Люля кебаб, популярне блюдо з м'ясного фаршу, традиційно подають із зеленню і лавашем, однак буде незайвим приготувати до нього який-небудь соус. Хороший соус для люля-кебаб поліпшить травлення і додасть страві додаткові відтінки смаку і аромату.
Томатний гострий соус для люля кебаб
Інгредієнти: томат-паста (без добавок) - 4 ст. ложки; перець червоний солодкий - 1-2 шт.; перець червоний гострий свіжий або сухий мелений - за смаком; часник - 3-5 зубчиків; лимон - 1 шт.; сухі спеції за вашим смаком; сіль. Приготування Солодкий і гострий перець, а також часник можна або потовкти у ступці і довести блендером, або пропустити через м'ясорубку. Додамо сік лимона сіль, сухі спеції. Перемішаємо. Гострий соус готовий!
Сливово-горіховий соус для кебабів
Інгредієнти: сливове пюре натуральне (з кисло-солодких плодів) - 200 мл; ядра волоського горіха - 100 г; часник - 2 зубчики; спеції сухі мелені по вашому смаку; сіль; вино біле мускатне - 25 мл Приготування Сливове пюре приготуємо з свіжих плодів і протремо через сито. Ядра горіха сміливішаємо дрібно (орехомолка, электрокофемолка, комбайн) і додамо в пюре. Часник продавим через прес. Змішаємо всі інгредієнти.
Такий соус дуже вишукано відтіняє смак м'яса.
Соус в середземноморському стилі Інгредієнти: олія оливкова extra virgin - 20 мл; оцет виноградний натуральний бальзамічний - 1-2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; вино несульфитированное біле - 20 мл; гірчиця діжонська готова - 1-2 чайних ложки; перець мелений запашний; сіль. Приготування Продавлений часник змішаємо з іншими компонентами.
Соус в далекосхідному стилі Інгредієнти: олія кунжутна - 30 мл; соєвий соус - 2-3 ст. ложки; сік лайма - 2 ст. ложки; часник -3 зубчики; гострий червоний перець; рисове вино - 20 мл Приготування Продавлений часник змішаємо з іншими інгредієнтами. З таким соусом безумовно слід подати як гарнір рис.