Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лосось в кунжуті

Лосось в кунжуті

22-03-2015, 08:00
862
Лосось в кунжуті
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ошатне і дуже оригінальне блюдо - лосось в кунжуті. Всі гості оцінять його по достоїнству і неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.

Лосось в кунжутною паніровці


Інгредієнти:

  • філе лосося - 450 г;

  • вершки - 100 мл;

  • кунжут - 40 г;

  • спеції;

  • лимонний сік - 20 мл;

  • соус соєвий - 30 мл;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • цукіні - 500 г;

  • масло рослинне - 20 мл


  • Приготування
    Філе нарізаємо шматочками, перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо соєвим соусом, перемішуємо і засипаємо кунжутом. Залишаємо лосося приблизно на 30 хвилин постояти, щоб він замариновался. Цим часом розігріваємо сковороду з маслом, а потім викладаємо шматочки рибки і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Чистимо Кабачки, розрізаємо невеликими шматочками і пасеруємо окремо до підрум'янення, додаючи в кінці зелений лук і збризкуючи овочі лимонним соком. Перемішуємо все, заливаємо вершками і тушкуємо ще пару хвилин. Далі викладаємо кабачки з рибою на блюдо і подаємо до столу.

    Лосось в кунжуті в азіатському стилі


    Інгредієнти:

  • філе лосося - 300 г;

  • кунжут - за смаком;

  • соус соєвий - 2 ст. ложки;

  • імбир - 50 г;

  • олія рослинна;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Імбир очищаємо і нарізаємо великими брусочками. У сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо в ньому кунжут, а потім додаємо скибочки імбиру і обсмажуємо все кілька хвилин. Далі вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, зменшуємо вогонь і уварюємо соус. На іншій сковороді обсмажуємо до готовності філе лосося. Подаємо рибу на великому блюді, поливши зверху приготованим імбирним соусом. Як гарнір чудово підійде відварний рис і свіжа зелень.

    Лосось, запечений в кунжуті


    Інгредієнти:

  • кунжут - для панірування;

  • філе лосося - 500 р.


  • Для маринаду:

  • лимон;

  • спеції;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;
  • Лосось в кунжуті

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    З філе акуратно знімаємо шкірку, поливаємо лимонним соком, посипаємо спеціями і натираємо видавленим через прес часником. Потім промазуємо рибу оливковою олією і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години. Далі злегка промаківающімі її паперовим рушником, нарізаємо шматочками, обвалюємо з усіх сторін в кунжуті і викладаємо на деко, застелений папером. Запікаємо лосося при температурі 200°С протягом 15 хвилин, але не перетримуємо рибу, щоб вона не стала сухою. Подаємо страву зі свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажений лосось
    Смажений лосось
    Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Лосось в пароварці
    Лосось в пароварці
    Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,