Кетчуп зі слив
Рецептів кетчупу зі сливами в кулінарії існує багато. Все залежить, в основному від набору використовуваних спецій. Наприклад, дуже відомий грузинський кетчуп ткемалі готується з додаванням хмелі-сунелі і свіжої зелені кінзи і кропу. При чому чим більше кінзи, тим ткемалі смачніше.
Не менш цікаві рецепти кетчупу на основі помідорів або кисло-солодких яблук. Вони чудово підходять до будь-якого м'яса, особливо до смаженої або запеченої курочці. А можна подати до вегетаріанським стравам, полив домашнім кетчупом з злив гарнір з рису, макаронів або картоплі.
Інгредієнти:
ткемалі або алича - 1 кг;
свіжа кінза кріп - по 1 пучку;
часник - 5-6 великих зубків;
хмелі-сунелі - 2 чайні ложки;
цукор - 2-3 столові ложки (пробуємо на смак);
будь гострий перець (окрім чилі) - 1 шт.;
сіль.
Приготування
Сливи промиваємо і заливаємо водою (тільки щоб були закриті ягоди). Кип'ятимо пару хвилин. Окремо зливаємо рідину, вона нам ще знадобиться. Сливи перетираємо через сито.
Зелень кінзи і кропу ретельно промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес і розтираємо з сіллю. Там же розтираємо і дрібно нарізаний перець.
Пюре із слив з'єднуємо з зеленню. Якщо маса виходить дуже густою, доливаємо відвар із слив. Ставимо каструлю на плиту при включеному середньому вогні, постійно перемішуємо. Коли соус буде гарячим, додаємо часник з перцем, сіль, цукор і хмелі-сунелі. Пробуємо на смак, якщо є необхідність, висипаємо цукру або солі, ретельно вимішуємо.
Варимо 5-7 хвилин і розливаємо в посуд з широким горлом, заздалегідь простерилизованную і висушену. Закорковуємо і ставимо охолоджуватися. На довгий термін зберігаємо в холодильнику. А кетчуп зі сливами на зиму розливаємо у великі пляшки з олією і ставимо в холодне приміщення. Перед вживанням зливаємо масло.
Інгредієнти:
сливи сорту ткемалі - 1 кг;
часник - 2 головка;
сушена зелень кропу - 2 столові ложки;
мелений коріандр - 3 чайні ложки;
сушена м'ята - 2 чайні ложки;
мелений червоний перець - 1/2 чайної ложки;
сіль.
Приготування
Часник очищаємо і подрібнюємо. Сливи перебираємо, промиваємо і видаляємо кісточки. Ткемалі укладаємо в каструлю, заливаємо водою (щоб тільки покривала сливи) і варимо до розм'якшення.
Зливаємо відвар, сливи охолоджуємо і протираємо через сито, змішати з відваром. Пюре з відваром уварюють на малому вогні до консистенції сметани. По закінченню варіння додаємо подрібнений часник, м'яту, кріп і прянощі. Пробуємо на смак. Солимо.
Інгредієнти:
сливи ткемалі або інші кисло-солодкі сорти слив - 1 кг;
томати - 2 кг;
цибуля - 250 г;
сіль - 15 столової ложки;
цукор - 200 г;
мелений червоний перець за смаком;
лавровий лист;
кілька зерен гвоздики;
яблучний оцет - 1 столова ложка;
подрібнений часник - 100 р.
Приготування
Сливи очищаємо від кісточок і разом з іншими продуктами пропускаємо через м'ясорубку. Масу, що вийшла, варимо протягом двох годин. За півгодини до закінчення процесу варіння в кетчуп додаємо всі інші інгредієнти. У гарячому вигляді закорковуємо в банки і поставити на зберігання.
Інгредієнти:
сливи - 1 кг;
яблука (краще кисло-солодкі) - 1 кг;
томати - 1 кг;
солодкий перець - 1 кг;
цукор - 3 столові ложки;
сіль - 1 столову ложку;
часник - 300 р.
Приготування
Сливи промиваємо і очищаємо від хвостиків і кісточок. З яблук зрізаємо шкірку і очищаємо від серцевини, нарізаємо часточками. Помідори обдаємо шкіркою, знімаємо шкірку і ріжемо часточками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо скибочками. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль і цукор. Ретельно вимішуємо. Кип'ятити 15-20 хвилин. Приготований кетчуп гарячим розливаємо в сухі стерилізовані банки і щільно закриваємо кришками. Оцет у цей рецепт класти не потрібно, достатньо кислоти наявної в яблуках і помідорах.
Не менш цікаві рецепти кетчупу на основі помідорів або кисло-солодких яблук. Вони чудово підходять до будь-якого м'яса, особливо до смаженої або запеченої курочці. А можна подати до вегетаріанським стравам, полив домашнім кетчупом з злив гарнір з рису, макаронів або картоплі.
Кетчуп зі слив ткемалі
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо і заливаємо водою (тільки щоб були закриті ягоди). Кип'ятимо пару хвилин. Окремо зливаємо рідину, вона нам ще знадобиться. Сливи перетираємо через сито.
Зелень кінзи і кропу ретельно промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес і розтираємо з сіллю. Там же розтираємо і дрібно нарізаний перець.
Пюре із слив з'єднуємо з зеленню. Якщо маса виходить дуже густою, доливаємо відвар із слив. Ставимо каструлю на плиту при включеному середньому вогні, постійно перемішуємо. Коли соус буде гарячим, додаємо часник з перцем, сіль, цукор і хмелі-сунелі. Пробуємо на смак, якщо є необхідність, висипаємо цукру або солі, ретельно вимішуємо.
Варимо 5-7 хвилин і розливаємо в посуд з широким горлом, заздалегідь простерилизованную і висушену. Закорковуємо і ставимо охолоджуватися. На довгий термін зберігаємо в холодильнику. А кетчуп зі сливами на зиму розливаємо у великі пляшки з олією і ставимо в холодне приміщення. Перед вживанням зливаємо масло.
Кетчуп із слив на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Часник очищаємо і подрібнюємо. Сливи перебираємо, промиваємо і видаляємо кісточки. Ткемалі укладаємо в каструлю, заливаємо водою (щоб тільки покривала сливи) і варимо до розм'якшення.
Зливаємо відвар, сливи охолоджуємо і протираємо через сито, змішати з відваром. Пюре з відваром уварюють на малому вогні до консистенції сметани. По закінченню варіння додаємо подрібнений часник, м'яту, кріп і прянощі. Пробуємо на смак. Солимо.
Кетчуп зі слив з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Сливи очищаємо від кісточок і разом з іншими продуктами пропускаємо через м'ясорубку. Масу, що вийшла, варимо протягом двох годин. За півгодини до закінчення процесу варіння в кетчуп додаємо всі інші інгредієнти. У гарячому вигляді закорковуємо в банки і поставити на зберігання.
Кетчуп із слив і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо і очищаємо від хвостиків і кісточок. З яблук зрізаємо шкірку і очищаємо від серцевини, нарізаємо часточками. Помідори обдаємо шкіркою, знімаємо шкірку і ріжемо часточками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо скибочками. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль і цукор. Ретельно вимішуємо. Кип'ятити 15-20 хвилин. Приготований кетчуп гарячим розливаємо в сухі стерилізовані банки і щільно закриваємо кришками. Оцет у цей рецепт класти не потрібно, достатньо кислоти наявної в яблуках і помідорах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ткемалі з аличі - рецепт
Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.
Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Мармелад з злив
Мармелад - дуже корисне природне ласощі, яке готується шляхом уварювання фруктів до загустіння, щоб його вільно можна було різати ножем. І сьогодні