Соус для пасти
Яке розмаїття пасти представлено сьогодні на полицях супермаркетів: тальятелле, лінгвіні, пенне, орзо, канелоні, ну і звичайно ж, всім знайомі спагетті. Список можна продовжувати і далі, за весь час існування італійської кухні різноманітності їй не позичати, але що представляємо з себе паста без соусу? Ось саме! Тому сьогоднішню статтю ми вирішили присвятити злободенній темі того, як зробити соус для пасти.
Інгредієнти:
вершкове масло - 25 г;
розмарин - 1 ч. ложка;
томати - 700 г;
сіль, цукор, перець - за смаком;
ковбаски чорізо - 225 г;
вершки - 150 мл;
петрушка - 3 ст. ложки;
тертий пармезан - 4 ст. ложки.
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому подрібнений розмарин з томатами. При цьому перед приготуванням не забудьте зняти з помідорів шкірку, попередньо обдавши з окропом. Як тільки помідори стануть м'якими, додаємо в сковороду шматочки гострих ковбасок і вершки. Ретельно все перемішуємо, засипаємо свіжу петрушку і даємо соусу покипіти 3-4 хвилини на середньому вогні. Після, приправляємо соус сіллю, перцем і цукром за смаком. Подаємо з пастою, посипавши тертим пармезаном.
Інгредієнти:
оливкова олія - 40 мл;
часник - 2 зубчики;
червоний чилі - 1 шт.;
маслини і оливки - 150 г;
томати сушені - 6 шт.;
каперси - 2 ст. ложки;
томати у власному соку - 420 г;
листя базиліка - 1 /2 ст.;
тертий пармезан.
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний перець чилі близько хвилини. Після додаємо подрібнений часник і сушені томати, продовжуємо обжарку ще 30-40 секунд, а потім викладаємо на сковороду томати у власному соку і нарізані оливки і маслини. Доповнюємо наш соус каперсами і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. У готовий соус додаємо тертий сир пармезан і листя свіжого базиліка.
Інгредієнти:
вершкове масло - 30 г;
борошно - 60 г;
сир чеддер - 120 г;
сир хаварті - 60 г;
сир гауда - 60 г;
швейцарський сир - 30 г;
сіль, перець - за смаком;
мускатний горіх - щіпка;
молоко - 700 мл
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому борошно 2-3 хвилини. Як тільки борошняна крихта придбає легкий золотистий відтінок, постійно та інтенсивно помішуючи, доливаємо до неї молоко, стежачи за тим, щоб в соусі не утворилися грудочки. Тепер чекаємо, коли молочна суміш почне загусати і лише тоді починаємо поступово додавати всі наші сири. Кожну жменю сиру додаємо лише після того, як попередня повністю розтопився. Тепер спробуйте сирний соус і додайте сіль і перець у відповідності з вашими смаковими пристрастями. Щіпка мускатного горіха відтінятиме молочно-сирний смак ще краще.
Класичний лимонний соус як не можна краще підходить до свіжоприготованою домашньої пасти. Спробуйте, вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти:
Для пасти:
борошно - 500 г;
яйця - 3 шт.
Для соусу:
яєчні жовтки - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
тертий пармезан - 3 ст. ложки;
вершки - 3/4 ст.
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо поглиблення і вбиваємо в нього яйця. Замішуємо круте і не липке тісто (при необхідності додайте ще борошна або яєць, залежно від консистенції). Розкачуємо готове тісто в тонкий пласт і нарізаємо. Варимо пасту в підсоленій воді 3-5 хвилин.
Для соусу збиваємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Регулюємо смак соусу на свій розсуд, додаючи трохи лимонного соку, вершків, солі чи перцю за смаком. Змішуємо готову пасту з соусом і подаємо до столу, посипавши тертим пармезаном.
Рецепт соусу для пасти
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому подрібнений розмарин з томатами. При цьому перед приготуванням не забудьте зняти з помідорів шкірку, попередньо обдавши з окропом. Як тільки помідори стануть м'якими, додаємо в сковороду шматочки гострих ковбасок і вершки. Ретельно все перемішуємо, засипаємо свіжу петрушку і даємо соусу покипіти 3-4 хвилини на середньому вогні. Після, приправляємо соус сіллю, перцем і цукром за смаком. Подаємо з пастою, посипавши тертим пармезаном.
Як приготувати соус для пасти?
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний перець чилі близько хвилини. Після додаємо подрібнений часник і сушені томати, продовжуємо обжарку ще 30-40 секунд, а потім викладаємо на сковороду томати у власному соку і нарізані оливки і маслини. Доповнюємо наш соус каперсами і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. У готовий соус додаємо тертий сир пармезан і листя свіжого базиліка.
Вершково-сирний соус для пасти
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому борошно 2-3 хвилини. Як тільки борошняна крихта придбає легкий золотистий відтінок, постійно та інтенсивно помішуючи, доливаємо до неї молоко, стежачи за тим, щоб в соусі не утворилися грудочки. Тепер чекаємо, коли молочна суміш почне загусати і лише тоді починаємо поступово додавати всі наші сири. Кожну жменю сиру додаємо лише після того, як попередня повністю розтопився. Тепер спробуйте сирний соус і додайте сіль і перець у відповідності з вашими смаковими пристрастями. Щіпка мускатного горіха відтінятиме молочно-сирний смак ще краще.
Паста з білим лимонним соусом
Класичний лимонний соус як не можна краще підходить до свіжоприготованою домашньої пасти. Спробуйте, вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти:
Для пасти:
Для соусу:
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо поглиблення і вбиваємо в нього яйця. Замішуємо круте і не липке тісто (при необхідності додайте ще борошна або яєць, залежно від консистенції). Розкачуємо готове тісто в тонкий пласт і нарізаємо. Варимо пасту в підсоленій воді 3-5 хвилин.
Для соусу збиваємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Регулюємо смак соусу на свій розсуд, додаючи трохи лимонного соку, вершків, солі чи перцю за смаком. Змішуємо готову пасту з соусом і подаємо до столу, посипавши тертим пармезаном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з морепродуктами
Паста - відоме італійське блюдо готується з додаванням різних інгредієнтів. Її роблять з різними соусами - вершковими, томатними з додаванням сиру,
Макарони з печінкою
Печінка - смачний і корисний продукт, але часто недооцінена, тому що не всі господині знають, як його приготувати. У нашій статті ми зібрали кілька
Паста з беконом
Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
Паста з сьомгою
Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих