Печінка - один з найбагатших джерел заліза в раціоні людини. До того ж, цей продукт широко поширений в наших магазинах, швидко готується і не дорого коштує. Смачний рис з печінкою за нашими рецептами порадує за трапезою вас і ваших близьких.
Рецепт печінки з рисом
Інгредієнти: рис - 1 1/2 ст.; курячий бульйон - 2 ст.; вода - 2 ст.; рослинне масло - 3 ст. ложки; свинина - 250 г; куряча печінка - 250 г; бекон - 3 шматочки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; болгарський перець - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис відварюємо в суміші з двох склянок води і склянки курячого бульйону . Як тільки рис буде готовий - поливаємо його маслом, перемішуємо і відставляємо в сторону.
В цей час курячу печінку нарізаємо дрібними шматками або пюрируем за допомогою блендера. У глибокій товстостінній посуді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому бекон до золотистого кольору. Як тільки бекон не стане хрустким, змішуємо його з м'ясним фаршем і збільшуємо вогонь.
До обсмаженої свинини додаємо нарізану кубиками селеру і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими викладаємо на сковороду печінку і продовжуємо готування ще пару хвилин. Після закінчення часу, заливаємо вміст сковороди бульйоном і випариваем більшу його частину. Густу суміш з фаршу та печінки додаємо до рису і перемішуємо.
Якщо ви хочете приготувати рис з печінкою в мультиварці, то вам також доведеться спершу відварити рис, а вже потім приступати до обжарке і гасіння м'яса, печінки і овочів. Як тільки печінкова суміш буде готова, змішуємо її з рисом і залишаємо потомитися на "Підігріві" 10-15 хвилин.
Куряча печінку з рисом
Печінка в томатному соусі може готується одночасно з рисом, так страва вийде набагато пахучіше.
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; рис - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати рис з печінкою, рисові зерна промиваємо до чистої води. Курячу печінку нарізаємо кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до тих пір, поки поверхня не схопиться. Після чого на сковороду можна відправляти дрібно нарізану цибулю і моркву. Смажимо овочі і печінку до тих пір, поки цибуля з морквою не дійдуть до напівготовності (5-6 хвилин).
Тепер на сковороду можна засипати попередньо промитий рис, а потім необхідно залити все 1 1/2 склянки води. Як тільки рис вбере воду, додаємо ще 500 мл рідини, попередньо розвівши в ній томатну пасту. Тушкуємо рис ще 7-10 хвилин, після чого посипаємо блюдо зеленню і подаємо до столу.
Яловича печінку з рисом в духовці
Печінковий суфле - далеко не саме просте у приготуванні блюдо. Куди простіше зробити запіканку з рису на основі яловичої печінки. Виходить смачне, ніжне і ситне блюдо.
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; рис - 1 ст.; борошно - 2-3 ст. ложки; яйця - 2 шт.; молоко - 1/3 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Рис відварюємо до повної готовності
підсоленій воді. Печінка очистити від плівок, жовчних проток і жив, промиваємо та нарізаємо великими шматками. Пюрируем печінку за допомогою блендера, додаємо до неї два яйця, борошно, молоко і цибулю. Знову збиваємо суміш і приправляємо сіллю і перцем. Отриману масу змішати з рисом і переливаємо в змащену маслом форму для випікання.
Рисова запіканка з печінкою буде готова через 20 хвилин запікання при 180 градусах. Подавати запіканку можна окремо, або з овочевим салатом.