Карпаччо з тунця
Якщо класична версія карпаччо з сирою телятиною не збуджує ваш апетит, рекомендуємо зупиниться на рибної версії цієї страви. Сьомга, лосось або тунець стануть відмінною заміною м'ясу.
Інгредієнти:
свіжий тунець - 200 г;
дайкон - 1 шт.;
червоний чилі - 1 шт.;
крес-салат;
лайм - 1 шт.;
соєвий соус;
оливкова олія.
Приготування
Шматок свіжого тунця з допомогою гострого ножа нарізаємо максимально тонкими скибочками. Готові скибочки можна додатково злегка відбити плоским боком ножа, щоб зробити їх ще більш тонкими. Викладаємо шматочки тунця на тарілку.
Натираємо трохи дайкона і викладаємо його тонкою смужкою поверх риби. Зверху кладемо нарізану чилі і поливаємо блюдо соком лайма. Додатково поливаємо шматочки тунця соєвим соусом і фінально збризкуємо оливковою олією.
Інгредієнти:
тунець - 200 г;
цибулю-шалот - 1 шт.;
м'ята - 1 жменя;
оливкова олія - 1/4 ст.;
цукор - 1 1/2 ст.;
рисовий оцет - 1/3 ст.;
зелена цибуля - 1 /4 ст.
Приготування
Охолоджене філе тунця нарізаємо тонкими скибочками, при необхідності злегка відбиваємо плоскою стороною ножа. Напівпрозорі скибочки укладаємо на плоске блюдо. Для м'ятного соусу в невеликій мисочці насамперед слід змішати нарізану цибулю з подрібненої м'ятою. Суміш заливаємо олією, додаємо цукор, рисовий оцет і все ретельно збиваємо до розчинення кристалів цукру. Готову страву посипаємо зеленою цибулею і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
тунець - 500 г;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
діжонська гірчиця - 1/4 ч. ложки;
оливкова олія - 8 ст. ложок;
сіль;
лимонний сік - 4 ч. ложки;
нарізаний зелений лук - 2 ч. ложки;
нарізану шалот - 1 ч. ложка;
крес-салат - 2 ст.
Приготування
Спочатку збиваємо оцет і гірчицю з допомогою віночка, поступово підливаючи до них оливкова олія. Приправляємо заправку сіллю за смаком, накриваємо і залишаємо в холодильнику.
Шматочки тунця розкладаємо на лист харчової плівки і покриваємо другим листом зверху. Злегка відбиваємо шматочки тунця до необхідної товщини. Викладаємо шматочки на тарілку і ставимо в холодильник на час від 30 хвилин до 4 годин. Охолоджені шматочки змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лимона , посипаємо цибулею, сіллю, перцем і поливаємо заздалегідь приготованою заправкою.
Рецепт карпаччо з тунця в японському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Шматок свіжого тунця з допомогою гострого ножа нарізаємо максимально тонкими скибочками. Готові скибочки можна додатково злегка відбити плоским боком ножа, щоб зробити їх ще більш тонкими. Викладаємо шматочки тунця на тарілку.
Натираємо трохи дайкона і викладаємо його тонкою смужкою поверх риби. Зверху кладемо нарізану чилі і поливаємо блюдо соком лайма. Додатково поливаємо шматочки тунця соєвим соусом і фінально збризкуємо оливковою олією.
Як приготувати карпаччо з тунця c м'ятою?
Інгредієнти:
Приготування
Охолоджене філе тунця нарізаємо тонкими скибочками, при необхідності злегка відбиваємо плоскою стороною ножа. Напівпрозорі скибочки укладаємо на плоске блюдо. Для м'ятного соусу в невеликій мисочці насамперед слід змішати нарізану цибулю з подрібненої м'ятою. Суміш заливаємо олією, додаємо цукор, рисовий оцет і все ретельно збиваємо до розчинення кристалів цукру. Готову страву посипаємо зеленою цибулею і відразу ж подаємо до столу.
Карпаччо з тунця з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку збиваємо оцет і гірчицю з допомогою віночка, поступово підливаючи до них оливкова олія. Приправляємо заправку сіллю за смаком, накриваємо і залишаємо в холодильнику.
Шматочки тунця розкладаємо на лист харчової плівки і покриваємо другим листом зверху. Злегка відбиваємо шматочки тунця до необхідної товщини. Викладаємо шматочки на тарілку і ставимо в холодильник на час від 30 хвилин до 4 годин. Охолоджені шматочки змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лимона , посипаємо цибулею, сіллю, перцем і поливаємо заздалегідь приготованою заправкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з тунця з огірком
Салати, без сумніву, є чудовою прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. І готувати їх досить просто, для цього не потрібно спеціальних
Страви з тунця
З такою смачною і корисною риби, як тунець можна створити багато різноманітних страв: салати, закуски, а також запекти її. Давайте з вами розберемо
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
Карпаччо з яловичини
Карпаччо - дуже ніжна закуска, родом з Італії. Подається вона сирої, однак переживати немає за що, адже таке страву їсти дуже корисно. Ну а якщо сире
Карпаччо з телятини
Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
Карпаччо з сьомги
Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно