Вернуться назад Распечатать

Соус червоний основний

Соус червоний основний
Соуси вносять різноманітність в будь-яку кухню, додають пікантності, допомагають надати їжі зовсім інший смак. Сам по собі червоний соус не є стравою, але рецепт правильно підібраного соусу здатний поліпшити і, навіть, «виправити» смак невдалого страви. А для деяких страв соус і зовсім є неодмінним компонентом.

Як приготувати червоний соус?


В основі рецепту червоного соусу лежить томат і одна обов'язкова умова - підсмажування борошна. Борошно є загусником, якщо її не підсмажити, то соус буде мати неприємний смак, а його консистенція вийде тягучою.

Рецепт червоного соусу


Червоний основний соус є прекрасною основою для приготування інших соусів з цибулею, грибами, вином, оцтом та іншими спеціями. Ви можете експериментувати зі смаками, шукати той рідкісний інгредієнт, який додасть вашим рецептом червоного соусу особливу пікантність.
Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 30 г;

  • борошно пшеничне - 40 г;

  • бульйон - 500 мл;

  • масло вершкове - 20 г;

  • томатна паста - 30 г;

  • сіль, цукор, перець - за смаком.



  • Приготування
    Розігріти сковорідку на вогонь, всипати борошно і смажити до золотистого кольору. Потім сковорідку відставити в сторону і дати інгредієнту охолонути. Влити в борошно тонкою цівкою бульйон і добре розмішати, щоб не було грудочок. Нарізати дрібно цибулю, моркву, корінь петрушки і пасерувати на розігрітому маслі на сковороді. Додати томатну пасту, довести до кипіння. Після цього влити бульйон, розведений з борошном, перемішати і ще раз довести до кипіння при закритій кришці. На невеликому вогні варити близько 10 хвилин. В кінці приготування червоного соусу додати сіль, перець, цукор. Готовий соус процідити, з овочевої маси за допомогою блендера зробити пюре. Все перемішати і ще раз довести до кипіння.
    Соус червоний основний
    Соус готовий, тепер його потрібно остудити і можна подавати до столу.

    Червоний соус для м'яса


    Якщо ви хочете подати червоний соус до м'яса, готувати її слід на м'ясному бульйоні і в кінці приготування додати на сковорідку 1-2 столові ложки портвейну і стільки ж вершкового масла.

    Червоний соус до риби


    Щоб підкреслити смак рибного блюда, приготуйте соус червоний основний на рибному бульйоні, додайте до овочів 2-3 порізаних маринованих огірочка, 5-6 оливок і скибочку лимона.
    Який би рецепт червоного соусу ви не вибрали, будьте впевнені, що ваше блюдо заграє новими фарбами і приємно здивує гостей!