Лосось в кунжуті
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ошатне і дуже оригінальне блюдо - лосось в кунжуті. Всі гості оцінять його по достоїнству і неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.
Інгредієнти:
філе лосося - 450 г;
вершки - 100 мл;
кунжут - 40 г;
спеції;
лимонний сік - 20 мл;
соус соєвий - 30 мл;
зелена цибуля - 50 р;
цукіні - 500 г;
масло рослинне - 20 мл
Приготування
Філе нарізаємо шматочками, перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо соєвим соусом, перемішуємо і засипаємо кунжутом. Залишаємо лосося приблизно на 30 хвилин постояти, щоб він замариновался. Цим часом розігріваємо сковороду з маслом, а потім викладаємо шматочки рибки і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Чистимо Кабачки, розрізаємо невеликими шматочками і пасеруємо окремо до підрум'янення, додаючи в кінці зелений лук і збризкуючи овочі лимонним соком. Перемішуємо все, заливаємо вершками і тушкуємо ще пару хвилин. Далі викладаємо кабачки з рибою на блюдо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
філе лосося - 300 г;
кунжут - за смаком;
соус соєвий - 2 ст. ложки;
імбир - 50 г;
олія рослинна;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Імбир очищаємо і нарізаємо великими брусочками. У сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо в ньому кунжут, а потім додаємо скибочки імбиру і обсмажуємо все кілька хвилин. Далі вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, зменшуємо вогонь і уварюємо соус. На іншій сковороді обсмажуємо до готовності філе лосося. Подаємо рибу на великому блюді, поливши зверху приготованим імбирним соусом. Як гарнір чудово підійде відварний рис і свіжа зелень.
Інгредієнти:
кунжут - для панірування;
філе лосося - 500 р.
Для маринаду:
лимон;
спеції;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики.
Приготування
З філе акуратно знімаємо шкірку, поливаємо лимонним соком, посипаємо спеціями і натираємо видавленим через прес часником. Потім промазуємо рибу оливковою олією і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години. Далі злегка промаківающімі її паперовим рушником, нарізаємо шматочками, обвалюємо з усіх сторін в кунжуті і викладаємо на деко, застелений папером. Запікаємо лосося при температурі 200°С протягом 15 хвилин, але не перетримуємо рибу, щоб вона не стала сухою. Подаємо страву зі свіжими овочами.
Лосось в кунжутною паніровці
Інгредієнти:
Приготування
Філе нарізаємо шматочками, перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо соєвим соусом, перемішуємо і засипаємо кунжутом. Залишаємо лосося приблизно на 30 хвилин постояти, щоб він замариновался. Цим часом розігріваємо сковороду з маслом, а потім викладаємо шматочки рибки і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Чистимо Кабачки, розрізаємо невеликими шматочками і пасеруємо окремо до підрум'янення, додаючи в кінці зелений лук і збризкуючи овочі лимонним соком. Перемішуємо все, заливаємо вершками і тушкуємо ще пару хвилин. Далі викладаємо кабачки з рибою на блюдо і подаємо до столу.
Лосось в кунжуті в азіатському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Імбир очищаємо і нарізаємо великими брусочками. У сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо в ньому кунжут, а потім додаємо скибочки імбиру і обсмажуємо все кілька хвилин. Далі вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, зменшуємо вогонь і уварюємо соус. На іншій сковороді обсмажуємо до готовності філе лосося. Подаємо рибу на великому блюді, поливши зверху приготованим імбирним соусом. Як гарнір чудово підійде відварний рис і свіжа зелень.
Лосось, запечений в кунжуті
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
З філе акуратно знімаємо шкірку, поливаємо лимонним соком, посипаємо спеціями і натираємо видавленим через прес часником. Потім промазуємо рибу оливковою олією і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години. Далі злегка промаківающімі її паперовим рушником, нарізаємо шматочками, обвалюємо з усіх сторін в кунжуті і викладаємо на деко, застелений папером. Запікаємо лосося при температурі 200°С протягом 15 хвилин, але не перетримуємо рибу, щоб вона не стала сухою. Подаємо страву зі свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажений лосось
Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,