Дивним і незвичним для російського вуха словом тартар називається як французький соус, так і будь-які страви, що складаються з дрібно нашаткованих продуктів. Це може бути і м'ясо, і овочі, і навіть фрукти. Але один з найпопулярніших варіантів тартар з лосося. Ми підібрали кілька рецептів салату тартар з лосося на ваш вибір, а також рецепт лосося з соусом тартар.
Тартар з лосося
Тартар з лосося готують, як правило, з сирої риби, якщо у вас це викликає побоювання, можна поекспериментувати з копченою рибою.
Інгредієнти: філе лосося - 100 г; імбир - 1/2 ч. ложки; зелена цибуля - 3 пера; лимонний сік - 1-2 ч. ложки; оливкова олія - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе нарізаємо дрібними кубиками. Імбир натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно шаткуємо. У чашці змішати рибу, цибулю, імбир, лимонний сік, солимо, перчимо і додаємо оливкову олію. Все добре перемішуємо. Складаємо фольгу у кілька шарів і звертаємо з нього кільце, ставимо на тарілку. Викладаємо тартар в кільце, добре притискаючи, щоб він зберіг форму. Потім кільце знімаємо і подаємо на стіл, прикрасивши зеленню.
Тартар з лосося з авокадо
Інгредієнти: копчений лосось - 200 г; авокадо - 1 шт.; цибуля - 1/2 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ч. ложки; перець чорний мелений - за смаком; кріп. Приготування Лосось і цибулю дрібно ріжемо, авокадо акуратно поділяємо на половинки і виймаємо кісточку. Змішати рибу і цибулю, збризкуємо лимонним соком і оливковою олією. Викладаємо салат на половинки авокадо і посипаємо чорним перцем крупного помелу. Подаємо, прикрасивши кропом.
Рецепт тартар з лосося
Інгредієнти: яйця курячі - 8 шт; тішачи лосося - 800 г; цибуля червоний - 2 шт.; листя базиліка - 8 шт.; олія оливкова - 1 ст. ложка; сік лимонний - 2 ч. ложки; каперси - 120 г; сметана 25 відсотків жирності - 120 г; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Яйця відварюємо 10 хвилин після закипання води і відразу зливаємо. Натираємо на тертці окремо білки і жовтки. Рибу акуратно, намагаючись не перетворити її на безформну масу, нарізаємо кубиками. Дрібно шаткуємо цибулю і базилік. Змішуємо рибу з овочами, додаємо оливкову олію і лимонний сік. Викладаємо тартар в кулінарному кільці на тарілці. По периметру кільця викладаємо натерту жовток, наступне кільце - білок, потім зелень. Дрібно шаткуємо четвертинку червоної цибулини і посипаємо поверх петрушки. Художньо викладаємо каперси і знімаємо кільце. Зверху викладаємо сметану і злегка перчимо.
Лосось з соусом тартар
Інгредієнти: філе або стейк лосося; сіль, перець - за смаком; натуральний йогурт; каперси; мариновані корнішони; кріп. Приготування Каперси і мариновані корнішони дрібно рубаємо. Рибу солимо, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 250 градусів 15 хвилин. Змішуємо йогурт, каперси і корнішони, солимо і перчимо соус. Подаємо рибу з соусом тартар і прикрасивши кропом. Гарнируем овочами, ідеально підходить бланшована стручкова квасоля.
Тартар з лосося з огірком
Інгредієнти: філе лосося - 300 г; огірки - 50 г; ікра червона - 30 г; цибуля червоний - 20 г; цибуля зелена - 10 г; кріп - 20 г; цедра лимонна - від одного лимона; олія рослинна; цукор - 10 г; сіль морська велика - 20 г; хрін - 1 ч. ложка; перець білий мелений. Приготування Філе лосося посипаємо сумішшю солі, цукру, цедри і кропу, замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник. Після закінчення двох годин дістаємо рибу і ріжемо дрібними кубиками. Огірок очистити від шкірки і кісточок і нарізаємо кубиками. Червоний цибулю дуже дрібно шаткуємо, зелений лук теж дрібно рубаємо. Змішуємо хрін з маслом, додаємо цибулю, огірки, ікру і лосось, білий перець. Подаємо з житніми сухариками.