Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ошатне і дуже оригінальне блюдо - лосось в кунжуті. Всі гості оцінять його по достоїнству і неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.
Лосось в кунжутною паніровці
Інгредієнти: філе лосося - 450 г; вершки - 100 мл; кунжут - 40 г; спеції; лимонний сік - 20 мл; соус соєвий - 30 мл; зелена цибуля - 50 р; цукіні - 500 г; масло рослинне - 20 мл Приготування Філе нарізаємо шматочками, перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо соєвим соусом, перемішуємо і засипаємо кунжутом. Залишаємо лосося приблизно на 30 хвилин постояти, щоб він замариновался. Цим часом розігріваємо сковороду з маслом, а потім викладаємо шматочки рибки і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Чистимо Кабачки, розрізаємо невеликими шматочками і пасеруємо окремо до підрум'янення, додаючи в кінці зелений лук і збризкуючи овочі лимонним соком. Перемішуємо все, заливаємо вершками і тушкуємо ще пару хвилин. Далі викладаємо кабачки з рибою на блюдо і подаємо до столу.
Лосось в кунжуті в азіатському стилі
Інгредієнти: філе лосося - 300 г; кунжут - за смаком; соус соєвий - 2 ст. ложки; імбир - 50 г; олія рослинна; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Імбир очищаємо і нарізаємо великими брусочками. У сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо в ньому кунжут, а потім додаємо скибочки імбиру і обсмажуємо все кілька хвилин. Далі вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, зменшуємо вогонь і уварюємо соус. На іншій сковороді обсмажуємо до готовності філе лосося. Подаємо рибу на великому блюді, поливши зверху приготованим імбирним соусом. Як гарнір чудово підійде відварний рис і свіжа зелень.
Лосось, запечений в кунжуті
Інгредієнти: кунжут - для панірування; філе лосося - 500 р. Для маринаду: лимон; спеції; олія оливкова - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики. Приготування З філе акуратно знімаємо шкірку, поливаємо лимонним соком, посипаємо спеціями і натираємо видавленим через прес часником. Потім промазуємо рибу оливковою олією і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години. Далі злегка промаківающімі її паперовим рушником, нарізаємо шматочками, обвалюємо з усіх сторін в кунжуті і викладаємо на деко, застелений папером. Запікаємо лосося при температурі 200°С протягом 15 хвилин, але не перетримуємо рибу, щоб вона не стала сухою. Подаємо страву зі свіжими овочами.