Вернуться назад Распечатать

Макарони з печінкою

Макарони з печінкою
Печінка - продукт недооцінений. Скільки прекрасних страв із неї не було приготовлено лише по причині того, що багато господинь просто не вміють поводитися з таким делікатним продуктом.
Цю статтю ми вирішили присвятити макаронів з печінкою, але тільки не в звичному варіанті пасти «по-флотськи» , а за більш вишуканим рецептами.

Рецепт макаронів з курячою печінкою


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • куряча печінка - 400 г;

  • сухі білі гриби - 30 г;

  • томатне пюре - 30 г;

  • сухе біле вино - 50 мл;

  • паста - 300 г;

  • тертий «Пармезан» - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом близько 5-7 хвилин або до золотистого кольору. Курячу печінку споліскують холодною водою і обсушуємо за допомогою кухонних рушників. Як тільки цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього печінку і смажимо все разом 3-4 хвилини.
    Попередньо запарені сушені гриби нарізаємо і додаємо в сковороду разом з томатним пюре (або якісної томатною пастою) і білим вином. Солимо і перчимо все за смаком.
    Відварюємо Пасту згідно з вказівками на упаковці, зливаємо з неї воду і перемішуємо саму пасту з вмістом сковороди. Посипаємо блюдо тертим «Пармезаном» і подаємо до столу.

    Печінка яловича з домашніми макаронами


    Інгредієнти:
    Для домашньої пасти:

  • борошно - 250 г;

  • яйце - 1 шт. + 3 яєчних жовтки;

  • сіль;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Для соусу з печінкою:

  • яловича печінка - 250 г;

  • борошно - 30 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • лісові гриби - 125 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • молоко - 300 мл;

  • м'ясний бульйон - 150 мл;

  • базилік;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати макарони з печінкою, необхідно приготувати самі макарони. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо колодязь, вбиваємо в нього яйце і додаємо 3 жовтки, вливаємо олію і солимо. Збиваємо інгредієнти в центрі колодязя за допомогою вилки, а потім замішуємо тісто, підгрібаючи борошно зі стінок колодязя.
    Макарони з печінкою
    Замішуємо пружне тісто і даємо йому відпочити 15-30 хвилин. Після закінчення часу розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо смужками.
    Для соусу обсмажуємо нарізані гриби і цибулю на рослинній олії. Печінка очищаємо від проток і плівок, нарізаємо шматочками і обвалюємо в борошні. Смажимо печінку з цибулею і грибами 4 хвилини, після чого заливаємо вміст сковороди молоком і бульйоном. Додаємо томатну пасту і варимо соус на вогні та загустіння.
    Відварюємо пасту і змішуємо її з печінковим соусом, подаємо страву на стіл, прикрасивши нарізаним базиліком.