Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лосось з картоплею

Лосось з картоплею

22-03-2015, 08:53
2 012
Лосось з картоплею
Коли часу на приготування вечері практично немає, а хочеться все одно зробити щось ситне і смачне, пропонуємо вам спробувати приготувати лосось з картоплею. Блюдо виходить дивовижно смачним, ніжним і соковитим.

Лосось у фользі з картоплею


Інгредієнти:

  • філе лосося - 1 кг;

  • картопля - 5 шт.;

  • соєвий соус - за смаком;

  • морква - 3 шт.;

  • сир твердий - 200 г;

  • майонез - 200 мл;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування лосося з картоплею в духовці філе гарненько миємо, а якщо ціла рибина - розбираємо її, відрізаючи голову, хвіст і плавники. Потім обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими смужками. Чистимо й нарізаємо кружечками картоплю. Моркву натираємо на терочке, поливаємо її соєвим соусом , приправляємо червоним меленим перцем, видавленим через прес часником і перемішуємо. Сир подрібнюємо за допомогою терки. Тепер беремо форму для запікання, застеляємо її фольгою, змащуємо маслом і викладаємо наше блюдо шарами: спочатку картоплю, шматочки лосося, замаринована моркву і сир. Заливаємо зверху майонезом і ставимо в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Подаємо лосось, запечений з картоплею в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.

    Лосось з картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лосось - 500 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • лимон - 05 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • гірчичний порошок - щіпка;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Спочатку готуємо рибу: гарненько промиваємо під холодною водою і нарізаємо на невеликі стейки, шириною близько 2 сантиметрів. Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо, шаткуємо кружечками і заливаємо водою.
    Тепер переходимо до приготування маринаду. Для цього беремо цибулину, чистимо і шаткуємо її тонкими кільцями. У глибоку мисочку видавлюємо сік половини лимона, кладемо трохи меду і наливаємо оливкова масло. Ретельно все перемішуємо до однорідної суміші. Потім додаємо пів чайної ложечки сухого порошку гірчиці і знову перемішуємо.
    Перекладаємо підготовлений цибулю в маринад і залишаємо на 15 хвилин. Для приготування риби на пару обов'язково солимо і перчимо стейки. Після цього кладемо їх у приготовлену суміш і перемішуємо таким чином, щоб вся риба була повністю під маринадом. Замариновані рибні стейки перекладаємо в парову корзину, додаємо картоплю, порізану кружечками, покриваємо зверху цибульними кільцями, встановлюємо ємність в мультиварку і виставляємо на приладі режим «Пароварка». Таймер включаємо на 40 хвилин, залежно від товщини рибних шматочків. Після закінчення приготування акуратно знімаємо ємність, перекладаємо лосось з картоплею по тарілках і подаємо до столу.

    Суп з лосося з картоплею


    Інгредієнти:

  • філе лосося - 400 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • вода - 15 л;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • вершки - 1 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Лосось з картоплею
    Філе лосося промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо, перчимо за смаком, кидаємо лавровий листочок і варимо на слабенькому вогні 15 хвилин після закипання. Потім акуратно виймаємо з бульйону готову рибу, засипаємо в нього очищену картоплю, нарізану дрібними кубиками, і варимо до готовності. Чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями і пасеруємо до рум'яного кольору на вершковому маслечко. Охолоджену рибу подрібнюємо невеликими шматочками, кидаємо в суп, вливаємо вершки, викладаємо цибульну обжарку і зелень. Доводимо суп майже до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Розливаємо його по порційних тарілках і подаємо на стіл. Захололий суп зберігаємо в холодильнику 2-3 дні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Стейк з лосося
    Стейк з лосося
    Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
    Лосось в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з