Якщо класична версія карпаччо з сирою телятиною не збуджує ваш апетит, рекомендуємо зупиниться на рибної версії цієї страви. Сьомга, лосось або тунець стануть відмінною заміною м'ясу.
Рецепт карпаччо з тунця в японському стилі
Інгредієнти: свіжий тунець - 200 г; дайкон - 1 шт.; червоний чилі - 1 шт.; крес-салат; лайм - 1 шт.; соєвий соус; оливкова олія. Приготування Шматок свіжого тунця з допомогою гострого ножа нарізаємо максимально тонкими скибочками. Готові скибочки можна додатково злегка відбити плоским боком ножа, щоб зробити їх ще більш тонкими. Викладаємо шматочки тунця на тарілку.
Натираємо трохи дайкона і викладаємо його тонкою смужкою поверх риби. Зверху кладемо нарізану чилі і поливаємо блюдо соком лайма. Додатково поливаємо шматочки тунця соєвим соусом і фінально збризкуємо оливковою олією.
Як приготувати карпаччо з тунця c м'ятою?
Інгредієнти: тунець - 200 г; цибулю-шалот - 1 шт.; м'ята - 1 жменя; оливкова олія - 1/4 ст.; цукор - 1 1/2 ст.; рисовий оцет - 1/3 ст.; зелена цибуля - 1 /4 ст. Приготування Охолоджене філе тунця нарізаємо тонкими скибочками, при необхідності злегка відбиваємо плоскою стороною ножа. Напівпрозорі скибочки укладаємо на плоске блюдо. Для м'ятного соусу в невеликій мисочці насамперед слід змішати нарізану цибулю з подрібненої м'ятою. Суміш заливаємо олією, додаємо цукор, рисовий оцет і все ретельно збиваємо до розчинення кристалів цукру. Готову страву посипаємо зеленою цибулею і відразу ж подаємо до столу.
Карпаччо з тунця з гірчицею
Інгредієнти: тунець - 500 г; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1/4 ч. ложки; оливкова олія - 8 ст. ложок; сіль; лимонний сік - 4 ч. ложки; нарізаний зелений лук - 2 ч. ложки; нарізану шалот - 1 ч. ложка; крес-салат - 2 ст. Приготування Спочатку збиваємо оцет і гірчицю з допомогою віночка, поступово підливаючи до них оливкова олія. Приправляємо заправку сіллю за смаком, накриваємо і залишаємо в холодильнику.
Шматочки тунця розкладаємо на лист харчової плівки і покриваємо другим листом зверху. Злегка відбиваємо шматочки тунця до необхідної товщини. Викладаємо шматочки на тарілку і ставимо в холодильник на час від 30 хвилин до 4 годин. Охолоджені шматочки змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лимона , посипаємо цибулею, сіллю, перцем і поливаємо заздалегідь приготованою заправкою.