Коли часу на приготування вечері практично немає, а хочеться все одно зробити щось ситне і смачне, пропонуємо вам спробувати приготувати лосось з картоплею. Блюдо виходить дивовижно смачним, ніжним і соковитим.
Лосось у фользі з картоплею
Інгредієнти: філе лосося - 1 кг; картопля - 5 шт.; соєвий соус - за смаком; морква - 3 шт.; сир твердий - 200 г; майонез - 200 мл; спеції - за смаком. Приготування Отже, для приготування лосося з картоплею в духовці філе гарненько миємо, а якщо ціла рибина - розбираємо її, відрізаючи голову, хвіст і плавники. Потім обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими смужками. Чистимо й нарізаємо кружечками картоплю. Моркву натираємо на терочке, поливаємо її соєвим соусом , приправляємо червоним меленим перцем, видавленим через прес часником і перемішуємо. Сир подрібнюємо за допомогою терки. Тепер беремо форму для запікання, застеляємо її фольгою, змащуємо маслом і викладаємо наше блюдо шарами: спочатку картоплю, шматочки лосося, замаринована моркву і сир. Заливаємо зверху майонезом і ставимо в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Подаємо лосось, запечений з картоплею в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.
Лосось з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: лосось - 500 г; картопля - 4 шт.; спеції. Для маринаду:
лимон - 05 шт.; цибулина - 2 шт.; мед - 1 ст. ложка; гірчичний порошок - щіпка; олія оливкова - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку готуємо рибу: гарненько промиваємо під холодною водою і нарізаємо на невеликі стейки, шириною близько 2 сантиметрів. Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо, шаткуємо кружечками і заливаємо водою.
Тепер переходимо до приготування маринаду. Для цього беремо цибулину, чистимо і шаткуємо її тонкими кільцями. У глибоку мисочку видавлюємо сік половини лимона, кладемо трохи меду і наливаємо оливкова масло. Ретельно все перемішуємо до однорідної суміші. Потім додаємо пів чайної ложечки сухого порошку гірчиці і знову перемішуємо.
Перекладаємо підготовлений цибулю в маринад і залишаємо на 15 хвилин. Для приготування риби на пару обов'язково солимо і перчимо стейки. Після цього кладемо їх у приготовлену суміш і перемішуємо таким чином, щоб вся риба була повністю під маринадом. Замариновані рибні стейки перекладаємо в парову корзину, додаємо картоплю, порізану кружечками, покриваємо зверху цибульними кільцями, встановлюємо ємність в мультиварку і виставляємо на приладі режим «Пароварка». Таймер включаємо на 40 хвилин, залежно від товщини рибних шматочків. Після закінчення приготування акуратно знімаємо ємність, перекладаємо лосось з картоплею по тарілках і подаємо до столу.
Суп з лосося з картоплею
Інгредієнти: філе лосося - 400 г; картопля - 2 шт.; вода - 15 л; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 50 г; вершки - 1 ст.; спеції. Приготування Філе лосося промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо, перчимо за смаком, кидаємо лавровий листочок і варимо на слабенькому вогні 15 хвилин після закипання. Потім акуратно виймаємо з бульйону готову рибу, засипаємо в нього очищену картоплю, нарізану дрібними кубиками, і варимо до готовності. Чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями і пасеруємо до рум'яного кольору на вершковому маслечко. Охолоджену рибу подрібнюємо невеликими шматочками, кидаємо в суп, вливаємо вершки, викладаємо цибульну обжарку і зелень. Доводимо суп майже до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Розливаємо його по порційних тарілках і подаємо на стіл. Захололий суп зберігаємо в холодильнику 2-3 дні.