Соус для люля кебаб - рецепт
Люля кебаб, популярне блюдо з м'ясного фаршу, традиційно подають із зеленню і лавашем, однак буде незайвим приготувати до нього який-небудь соус. Хороший соус для люля-кебаб поліпшить травлення і додасть страві додаткові відтінки смаку і аромату.
Інгредієнти:
томат-паста (без добавок) - 4 ст. ложки;
перець червоний солодкий - 1-2 шт.;
перець червоний гострий свіжий або сухий мелений - за смаком;
часник - 3-5 зубчиків;
лимон - 1 шт.;
сухі спеції за вашим смаком;
сіль.
Приготування
Солодкий і гострий перець, а також часник можна або потовкти у ступці і довести блендером, або пропустити через м'ясорубку. Додамо сік лимона сіль, сухі спеції. Перемішаємо. Гострий соус готовий!
Інгредієнти:
сливове пюре натуральне (з кисло-солодких плодів) - 200 мл;
ядра волоського горіха - 100 г;
часник - 2 зубчики;
спеції сухі мелені по вашому смаку;
сіль;
вино біле мускатне - 25 мл
Приготування
Сливове пюре приготуємо з свіжих плодів і протремо через сито. Ядра горіха сміливішаємо дрібно (орехомолка, электрокофемолка, комбайн) і додамо в пюре. Часник продавим через прес. Змішаємо всі інгредієнти.
Такий соус дуже вишукано відтіняє смак м'яса.
Соус в середземноморському стилі
Інгредієнти:
олія оливкова extra virgin - 20 мл;
оцет виноградний натуральний бальзамічний - 1-2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
вино несульфитированное біле - 20 мл;
гірчиця діжонська готова - 1-2 чайних ложки;
перець мелений запашний;
сіль.
Приготування
Продавлений часник змішаємо з іншими компонентами.
Соус в далекосхідному стилі
Інгредієнти:
олія кунжутна - 30 мл;
соєвий соус - 2-3 ст. ложки;
сік лайма - 2 ст. ложки;
часник -3 зубчики;
гострий червоний перець;
рисове вино - 20 мл
Приготування
Продавлений часник змішаємо з іншими інгредієнтами. З таким соусом безумовно слід подати як гарнір рис.
Томатний гострий соус для люля кебаб
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий і гострий перець, а також часник можна або потовкти у ступці і довести блендером, або пропустити через м'ясорубку. Додамо сік лимона сіль, сухі спеції. Перемішаємо. Гострий соус готовий!
Сливово-горіховий соус для кебабів
Інгредієнти:
Приготування
Сливове пюре приготуємо з свіжих плодів і протремо через сито. Ядра горіха сміливішаємо дрібно (орехомолка, электрокофемолка, комбайн) і додамо в пюре. Часник продавим через прес. Змішаємо всі інгредієнти.
Такий соус дуже вишукано відтіняє смак м'яса.
Соус в середземноморському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Продавлений часник змішаємо з іншими компонентами.
Соус в далекосхідному стилі
Інгредієнти:
Приготування
Продавлений часник змішаємо з іншими інгредієнтами. З таким соусом безумовно слід подати як гарнір рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
Люля-кебаб з курки
Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо
Люля-кебаб з баранини
Люля-кебаб - дуже смачне і оригінальне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з баранини. Подавати його можна з соусами або
Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
Люля-кебаб з свинини - рецепт
Люля-кебаб - це традиційне блюдо народів Кавказу та Азії. Найчастіше його готують з баранини, і набагато рідше з яловичини або свинини. Ось про
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і