Закуска тар-тар не має нічого спільного з соусом "Тартар" . Це класичне європейське блюдо. Для приготування тар-тар в залежності від рецепту необхідно першосортне філе яловичини (в ідеалі теляча вирізка) або свіжа слабосолона риба.
Стейк тар-тар Інгредієнти: філе яловичини - 05 кг; каперси - 50 г; лимонний сік - 3 ч. ложки; зелена цибуля - 1 ст. ложка; петрушка - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; соуси «Табаско» або «Ворчестер» - 4 ч. ложки; оливкова олія - 4 ч. ложки; сіль і мелений перець. Для гарніру:
яєчний жовток - 4 шт.; лимон - 3 шт. каперси - 50 г; нарізана петрушка - 4 ст. ложки; цибулю - шалот - 4 ст. ложки; гірчиця - 4 ст. ложки. Приготування Пропоноване кількість інгредієнтів розрахована для приготування 4-х порцій тар-тара.
Для цього тар-тара яловичина не пропускається через м'ясорубку, а дуже дрібно ріжеться. У посуд з нарізаним м'ясом додаємо подрібнену петрушку, цибулю і каперси. Сюди ж викладаємо соус і гірчицю, поливаємо соком лимона і оливковим маслом, солимо, перчимо. Всі компоненти ретельно перемішуємо.
Отриману масу ділимо на 4 частини, викладаємо кожну порцію на окрему тарілку, формуючи з фаршу сферу. У центрі рубленого м'яса робимо поглиблення, куди викладаємо жовток. Лимони ріжемо на кружечки. Навколо кожної м'ясної сфери викладаємо по 4 скибочки лимона. На кружечок лимона ложечкою розміщуємо: нарізані каперси (солоні огірки), рубану петрушку, нарізану цибулю-шалот і гірчицю.
Якщо вам важко уявити себе поглинає м'ясо без теплової обробки, допускається м'ясні коржі обсмажити на розпеченій сковороді буквально 10 секунд з кожної сторони.
Поціновувачів яловичини тар-тар напевно зацікавить рецепт карпаччо з яловичини .
Можливо, вас зацікавить рецепт того, як приготувати тар-тар з рибою.
Тар-тар з сьомги по-літньому Інгредієнти: малосольна риба (сьомга, горбуша або кета) - 400 г; томати - 4 шт.; огірок - 2 шт; цибуля зелена; цибулю-шалот - 2 шт.; олія оливкова - 8 ст. ложки; сік лимонний - 2 ст. ложки; перець мелений. Приготування Компоненти дуже дрібно ріжемо і перемішуємо, до суміші додаємо оливкова олія і сік лимона, посипаємо перцем. При необхідності злегка солимо.
Вишукане блюдо можна подавати до столу!