Макарони з печінкою
Печінка - продукт недооцінений. Скільки прекрасних страв із неї не було приготовлено лише по причині того, що багато господинь просто не вміють поводитися з таким делікатним продуктом.
Цю статтю ми вирішили присвятити макаронів з печінкою, але тільки не в звичному варіанті пасти «по-флотськи» , а за більш вишуканим рецептами.
Інгредієнти:
вершкове масло - 50 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
куряча печінка - 400 г;
сухі білі гриби - 30 г;
томатне пюре - 30 г;
сухе біле вино - 50 мл;
паста - 300 г;
тертий «Пармезан» - 100 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом близько 5-7 хвилин або до золотистого кольору. Курячу печінку споліскують холодною водою і обсушуємо за допомогою кухонних рушників. Як тільки цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього печінку і смажимо все разом 3-4 хвилини.
Попередньо запарені сушені гриби нарізаємо і додаємо в сковороду разом з томатним пюре (або якісної томатною пастою) і білим вином. Солимо і перчимо все за смаком.
Відварюємо Пасту згідно з вказівками на упаковці, зливаємо з неї воду і перемішуємо саму пасту з вмістом сковороди. Посипаємо блюдо тертим «Пармезаном» і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для домашньої пасти:
борошно - 250 г;
яйце - 1 шт. + 3 яєчних жовтки;
сіль;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Для соусу з печінкою:
яловича печінка - 250 г;
борошно - 30 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
лісові гриби - 125 г;
томатна паста - 1 ст. ложка;
молоко - 300 мл;
м'ясний бульйон - 150 мл;
базилік;
сіль, перець.
Приготування
Перед тим, як приготувати макарони з печінкою, необхідно приготувати самі макарони. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо колодязь, вбиваємо в нього яйце і додаємо 3 жовтки, вливаємо олію і солимо. Збиваємо інгредієнти в центрі колодязя за допомогою вилки, а потім замішуємо тісто, підгрібаючи борошно зі стінок колодязя. Замішуємо пружне тісто і даємо йому відпочити 15-30 хвилин. Після закінчення часу розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо смужками.
Для соусу обсмажуємо нарізані гриби і цибулю на рослинній олії. Печінка очищаємо від проток і плівок, нарізаємо шматочками і обвалюємо в борошні. Смажимо печінку з цибулею і грибами 4 хвилини, після чого заливаємо вміст сковороди молоком і бульйоном. Додаємо томатну пасту і варимо соус на вогні та загустіння.
Відварюємо пасту і змішуємо її з печінковим соусом, подаємо страву на стіл, прикрасивши нарізаним базиліком.
Цю статтю ми вирішили присвятити макаронів з печінкою, але тільки не в звичному варіанті пасти «по-флотськи» , а за більш вишуканим рецептами.
Рецепт макаронів з курячою печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом близько 5-7 хвилин або до золотистого кольору. Курячу печінку споліскують холодною водою і обсушуємо за допомогою кухонних рушників. Як тільки цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього печінку і смажимо все разом 3-4 хвилини.
Попередньо запарені сушені гриби нарізаємо і додаємо в сковороду разом з томатним пюре (або якісної томатною пастою) і білим вином. Солимо і перчимо все за смаком.
Відварюємо Пасту згідно з вказівками на упаковці, зливаємо з неї воду і перемішуємо саму пасту з вмістом сковороди. Посипаємо блюдо тертим «Пармезаном» і подаємо до столу.
Печінка яловича з домашніми макаронами
Інгредієнти:
Для домашньої пасти:
Для соусу з печінкою:
Приготування
Перед тим, як приготувати макарони з печінкою, необхідно приготувати самі макарони. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо колодязь, вбиваємо в нього яйце і додаємо 3 жовтки, вливаємо олію і солимо. Збиваємо інгредієнти в центрі колодязя за допомогою вилки, а потім замішуємо тісто, підгрібаючи борошно зі стінок колодязя. Замішуємо пружне тісто і даємо йому відпочити 15-30 хвилин. Після закінчення часу розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо смужками.
Для соусу обсмажуємо нарізані гриби і цибулю на рослинній олії. Печінка очищаємо від проток і плівок, нарізаємо шматочками і обвалюємо в борошні. Смажимо печінку з цибулею і грибами 4 хвилини, після чого заливаємо вміст сковороди молоком і бульйоном. Додаємо томатну пасту і варимо соус на вогні та загустіння.
Відварюємо пасту і змішуємо її з печінковим соусом, подаємо страву на стіл, прикрасивши нарізаним базиліком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з грибами і печінкою
Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і оригінальний салат з печінки і грибів. Він досить простий, але
Печінка, тушкована з картоплею
Печінка, тушкована з картоплею може здатися, на перший погляд, простим стравою. Але це не зовсім так. Тут все залежить від способу приготування і
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
Рис з печінкою
Печінка - корисний продукт, багатий залізом, який коштує недорого. І зараз ми розповімо, як її смачно і оригінально зробити з рисом. Давайте
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними