Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тар-тар з телятини - рецепт

Тар-тар з телятини - рецепт

19-03-2015, 12:56
2 030
Тар-тар з телятини - рецепт
Закуска тар-тар не має нічого спільного з соусом "Тартар" . Це класичне європейське блюдо. Для приготування тар-тар в залежності від рецепту необхідно першосортне філе яловичини (в ідеалі теляча вирізка) або свіжа слабосолона риба.
Стейк тар-тар
Інгредієнти:

  • філе яловичини - 05 кг;

  • каперси - 50 г;

  • лимонний сік - 3 ч. ложки;

  • зелена цибуля - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • соуси «Табаско» або «Ворчестер» - 4 ч. ложки;

  • оливкова олія - 4 ч. ложки;

  • сіль і мелений перець.


  • Для гарніру:

  • яєчний жовток - 4 шт.;

  • лимон - 3 шт.

  • каперси - 50 г;

  • нарізана петрушка - 4 ст. ложки;

  • цибулю - шалот - 4 ст. ложки;

  • гірчиця - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Пропоноване кількість інгредієнтів розрахована для приготування 4-х порцій тар-тара.
    Для цього тар-тара яловичина не пропускається через м'ясорубку, а дуже дрібно ріжеться. У посуд з нарізаним м'ясом додаємо подрібнену петрушку, цибулю і каперси. Сюди ж викладаємо соус і гірчицю, поливаємо соком лимона і оливковим маслом, солимо, перчимо. Всі компоненти ретельно перемішуємо.
    Отриману масу ділимо на 4 частини, викладаємо кожну порцію на окрему тарілку, формуючи з фаршу сферу. У центрі рубленого м'яса робимо поглиблення, куди викладаємо жовток. Лимони ріжемо на кружечки. Навколо кожної м'ясної сфери викладаємо по 4 скибочки лимона. На кружечок лимона ложечкою розміщуємо: нарізані каперси (солоні огірки), рубану петрушку, нарізану цибулю-шалот і гірчицю.
    Якщо вам важко уявити себе поглинає м'ясо без теплової обробки, допускається м'ясні коржі обсмажити на розпеченій сковороді буквально 10 секунд з кожної сторони.
    Поціновувачів яловичини тар-тар напевно зацікавить рецепт карпаччо з яловичини .
    Можливо, вас зацікавить рецепт того, як приготувати тар-тар з рибою.
    Тар-тар з сьомги по-літньому
    Інгредієнти:

  • малосольна риба (сьомга, горбуша або кета) - 400 г;

  • томати - 4 шт.;

  • огірок - 2 шт;

  • Тар-тар з телятини - рецепт
  • цибуля зелена;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • олія оливкова - 8 ст. ложки;

  • сік лимонний - 2 ст. ложки;

  • перець мелений.


  • Приготування
    Компоненти дуже дрібно ріжемо і перемішуємо, до суміші додаємо оливкова олія і сік лимона, посипаємо перцем. При необхідності злегка солимо.
    Вишукане блюдо можна подавати до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з солоними огірками
    Соус з солоними огірками
    Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
    Бутерброд з тунцем
    Бутерброд з тунцем
    Бутерброд з тунцем - відмінний перекус, який можна приготувати з ранку і взяти на роботу або навчання. Але, оскільки не всі люблять цю рибку, то у
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
    Тартар з яловичини
    Тартар з яловичини
    У кулінарного терміна «тартар» на сьогоднішній день існує кілька тлумачень. Під одним з них розуміють біфштекс із сирого м'яса під гострим соусом. І
    Закуска з сьомги
    Закуска з сьомги
    Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно