосося з авокадо
Інгредієнти:
копчений лосось - 200 г;
авокадо - 1 шт.;
цибуля - 1/2 шт.;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
перець чорний мелений - за смаком;
кріп.
Приготування
Лосось і цибулю дрібно ріжемо, авокадо акуратно поділяємо на половинки і виймаємо кісточку. Змішати рибу і цибулю, збризкуємо лимонним соком і оливковою олією. Викладаємо салат на половинки авокадо і посипаємо чорним перцем крупного помелу. Подаємо, прикрасивши кропом.
Рецепт тартар з лосося
Інгредієнти:
яйця курячі - 8 шт;
тішачи лосося - 800 г;
цибуля червоний - 2 шт.;
листя базиліка - 8 шт.;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
сік лимонний - 2 ч. ложки;
каперси - 120 г;
сметана 25 відсотків жирності - 120 г;
сіль, перець - за смаком;
зелень.
Приготування
Яйця відварюємо 10 хвилин після закипання води і відразу зливаємо. Натираємо на тертці окремо білки і жовтки. Рибу акуратно, намагаючись не перетворити її на безформну масу, нарізаємо кубиками. Дрібно шаткуємо цибулю і базилік. Змішуємо рибу з овочами, додаємо оливкову олію і лимонний сік. Викладаємо тартар в кулінарному кільці на тарілці. По периметру кільця викладаємо натерту жовток, наступне кільце - білок, потім зелень. Дрібно шаткуємо четвертинку червоної цибулини і посипаємо поверх петрушки. Художньо викладаємо каперси і знімаємо кільце. Зверху викладаємо сметану і злегка перчимо.
Лосось з соусом тартар
Інгредієнти:
філе або стейк лосося;
сіль, перець - за смаком;
натуральний йогурт;
каперси;
мариновані корнішони;
кріп.
Приготування
Каперси і мариновані корнішони дрібно рубаємо. Рибу солимо, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 250 градусів 15 хвилин. Змішуємо йогурт, каперси і корнішони, солимо і перчимо соус. Подаємо рибу з соусом тартар і прикрасивши кропом. Гарнируем овочами, ідеально підходить бланшована стручкова квасоля.
Тартар з лосося з огірком
Інгредієнти:
філе лосося - 300 г;
огірки - 50 г;
ікра червона - 30 г;
цибуля червоний - 20 г;
цибуля зелена - 10 г;
кріп - 20 г;
цедра лимонна - від одного лимона;
олія рослинна;
цукор - 10 г;
сіль морська велика - 20 г;
хрін - 1 ч. ложка;
перець білий мелений.
Приготування
Філе лосося посипаємо сумішшю солі, цукру, цедри і кропу, замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник. Після закінчення двох годин дістаємо рибу і ріжемо дрібними кубиками. Огірок очистити від шкірки і кісточок і нарізаємо кубиками. Червоний цибулю дуже дрібно шаткуємо, зелений лук теж дрібно рубаємо. Змішуємо хрін з маслом, додаємо цибулю, огірки, ікру і лосось, білий перець. Подаємо з житніми сухариками.
Тартар з лосося
Тартар з лосося готують, як правило, з сирої риби, якщо у вас це викликає побоювання, можна поекспериментувати з копченою рибою.
Інгредієнти:
Приготування
Філе нарізаємо дрібними кубиками. Імбир натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно шаткуємо. У чашці змішати рибу, цибулю, імбир, лимонний сік, солимо, перчимо і додаємо оливкову олію. Все добре перемішуємо. Складаємо фольгу у кілька шарів і звертаємо з нього кільце, ставимо на тарілку. Викладаємо тартар в кільце, добре притискаючи, щоб він зберіг форму. Потім кільце знімаємо і подаємо на стіл, прикрасивши зеленню.
Тартар з лосося з авокадо
Інгредієнти:
Приготування
Лосось і цибулю дрібно ріжемо, авокадо акуратно поділяємо на половинки і виймаємо кісточку. Змішати рибу і цибулю, збризкуємо лимонним соком і оливковою олією. Викладаємо салат на половинки авокадо і посипаємо чорним перцем крупного помелу. Подаємо, прикрасивши кропом.
Рецепт тартар з лосося
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо 10 хвилин після закипання води і відразу зливаємо. Натираємо на тертці окремо білки і жовтки. Рибу акуратно, намагаючись не перетворити її на безформну масу, нарізаємо кубиками. Дрібно шаткуємо цибулю і базилік. Змішуємо рибу з овочами, додаємо оливкову олію і лимонний сік. Викладаємо тартар в кулінарному кільці на тарілці. По периметру кільця викладаємо натерту жовток, наступне кільце - білок, потім зелень. Дрібно шаткуємо четвертинку червоної цибулини і посипаємо поверх петрушки. Художньо викладаємо каперси і знімаємо кільце. Зверху викладаємо сметану і злегка перчимо.
Лосось з соусом тартар
Інгредієнти:
Приготування
Каперси і мариновані корнішони дрібно рубаємо. Рибу солимо, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 250 градусів 15 хвилин. Змішуємо йогурт, каперси і корнішони, солимо і перчимо соус. Подаємо рибу з соусом тартар і прикрасивши кропом. Гарнируем овочами, ідеально підходить бланшована стручкова квасоля.
Тартар з лосося з огірком
Інгредієнти:
Приготування
Філе лосося посипаємо сумішшю солі, цукру, цедри і кропу, замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник. Після закінчення двох годин дістаємо рибу і ріжемо дрібними кубиками. Огірок очистити від шкірки і кісточок і нарізаємо кубиками. Червоний цибулю дуже дрібно шаткуємо, зелений лук теж дрібно рубаємо. Змішуємо хрін з маслом, додаємо цибулю, огірки, ікру і лосось, білий перець. Подаємо з житніми сухариками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
Лосось із сиром
Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими
Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,