Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з журавлини

Соус з журавлини

26-03-2015, 09:26
4 632
Соус з журавлини
Кисло-солодкий соус з журавлини - прекрасне доповнення до запеченої качки, гусака, інших м'ясних і, можливо, деяких рибних страв. Також він непогано поєднується з рисом і деяким овочевими стравами (що важливо для вегетаріанців), крім того, його можна використовувати як компонент складних кондитерських виробів.
Журавлинний соус особливо хороший з жирним м'ясом. У Північній Америці його готують і подають на День Подяки до індички.
Розглянемо, як краще приготувати соус з журавлини.
Справа в тому, що журавлина, як і інші можливі компоненти такого соусу (в будь примірної рецептурою), що містять у великій кількості вітамін С, який при нагріванні вище 80 градусів за С стрімко руйнується. Таким чином, смак і запах залишаються, а користь значно зменшується.
На жаль, в Інтернеті можна знайти безліч рецептів соусів з журавлини, які пропонується готувати з обов'язковою термічною обробкою. Журавлину варять у цукровому сиропі, а іноді навіть з медом замість цукру протягом 10-15 хвилин (мед при нагріванні понад 80 градусів за С також розкладається і утворює цілком шкідливі сполуки).
Так як же все-таки приготувати смачний і вітамінний соус з журавлини для м'яса ? Відповідь напрошується: не кип'ятити її.

Рецепт соусу з журавлини


Інгредієнти:

  • журавлина свіжа (або заморожена) - близько 400 м;

  • сік-фреш з 1 апельсина;

  • сік-фреш з 1-2 - х лимонів;

  • цукор-пісок або рідкий незасахаренный не дуже пахучий мед - близько 200 мл (якщо є можливість використовувати кленовий сироп - теж непогано).


  • Приготування
    Стиглої ягоди журавлини промиваємо, викладаємо на сито і рясно обдаємо окропом (тобто, бланшируем). Перекладаємо їх у чашу блендера і доводимо до стану пюре (або пропускаємо через м'ясорубку).
    Соус з журавлини
    Додаємо сік лимона, щоб розрідити, і протираємо через не надто дрібне сито. Кісточки застрягнуть, решта пройде.
    Якщо використовуємо цукор, розчиняємо його в нагрітому на водяній бані апельсиновому соку, а потім охолоджуємо. При використанні меду нагрівання не потрібно.
    Змішуємо апельсиновий сироп з журавлинним пюре. От і все. Ми зберегли максимум корисного.
    Можна додавати в цей базовий соус мелені горіхи, часник і червоний гострий перець, імбир , фенхель і що ще буде по вашому почуттю кулінарної гармонії. Такий соус з журавлини, заготовлений на зиму, можна досить довго зберігати в щільно закритих скляних баночках в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлинний соус до м'яса
    Журавлинний соус до м'яса
    Журавлинний соус вважається класичним соусом, який прийнято подавати до м'яса і птиці. Приготувавши м'ясо по своєму коханому рецептом, і додавши до
    Варення з журавлини з яблуками
    Варення з журавлини з яблуками
    Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося
    Варення з журавлини - рецепт
    Варення з журавлини - рецепт
    Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
    Варення з журавлини з апельсином
    Варення з журавлини з апельсином
    Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими