Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з сьомги

Карпаччо з сьомги

4-01-2015, 20:13
982
Карпаччо з сьомги
В даний час термін «карпаччо» застосовується до будь-якої страви, складеним з тонко нарізаних скибочок продукту, не підданого термічній обробці, включаючи м'ясо, рибу, морепродукти, овочі і гриби.
Чудово смачне карпаччо можна приготувати з сьомги. Зрозуміло, краще, якщо рибу, з якої ви збираєтеся готувати, виловили в морі, а не виростили в ставку. Але це вже деталі.
Розповімо, як приготувати карпаччо з сьомги з червоним перцем, рецепт цієї страви нескладний, а результат чудовий. Таке блюдо можна порекомендувати для легкої трапези. Тільки тим, хто буде його вперше, слід бути обережним і не занадто захоплюватися, не перевіривши свій організм на реакцію в разі вживання майже сирої риби (ми її злегка все ж поверхнево подмаринуем).

Карпаччо з сьомги


Інгредієнти:

  • сьомга свіжа (або свіжоморожена, що, може, навіть і краще) - близько 150 г;

  • перець червоний гострий - 1 цілий стручок, краще свіжий;

  • цибуля порей - 1 стебло, біла частина;

  • олія першого холодного віджиму (наприклад, оливкова або гірчична);

  • сухі мелені спеції (мускатний горіх, гвоздика, лавровий лист, запашний перець);

  • часник - 1-2 зубчики;

  • винний оцет натуральний;

  • лимон;

  • зелень для прикраси.


  • Приготування
    Шматок рибного філе, з якого будемо готувати карпаччо, помістимо в морозильне відділення холодильника на деякий час (близько години) - нехай підмерзне, так буде зручніше різати.
    Поки риба підморожувалася до потрібної кондиції, займемося маринующим соусом. Червоний гострий перець і часник истолчем в ступці з невеликою кількістю солі. Всиплемо спеції, переклавши все це в миску і додаємо суміш масла з оцтом в співвідношенні 3:1. Усе ретельно перемішаємо і дамо настоятися, поки риба твердне.
    Дістаємо шматок риби і гострим ножем з тонким лезом нарізаємо тонкі, майже прозорі скибочки поперек волокон. Білу частину стебла цибулі-порею теж нарізаємо дуже тонкими кружечками.
    Карпаччо з сьомги
    Проціджуємо соус через ситечко. Змащуємо соусом дно блюда за допомогою силіконової кисті. Зверху, перемежовуючи красиво, і не тісно викладаємо тонкі скибочки риби і кружальця цибулі.
    Змащуємо верхні сторони кожного шматочки сьомги і кожного кружечка лука маринующим гострим соусом . Залишаємо хвилин хоча б на 10 (а можна і на 20). Оформляємо зеленню і подаємо до столу. Така закуска чудово підійде до горілки, джину, граппе, ракії та іншим міцним спиртним напоям, також карпаччо з сьомги можна подати до рожевого або білого вина, а також до темного пива.
    Щоб не возитися з соусом, можна приготувати карпаччо з сьомги з готовим класичним італійським соусом «Песто».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карпаччо з лосося
    Карпаччо з лосося
    Карпаччо напевно припаде до смаку любителям сашимі. Тонкі скибочки сирої лососини, приправлені лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем
    Карпаччо з курки
    Карпаччо з курки
    Карпаччо - це популярна страва італійської кухні. У класичному варіанті його готують з м'яса яловичини, нарізаної тонкими скибочками з додаванням
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.
    Карпаччо з восьминога
    Карпаччо з восьминога
    Карпаччо - це тонко нарізані сирі овочі, м'ясо, риба або морепродукти і политі соусом. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску -