Яке розмаїття пасти представлено сьогодні на полицях супермаркетів: тальятелле, лінгвіні, пенне, орзо, канелоні, ну і звичайно ж, всім знайомі спагетті. Список можна продовжувати і далі, за весь час існування італійської кухні різноманітності їй не позичати, але що представляємо з себе паста без соусу? Ось саме! Тому сьогоднішню статтю ми вирішили присвятити злободенній темі того, як зробити соус для пасти.
Рецепт соусу для пасти
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; розмарин - 1 ч. ложка; томати - 700 г; сіль, цукор, перець - за смаком; ковбаски чорізо - 225 г; вершки - 150 мл; петрушка - 3 ст. ложки; тертий пармезан - 4 ст. ложки. Приготування У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому подрібнений розмарин з томатами. При цьому перед приготуванням не забудьте зняти з помідорів шкірку, попередньо обдавши з окропом. Як тільки помідори стануть м'якими, додаємо в сковороду шматочки гострих ковбасок і вершки. Ретельно все перемішуємо, засипаємо свіжу петрушку і даємо соусу покипіти 3-4 хвилини на середньому вогні. Після, приправляємо соус сіллю, перцем і цукром за смаком. Подаємо з пастою, посипавши тертим пармезаном.
Як приготувати соус для пасти?
Інгредієнти: оливкова олія - 40 мл; часник - 2 зубчики; червоний чилі - 1 шт.; маслини і оливки - 150 г; томати сушені - 6 шт.; каперси - 2 ст. ложки; томати у власному соку - 420 г; листя базиліка - 1 /2 ст.; тертий пармезан. Приготування У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний перець чилі близько хвилини. Після додаємо подрібнений часник і сушені томати, продовжуємо обжарку ще 30-40 секунд, а потім викладаємо на сковороду томати у власному соку і нарізані оливки і маслини. Доповнюємо наш соус каперсами і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. У готовий соус додаємо тертий сир пармезан і листя свіжого базиліка.
Вершково-сирний соус для пасти
Інгредієнти: вершкове масло - 30 г; борошно - 60 г; сир чеддер - 120 г; сир хаварті - 60 г; сир гауда - 60 г; швейцарський сир - 30 г; сіль, перець - за смаком; мускатний горіх - щіпка; молоко - 700 мл Приготування Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому борошно 2-3 хвилини. Як тільки борошняна крихта придбає легкий золотистий відтінок, постійно та інтенсивно помішуючи, доливаємо до неї молоко, стежачи за тим, щоб в соусі не утворилися грудочки. Тепер чекаємо, коли молочна суміш почне загусати і лише тоді починаємо поступово додавати всі наші сири. Кожну жменю сиру додаємо лише після того, як попередня повністю розтопився. Тепер спробуйте сирний соус і додайте сіль і перець у відповідності з вашими смаковими пристрастями. Щіпка мускатного горіха відтінятиме молочно-сирний смак ще краще.
Паста з білим лимонним соусом
Класичний лимонний соус як не можна краще підходить до свіжоприготованою домашньої пасти. Спробуйте, вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти: Для пасти:
борошно - 500 г; яйця - 3 шт. Для соусу:
яєчні жовтки - 2 шт.; лимон - 1 шт.; тертий пармезан - 3 ст. ложки; вершки - 3/4 ст. Приготування Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо поглиблення і вбиваємо в нього яйця. Замішуємо круте і не липке тісто (при необхідності додайте ще борошна або яєць, залежно від консистенції). Розкачуємо готове тісто в тонкий пласт і нарізаємо. Варимо пасту в підсоленій воді 3-5 хвилин.
Для соусу збиваємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Регулюємо смак соусу на свій розсуд, додаючи трохи лимонного соку, вершків, солі чи перцю за смаком. Змішуємо готову пасту з соусом і подаємо до столу, посипавши тертим пармезаном.