Печінка - продукт недооцінений. Скільки прекрасних страв із неї не було приготовлено лише по причині того, що багато господинь просто не вміють поводитися з таким делікатним продуктом.
Цю статтю ми вирішили присвятити макаронів з печінкою, але тільки не в звичному варіанті пасти «по-флотськи» , а за більш вишуканим рецептами.
Рецепт макаронів з курячою печінкою
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; куряча печінка - 400 г; сухі білі гриби - 30 г; томатне пюре - 30 г; сухе біле вино - 50 мл; паста - 300 г; тертий «Пармезан» - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом близько 5-7 хвилин або до золотистого кольору. Курячу печінку споліскують холодною водою і обсушуємо за допомогою кухонних рушників. Як тільки цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього печінку і смажимо все разом 3-4 хвилини.
Попередньо запарені сушені гриби нарізаємо і додаємо в сковороду разом з томатним пюре (або якісної томатною пастою) і білим вином. Солимо і перчимо все за смаком.
Відварюємо Пасту згідно з вказівками на упаковці, зливаємо з неї воду і перемішуємо саму пасту з вмістом сковороди. Посипаємо блюдо тертим «Пармезаном» і подаємо до столу.
Печінка яловича з домашніми макаронами
Інгредієнти: Для домашньої пасти:
борошно - 250 г; яйце - 1 шт. + 3 яєчних жовтки; сіль; оливкова олія - 2 ст. ложки. Для соусу з печінкою:
яловича печінка - 250 г; борошно - 30 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; лісові гриби - 125 г; томатна паста - 1 ст. ложка; молоко - 300 мл; м'ясний бульйон - 150 мл; базилік; сіль, перець. Приготування Перед тим, як приготувати макарони з печінкою, необхідно приготувати самі макарони. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо колодязь, вбиваємо в нього яйце і додаємо 3 жовтки, вливаємо олію і солимо. Збиваємо інгредієнти в центрі колодязя за допомогою вилки, а потім замішуємо тісто, підгрібаючи борошно зі стінок колодязя.
Замішуємо пружне тісто і даємо йому відпочити 15-30 хвилин. Після закінчення часу розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо смужками.
Для соусу обсмажуємо нарізані гриби і цибулю на рослинній олії. Печінка очищаємо від проток і плівок, нарізаємо шматочками і обвалюємо в борошні. Смажимо печінку з цибулею і грибами 4 хвилини, після чого заливаємо вміст сковороди молоком і бульйоном. Додаємо томатну пасту і варимо соус на вогні та загустіння.
Відварюємо пасту і змішуємо її з печінковим соусом, подаємо страву на стіл, прикрасивши нарізаним базиліком.