Тартар з яловичини

Блюдо це зі складною історією, в походженні якого органічно сплелися традиції азіатських степових кочівників і високої французької кухні.
Приготувати тартар - прекрасна ідея для вечірки з друзями. Тартар безумовно сподобається багатьом, особливо чоловікам і прихильників сироїдіння.
Рецепт м'ясного тартар з яловичини з перепелиними жовтками
Можна готувати тартар з молодої конини або яловичини, ще краще - з телятини. Оскільки рецепт не передбачає термічної обробки, м'ясо обов'язково має пройти ветеринарний контроль. Вибираємо м'ясо найкраще (зрозуміло, незаморожене), вирізку. У списку компонентів також входить яєчний жовток. Ну, або дієтичні яйця. Краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути сальмонельозу. Зазвичай використовують Вустерський соус і/або Тобаско. А ми зробимо нескладний класичний соус в прованському стилі. Розрахунок продуктів на 4-5 порцій.
Інгредієнти:
Приготування
Вивчимо, як приготувати тартар з яловичини. Для початку, не вірте, якщо хтось скаже вам, що для того, щоб зробити тартар з яловичини, потрібно пропустити його через м'ясорубку. М'ясо потрібно очистити від плівок і порубати в фарш важким гострим ножем. Зрозуміло, обробну дошку слід попередньо добре продезинфікувати.
Січену у великий фарш яловичину викладаємо на тарілку (зручно робити це через спеціальне кільце). Втім, можна просто викласти м'ясо гіркою. У м'ясі робимо поглиблення. Укладаємо туди кружечок цибулі. По боках викладаємо каперси і корнішони (їх можна нарубати). Також викладаємо по боках від біфштекса гілочки зелені.
Тепер приготуємо соус. Змішаємо оливкова олія з товченим часником і гострим перцем. Додамо трохи оцту і діжонської гірчиці. Поллємо рівномірно цим соусом кожен біфштекс. У заглиблення поміщаємо (розбиваємо) по 4 перепелиних яйця. Присаливаем і скроплюємо соком лимона.
До тартару обов'язково подаємо червоне столове вино або недороге бренді, а також скибочки білого багета. Більше всього підійдуть недорогі терпкі молоді вина з добре вираженою фруктової кислотністю і вираженими тонами сап'яну в послевкусии.
Перемішуємо і насолоджуємося. Їмо, запиваючи вином і заїдаючи зеленню.

Якщо замість оливкової олії і гострих європейських соусів використовувати кунжутне масло в суміші з якісним соєвим соусом, теж вийде дуже смачно, при цьому страва буде мати явно виражений відтінок далекосхідних кулінарних традицій. Зрозуміло, в цьому варіанті ми вибираємо алкогольні напої відповідного стилю.
Можна використовувати і гострі латиноамериканські соуси (наприклад, молі або зелений молі), що надасть тартару новий незвичайний смак.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви

Тар-тар з телятини - рецепт
Любителі карпачо і стейків rare-прожарювання напевно не залишать без уваги м'ясної тар-тар. Ніжне мариноване м'ясо буквально тане в роті, а чистий,

Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих

Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення

Французький салат з м'ясом
Французький м'ясний салат - досить широке поняття, воно включає в себе кілька рецептів. Незмінними залишаються два компоненти - заправка з оливкового

Люля-кебаб з баранини
Люля-кебаб - дуже смачне і оригінальне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з баранини. Подавати його можна з соусами або