Соус червоний основний
Соуси вносять різноманітність в будь-яку кухню, додають пікантності, допомагають надати їжі зовсім інший смак. Сам по собі червоний соус не є стравою, але рецепт правильно підібраного соусу здатний поліпшити і, навіть, «виправити» смак невдалого страви. А для деяких страв соус і зовсім є неодмінним компонентом.
В основі рецепту червоного соусу лежить томат і одна обов'язкова умова - підсмажування борошна. Борошно є загусником, якщо її не підсмажити, то соус буде мати неприємний смак, а його консистенція вийде тягучою.
Червоний основний соус є прекрасною основою для приготування інших соусів з цибулею, грибами, вином, оцтом та іншими спеціями. Ви можете експериментувати зі смаками, шукати той рідкісний інгредієнт, який додасть вашим рецептом червоного соусу особливу пікантність.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
корінь петрушки - 30 г;
борошно пшеничне - 40 г;
бульйон - 500 мл;
масло вершкове - 20 г;
томатна паста - 30 г;
сіль, цукор, перець - за смаком.
Приготування
Розігріти сковорідку на вогонь, всипати борошно і смажити до золотистого кольору. Потім сковорідку відставити в сторону і дати інгредієнту охолонути. Влити в борошно тонкою цівкою бульйон і добре розмішати, щоб не було грудочок. Нарізати дрібно цибулю, моркву, корінь петрушки і пасерувати на розігрітому маслі на сковороді. Додати томатну пасту, довести до кипіння. Після цього влити бульйон, розведений з борошном, перемішати і ще раз довести до кипіння при закритій кришці. На невеликому вогні варити близько 10 хвилин. В кінці приготування червоного соусу додати сіль, перець, цукор. Готовий соус процідити, з овочевої маси за допомогою блендера зробити пюре. Все перемішати і ще раз довести до кипіння. Соус готовий, тепер його потрібно остудити і можна подавати до столу.
Якщо ви хочете подати червоний соус до м'яса, готувати її слід на м'ясному бульйоні і в кінці приготування додати на сковорідку 1-2 столові ложки портвейну і стільки ж вершкового масла.
Щоб підкреслити смак рибного блюда, приготуйте соус червоний основний на рибному бульйоні, додайте до овочів 2-3 порізаних маринованих огірочка, 5-6 оливок і скибочку лимона.
Який би рецепт червоного соусу ви не вибрали, будьте впевнені, що ваше блюдо заграє новими фарбами і приємно здивує гостей!
Як приготувати червоний соус?
В основі рецепту червоного соусу лежить томат і одна обов'язкова умова - підсмажування борошна. Борошно є загусником, якщо її не підсмажити, то соус буде мати неприємний смак, а його консистенція вийде тягучою.
Рецепт червоного соусу
Червоний основний соус є прекрасною основою для приготування інших соусів з цибулею, грибами, вином, оцтом та іншими спеціями. Ви можете експериментувати зі смаками, шукати той рідкісний інгредієнт, який додасть вашим рецептом червоного соусу особливу пікантність.
Інгредієнти:
Приготування
Розігріти сковорідку на вогонь, всипати борошно і смажити до золотистого кольору. Потім сковорідку відставити в сторону і дати інгредієнту охолонути. Влити в борошно тонкою цівкою бульйон і добре розмішати, щоб не було грудочок. Нарізати дрібно цибулю, моркву, корінь петрушки і пасерувати на розігрітому маслі на сковороді. Додати томатну пасту, довести до кипіння. Після цього влити бульйон, розведений з борошном, перемішати і ще раз довести до кипіння при закритій кришці. На невеликому вогні варити близько 10 хвилин. В кінці приготування червоного соусу додати сіль, перець, цукор. Готовий соус процідити, з овочевої маси за допомогою блендера зробити пюре. Все перемішати і ще раз довести до кипіння. Соус готовий, тепер його потрібно остудити і можна подавати до столу.
Червоний соус для м'яса
Якщо ви хочете подати червоний соус до м'яса, готувати її слід на м'ясному бульйоні і в кінці приготування додати на сковорідку 1-2 столові ложки портвейну і стільки ж вершкового масла.
Червоний соус до риби
Щоб підкреслити смак рибного блюда, приготуйте соус червоний основний на рибному бульйоні, додайте до овочів 2-3 порізаних маринованих огірочка, 5-6 оливок і скибочку лимона.
Який би рецепт червоного соусу ви не вибрали, будьте впевнені, що ваше блюдо заграє новими фарбами і приємно здивує гостей!
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлинний соус до м'яса
Журавлинний соус вважається класичним соусом, який прийнято подавати до м'яса і птиці. Приготувавши м'ясо по своєму коханому рецептом, і додавши до
Сметанний соус
Ні для кого не секрет, що будь-яке, навіть найпростіше блюдо, можна перетворити в кулінарний шедевр всього лише додавши до нього пікантний соус. З
Соус Цезар
Для приготування класичного соус до салату Цезар необхідний ряд інгредієнтів, які не завжди можна придбати на ринку або в супермаркеті. До таких
Соуси до м'яса
В книгах по історії описаний випадок, коли Наполеону так набридло постійно їсти курятину (а нічого іншого в наявності не було), що він пообіцяв
Соус для люля кебаб - рецепт
Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І