Рис з печінкою
Печінка - один з найбагатших джерел заліза в раціоні людини. До того ж, цей продукт широко поширений в наших магазинах, швидко готується і не дорого коштує. Смачний рис з печінкою за нашими рецептами порадує за трапезою вас і ваших близьких.
Інгредієнти:
рис - 1 1/2 ст.;
курячий бульйон - 2 ст.;
вода - 2 ст.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
свинина - 250 г;
куряча печінка - 250 г;
бекон - 3 шматочки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
болгарський перець - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рис відварюємо в суміші з двох склянок води і склянки курячого бульйону . Як тільки рис буде готовий - поливаємо його маслом, перемішуємо і відставляємо в сторону.
В цей час курячу печінку нарізаємо дрібними шматками або пюрируем за допомогою блендера. У глибокій товстостінній посуді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому бекон до золотистого кольору. Як тільки бекон не стане хрустким, змішуємо його з м'ясним фаршем і збільшуємо вогонь.
До обсмаженої свинини додаємо нарізану кубиками селеру і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими викладаємо на сковороду печінку і продовжуємо готування ще пару хвилин. Після закінчення часу, заливаємо вміст сковороди бульйоном і випариваем більшу його частину. Густу суміш з фаршу та печінки додаємо до рису і перемішуємо.
Якщо ви хочете приготувати рис з печінкою в мультиварці, то вам також доведеться спершу відварити рис, а вже потім приступати до обжарке і гасіння м'яса, печінки і овочів. Як тільки печінкова суміш буде готова, змішуємо її з рисом і залишаємо потомитися на "Підігріві" 10-15 хвилин.
Печінка в томатному соусі може готується одночасно з рисом, так страва вийде набагато пахучіше.
Інгредієнти:
куряча печінка - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
рис - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати рис з печінкою, рисові зерна промиваємо до чистої води. Курячу печінку нарізаємо кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до тих пір, поки поверхня не схопиться. Після чого на сковороду можна відправляти дрібно нарізану цибулю і моркву. Смажимо овочі і печінку до тих пір, поки цибуля з морквою не дійдуть до напівготовності (5-6 хвилин).
Тепер на сковороду можна засипати попередньо промитий рис, а потім необхідно залити все 1 1/2 склянки води. Як тільки рис вбере воду, додаємо ще 500 мл рідини, попередньо розвівши в ній томатну пасту. Тушкуємо рис ще 7-10 хвилин, після чого посипаємо блюдо зеленню і подаємо до столу.
Печінковий суфле - далеко не саме просте у приготуванні блюдо. Куди простіше зробити запіканку з рису на основі яловичої печінки. Виходить смачне, ніжне і ситне блюдо.
Інгредієнти:
яловича печінка - 500 г;
рис - 1 ст.;
борошно - 2-3 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
молоко - 1/3 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Рис відварюємо до повної готовності підсоленій воді. Печінка очистити від плівок, жовчних проток і жив, промиваємо та нарізаємо великими шматками. Пюрируем печінку за допомогою блендера, додаємо до неї два яйця, борошно, молоко і цибулю. Знову збиваємо суміш і приправляємо сіллю і перцем. Отриману масу змішати з рисом і переливаємо в змащену маслом форму для випікання.
Рисова запіканка з печінкою буде готова через 20 хвилин запікання при 180 градусах. Подавати запіканку можна окремо, або з овочевим салатом.
Рецепт печінки з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо в суміші з двох склянок води і склянки курячого бульйону . Як тільки рис буде готовий - поливаємо його маслом, перемішуємо і відставляємо в сторону.
В цей час курячу печінку нарізаємо дрібними шматками або пюрируем за допомогою блендера. У глибокій товстостінній посуді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому бекон до золотистого кольору. Як тільки бекон не стане хрустким, змішуємо його з м'ясним фаршем і збільшуємо вогонь.
До обсмаженої свинини додаємо нарізану кубиками селеру і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими викладаємо на сковороду печінку і продовжуємо готування ще пару хвилин. Після закінчення часу, заливаємо вміст сковороди бульйоном і випариваем більшу його частину. Густу суміш з фаршу та печінки додаємо до рису і перемішуємо.
Якщо ви хочете приготувати рис з печінкою в мультиварці, то вам також доведеться спершу відварити рис, а вже потім приступати до обжарке і гасіння м'яса, печінки і овочів. Як тільки печінкова суміш буде готова, змішуємо її з рисом і залишаємо потомитися на "Підігріві" 10-15 хвилин.
Куряча печінку з рисом
Печінка в томатному соусі може готується одночасно з рисом, так страва вийде набагато пахучіше.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати рис з печінкою, рисові зерна промиваємо до чистої води. Курячу печінку нарізаємо кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до тих пір, поки поверхня не схопиться. Після чого на сковороду можна відправляти дрібно нарізану цибулю і моркву. Смажимо овочі і печінку до тих пір, поки цибуля з морквою не дійдуть до напівготовності (5-6 хвилин).
Тепер на сковороду можна засипати попередньо промитий рис, а потім необхідно залити все 1 1/2 склянки води. Як тільки рис вбере воду, додаємо ще 500 мл рідини, попередньо розвівши в ній томатну пасту. Тушкуємо рис ще 7-10 хвилин, після чого посипаємо блюдо зеленню і подаємо до столу.
Яловича печінку з рисом в духовці
Печінковий суфле - далеко не саме просте у приготуванні блюдо. Куди простіше зробити запіканку з рису на основі яловичої печінки. Виходить смачне, ніжне і ситне блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Рис відварюємо до повної готовності підсоленій воді. Печінка очистити від плівок, жовчних проток і жив, промиваємо та нарізаємо великими шматками. Пюрируем печінку за допомогою блендера, додаємо до неї два яйця, борошно, молоко і цибулю. Знову збиваємо суміш і приправляємо сіллю і перцем. Отриману масу змішати з рисом і переливаємо в змащену маслом форму для випікання.
Рисова запіканка з печінкою буде готова через 20 хвилин запікання при 180 градусах. Подавати запіканку можна окремо, або з овочевим салатом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінка, тушкована з картоплею
Печінка, тушкована з картоплею може здатися, на перший погляд, простим стравою. Але це не зовсім так. Тут все залежить від способу приготування і
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як