Тар-тар з телятини - рецепт
Закуска тар-тар не має нічого спільного з соусом "Тартар" . Це класичне європейське блюдо. Для приготування тар-тар в залежності від рецепту необхідно першосортне філе яловичини (в ідеалі теляча вирізка) або свіжа слабосолона риба.
Стейк тар-тар
Інгредієнти:
філе яловичини - 05 кг;
каперси - 50 г;
лимонний сік - 3 ч. ложки;
зелена цибуля - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ст. ложка;
соуси «Табаско» або «Ворчестер» - 4 ч. ложки;
оливкова олія - 4 ч. ложки;
сіль і мелений перець.
Для гарніру:
яєчний жовток - 4 шт.;
лимон - 3 шт.
каперси - 50 г;
нарізана петрушка - 4 ст. ложки;
цибулю - шалот - 4 ст. ложки;
гірчиця - 4 ст. ложки.
Приготування
Пропоноване кількість інгредієнтів розрахована для приготування 4-х порцій тар-тара.
Для цього тар-тара яловичина не пропускається через м'ясорубку, а дуже дрібно ріжеться. У посуд з нарізаним м'ясом додаємо подрібнену петрушку, цибулю і каперси. Сюди ж викладаємо соус і гірчицю, поливаємо соком лимона і оливковим маслом, солимо, перчимо. Всі компоненти ретельно перемішуємо.
Отриману масу ділимо на 4 частини, викладаємо кожну порцію на окрему тарілку, формуючи з фаршу сферу. У центрі рубленого м'яса робимо поглиблення, куди викладаємо жовток. Лимони ріжемо на кружечки. Навколо кожної м'ясної сфери викладаємо по 4 скибочки лимона. На кружечок лимона ложечкою розміщуємо: нарізані каперси (солоні огірки), рубану петрушку, нарізану цибулю-шалот і гірчицю.
Якщо вам важко уявити себе поглинає м'ясо без теплової обробки, допускається м'ясні коржі обсмажити на розпеченій сковороді буквально 10 секунд з кожної сторони.
Поціновувачів яловичини тар-тар напевно зацікавить рецепт карпаччо з яловичини .
Можливо, вас зацікавить рецепт того, як приготувати тар-тар з рибою.
Тар-тар з сьомги по-літньому
Інгредієнти:
малосольна риба (сьомга, горбуша або кета) - 400 г;
томати - 4 шт.;
огірок - 2 шт;
цибуля зелена;
цибулю-шалот - 2 шт.;
олія оливкова - 8 ст. ложки;
сік лимонний - 2 ст. ложки;
перець мелений.
Приготування
Компоненти дуже дрібно ріжемо і перемішуємо, до суміші додаємо оливкова олія і сік лимона, посипаємо перцем. При необхідності злегка солимо.
Вишукане блюдо можна подавати до столу!
Стейк тар-тар
Інгредієнти:
Для гарніру:
Приготування
Пропоноване кількість інгредієнтів розрахована для приготування 4-х порцій тар-тара.
Для цього тар-тара яловичина не пропускається через м'ясорубку, а дуже дрібно ріжеться. У посуд з нарізаним м'ясом додаємо подрібнену петрушку, цибулю і каперси. Сюди ж викладаємо соус і гірчицю, поливаємо соком лимона і оливковим маслом, солимо, перчимо. Всі компоненти ретельно перемішуємо.
Отриману масу ділимо на 4 частини, викладаємо кожну порцію на окрему тарілку, формуючи з фаршу сферу. У центрі рубленого м'яса робимо поглиблення, куди викладаємо жовток. Лимони ріжемо на кружечки. Навколо кожної м'ясної сфери викладаємо по 4 скибочки лимона. На кружечок лимона ложечкою розміщуємо: нарізані каперси (солоні огірки), рубану петрушку, нарізану цибулю-шалот і гірчицю.
Якщо вам важко уявити себе поглинає м'ясо без теплової обробки, допускається м'ясні коржі обсмажити на розпеченій сковороді буквально 10 секунд з кожної сторони.
Поціновувачів яловичини тар-тар напевно зацікавить рецепт карпаччо з яловичини .
Можливо, вас зацікавить рецепт того, як приготувати тар-тар з рибою.
Тар-тар з сьомги по-літньому
Інгредієнти:
Приготування
Компоненти дуже дрібно ріжемо і перемішуємо, до суміші додаємо оливкова олія і сік лимона, посипаємо перцем. При необхідності злегка солимо.
Вишукане блюдо можна подавати до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з солоними огірками
Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
Бутерброд з тунцем
Бутерброд з тунцем - відмінний перекус, який можна приготувати з ранку і взяти на роботу або навчання. Але, оскільки не всі люблять цю рибку, то у
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
Тартар з яловичини
У кулінарного терміна «тартар» на сьогоднішній день існує кілька тлумачень. Під одним з них розуміють біфштекс із сирого м'яса під гострим соусом. І
Закуска з сьомги
Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших
Карпаччо з тунця
Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно