Паста з беконом
Рецептів приготування італійської пасти існує така безліч, як і її різновидів. У сьогоднішній статті ми розглянемо рецепти пасти з беконом: від класичної карбонари до сучасних варіацій.
Як і у випадку з будь-яким традиційним блюдом, існує величезна кількість рецептів приготування карбонара, при цьому кожен з них, безумовно, вважають оригінальним. Ми зупинилися на найбільш поширеною версією з вершками і яйцем.
Інгредієнти:
спагетті - 400 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
панчетта - 200 г;
часник - 2 зубчики;
яйця - 3 шт.+1 жовток;
вершки - 100 мл;
тертий пармезан - 50 г;
петрушка.
Приготування
Відварюємо спагетті в каструлі з киплячою підсоленої води. Поки паста вариться, ставимо на вогонь сковороду і обсмажуємо на ній панчетту близько 2-3 хвилин або до золотистого кольору. Далі додаємо подрібнений часник і смажимо його 30 секунд.
Яйця і вершки збиваємо виделкою з дрібкою солі. Додаємо в яєчно-молочну суміш тертий сир.
Зливаємо воду з готової пасти і додаємо до неї суміш з яєць, вершків та сиру. Швидко все перемішуємо, кладемо панчетту, подрібнену зелень і знову перемішуємо. Паста з беконом і вершками готова! У довершенні поверх спагетті кладуть сирий жовток, але якщо такий варіант для вас не прийнятний - відваріть яйця пашот і декорують блюдо їм.
Макаронні запіканки - надбання американської кухні. Саме в Америці прийнято запікати пасту з великою кількістю вершків під золотистою сирною скоринкою. Таке блюдо просто неможливо залишити без уваги.
Інгредієнти:
паста ріжки - 300 г;
зелений горошок - 1/2 ст.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
бекон - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
чебрець (листя) - 1 ст. ложка;
печериці - 200 г;
борошно - 1/3 ст.;
вершки - 2 ст.;
тертий твердий сир - 1 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Відварюємо Пасту до готовності і змішуємо з зеленим горошком.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю і бекон протягом 5 хвилин. До вмісту сковороди додаємо подрібнений часник і листя чебрецю. Гриби нарізаємо пластинами і кладемо до цибулі і бекону. Продовжуємо готування ще 3 хвилини, додаємо борошно, чекаємо ще хвилину, і заливаємо вміст сковороди вершками. У підсумку, після пари хвилин уварювання, на сковороді повинен з'явиться густий вершковий соус. Додаємо в соус відварену пасту, додаємо тертий сир і ретельно все перемішуємо. Перекладаємо "ріжки" в соусі у форму для випікання, посипаємо залишками сиру і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Паста з сиром і беконом повинна покритися апетитною золотистою скоринкою.
Томатний соус - безсмертна класика італійської кухні. Ми вирішили приготувати найпростіший з них на основі вже готового томатного соусу. Якщо ж ви віддаєте перевагу готувати соус самостійно від початку до кінця, то спершу протушкувати свіжі томати з додаванням солі і цукру до отримання однорідної густого соусу.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
бекон - 200 г;
часник - 2 зубчики;
біле сухе вино - 125 мл;
паста - 350 г;
томатний соус - 250 мл;
сир рікотта - 100 г;
петрушка.
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому бекон з часником протягом 3 хвилин. Любителі гострого можуть додати трохи червоного перцю. Заливаємо бекон вином і залишаємо рідина випарується на 2 хвилини. Тепер на сковороду можна додати томатний соус, 125 мл води, залишити соус покипіти близько 10-15 хвилин.
Тим часом відварюємо пасту відповідно до вказівок на упаковці. Змішуємо готову пасту з томатним соусом і посипаємо блюдо петрушкою. Зверху укладаємо шматочки рікотти.
Рецепт пасти карбонара з беконом
Як і у випадку з будь-яким традиційним блюдом, існує величезна кількість рецептів приготування карбонара, при цьому кожен з них, безумовно, вважають оригінальним. Ми зупинилися на найбільш поширеною версією з вершками і яйцем.
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо спагетті в каструлі з киплячою підсоленої води. Поки паста вариться, ставимо на вогонь сковороду і обсмажуємо на ній панчетту близько 2-3 хвилин або до золотистого кольору. Далі додаємо подрібнений часник і смажимо його 30 секунд.
Яйця і вершки збиваємо виделкою з дрібкою солі. Додаємо в яєчно-молочну суміш тертий сир.
Зливаємо воду з готової пасти і додаємо до неї суміш з яєць, вершків та сиру. Швидко все перемішуємо, кладемо панчетту, подрібнену зелень і знову перемішуємо. Паста з беконом і вершками готова! У довершенні поверх спагетті кладуть сирий жовток, але якщо такий варіант для вас не прийнятний - відваріть яйця пашот і декорують блюдо їм.
Рецепт пасти з беконом і печерицями
Макаронні запіканки - надбання американської кухні. Саме в Америці прийнято запікати пасту з великою кількістю вершків під золотистою сирною скоринкою. Таке блюдо просто неможливо залишити без уваги.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Відварюємо Пасту до готовності і змішуємо з зеленим горошком.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю і бекон протягом 5 хвилин. До вмісту сковороди додаємо подрібнений часник і листя чебрецю. Гриби нарізаємо пластинами і кладемо до цибулі і бекону. Продовжуємо готування ще 3 хвилини, додаємо борошно, чекаємо ще хвилину, і заливаємо вміст сковороди вершками. У підсумку, після пари хвилин уварювання, на сковороді повинен з'явиться густий вершковий соус. Додаємо в соус відварену пасту, додаємо тертий сир і ретельно все перемішуємо. Перекладаємо "ріжки" в соусі у форму для випікання, посипаємо залишками сиру і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Паста з сиром і беконом повинна покритися апетитною золотистою скоринкою.
Як приготувати пасту з беконом та помідорами?
Томатний соус - безсмертна класика італійської кухні. Ми вирішили приготувати найпростіший з них на основі вже готового томатного соусу. Якщо ж ви віддаєте перевагу готувати соус самостійно від початку до кінця, то спершу протушкувати свіжі томати з додаванням солі і цукру до отримання однорідної густого соусу.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому бекон з часником протягом 3 хвилин. Любителі гострого можуть додати трохи червоного перцю. Заливаємо бекон вином і залишаємо рідина випарується на 2 хвилини. Тепер на сковороду можна додати томатний соус, 125 мл води, залишити соус покипіти близько 10-15 хвилин.
Тим часом відварюємо пасту відповідно до вказівок на упаковці. Змішуємо готову пасту з томатним соусом і посипаємо блюдо петрушкою. Зверху укладаємо шматочки рікотти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з сиром - рецепти
Макарони з сиром - хто ж з нас не знайомий з такою стравою?! Це смачно, ситно і головне його можна приготувати досить швидко. У нашій статті ми
Паста з сьомгою
Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І
Соус для пасти
Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним