Для приготування на відкритому вогні креветки замочують у маринаді. Маринування - це відмінний спосіб отримати тане в роті, ніжне і соковите м'ясо морепродуктів. Креветки, а також м'ясо, риба і гриби, попередньо витримані в маринаді, більш корисні, поживні і легше засвоюються організмом.
Маринад обволікає м'ясо креветки і зупиняє витікання соку під час приготування, захищає від пригорання, а також запобігає утворенню канцерогенів, що виділяються при обробці високими температурами.
Зазвичай для гриля, мангала або смаження в духовці креветки витримують часниково цитрусовому маринаді. Але можуть бути й інші варіанти рецептів.
Маринад для креветок на грилі
Інгредієнти: часник - 2 зубки; корінь імбиру - 3 см; сік одного лайма; темне кунжутне масло - 2 столові ложки. Приготування Подрібнюємо в ступці часник і корінь імбиру, додаємо до них кунжутна олія і сік лайма. Все ретельно перемішуємо. Креветки заливаємо маринадом і поставити на 2 години в холодильник.
Маринад для смаження креветок
Інгредієнти: цибуля шалот - 2 середні цибулини; ром - півсклянки; вода - 4 столові ложки; м'ята - пучок; лайм - 2 шт.; коричневий цукор - 2 столові ложки; мелений білий перець - половинка чайної ложки; морська сіль - 1 столова ложка. Приготування З цукру і води варимо сироп протягом 3 хвилин. Готового сиропу даємо охолонути. Знімаємо цедру з 2-х лаймів. З половинки одного лайма видавлюємо сік. Ріжемо цибулю. М'яту дрібно рубаємо. Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідної маси. Креветки покласти в маринад на півгодини.
Для маринування продуктів, ні в якому разі не можна використовувати металевий посуд, це може призвести до неприємного кольору і зовсім несподіваного смаку продуктів. Краще скористатися скляними або керамічними посудинами.
Маринад для королівських креветок
Інгредієнти: світле нефільтроване пиво - 2 склянки; мед - 2 столові ложки; апельсиновий мармелад або конфітюр - 2 столові ложки; часник - 2 зубчики; гірчичний порошок - 1 столова ложка; паприка мелена - 1 столова ложка; корінь свіжого імбиру - 2 см; мелений чорний перець; сіль. Приготування Натираємо на дрібній тертці часник і корінь імбиру. Мед і конфітюр трохи нагріваємо, щоб вони стали більш рідкими і змішуємо з часником і імбиром, солимо, перчимо. Креветки в такому маринаді повинні постояти 1-3 години.
Останній рецепт також використовується в якості маринаду для тигрових креветок.
Збираєтеся на пікнік, тоді подивіться наші рецепти, як маринувати шашлик або як приготувати маринований імбир .