Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з тунця

Карпаччо з тунця

4-01-2015, 20:13
1 474
Карпаччо з тунця
Якщо класична версія карпаччо з сирою телятиною не збуджує ваш апетит, рекомендуємо зупиниться на рибної версії цієї страви. Сьомга, лосось або тунець стануть відмінною заміною м'ясу.

Рецепт карпаччо з тунця в японському стилі


Інгредієнти:

  • свіжий тунець - 200 г;

  • дайкон - 1 шт.;

  • червоний чилі - 1 шт.;

  • крес-салат;

  • лайм - 1 шт.;

  • соєвий соус;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Шматок свіжого тунця з допомогою гострого ножа нарізаємо максимально тонкими скибочками. Готові скибочки можна додатково злегка відбити плоским боком ножа, щоб зробити їх ще більш тонкими. Викладаємо шматочки тунця на тарілку.
    Натираємо трохи дайкона і викладаємо його тонкою смужкою поверх риби. Зверху кладемо нарізану чилі і поливаємо блюдо соком лайма. Додатково поливаємо шматочки тунця соєвим соусом і фінально збризкуємо оливковою олією.

    Як приготувати карпаччо з тунця c м'ятою?


    Інгредієнти:

  • тунець - 200 г;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • м'ята - 1 жменя;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • рисовий оцет - 1/3 ст.;

  • зелена цибуля - 1 /4 ст.


  • Приготування
    Охолоджене філе тунця нарізаємо тонкими скибочками, при необхідності злегка відбиваємо плоскою стороною ножа. Напівпрозорі скибочки укладаємо на плоске блюдо. Для м'ятного соусу в невеликій мисочці насамперед слід змішати нарізану цибулю з подрібненої м'ятою. Суміш заливаємо олією, додаємо цукор, рисовий оцет і все ретельно збиваємо до розчинення кристалів цукру. Готову страву посипаємо зеленою цибулею і відразу ж подаємо до столу.

    Карпаччо з тунця з гірчицею


    Інгредієнти:

  • тунець - 500 г;

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 1/4 ч. ложки;

  • оливкова олія - 8 ст. ложок;

  • сіль;

  • лимонний сік - 4 ч. ложки;

  • нарізаний зелений лук - 2 ч. ложки;

  • Карпаччо з тунця

  • нарізану шалот - 1 ч. ложка;

  • крес-салат - 2 ст.


  • Приготування
    Спочатку збиваємо оцет і гірчицю з допомогою віночка, поступово підливаючи до них оливкова олія. Приправляємо заправку сіллю за смаком, накриваємо і залишаємо в холодильнику.
    Шматочки тунця розкладаємо на лист харчової плівки і покриваємо другим листом зверху. Злегка відбиваємо шматочки тунця до необхідної товщини. Викладаємо шматочки на тарілку і ставимо в холодильник на час від 30 хвилин до 4 годин. Охолоджені шматочки змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лимона , посипаємо цибулею, сіллю, перцем і поливаємо заздалегідь приготованою заправкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з тунця з огірком
    Салат з тунця з огірком
    Салати, без сумніву, є чудовою прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. І готувати їх досить просто, для цього не потрібно спеціальних
    Страви з тунця
    Страви з тунця
    З такою смачною і корисною риби, як тунець можна створити багато різноманітних страв: салати, закуски, а також запекти її. Давайте з вами розберемо
    Тартар з тунця
    Тартар з тунця
    Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
    Карпаччо з яловичини
    Карпаччо з яловичини
    Карпаччо - дуже ніжна закуска, родом з Італії. Подається вона сирої, однак переживати немає за що, адже таке страву їсти дуже корисно. Ну а якщо сире
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно