Кетчуп в мультиварці
Приготувати смачний і натуральний кетчуп для всієї сім'ї зовсім не складно, особливо, якщо у вас є мультиварка. За допомогою кухонного помічниці можна приготувати величезну кількість соусів, і якщо ви не плануєте заготовлювати кетчуп у виробничих масштабах, то невелика ємність пристрою цілком підійде.
Як приготувати кетчуп в мультиварці ми розберемося в цій статті.
Цей ароматний і пряний кетчуп, буде вигідно доповнювати ваші страви, підкреслюючи, і навіть покращуючи їх смак.
Інгредієнти:
червоний цибуля - 1 шт.;
фенхель - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
оливкова олія;
тертий імбир - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
насіння коріандру - 1 ст. ложка;
томати - 1 кг;
червоний винний оцет - 200 мл;
сіль - за смаком;
цукор - 70 р.
Приготування
Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а потім промиваємо плоди окропом і чистимо шкірку. Нарізаємо томати, цибулю, кріп і селеру досить великими, довільними шматками. В мультиварці включаємо режим випічка, або смаження, наливаємо трохи оливкової олії і обсмажуємо овочі з відкритою кришкою близько 10-15 хвилин, не забуваючи постійно помішувати. Заливаємо овочі 350 мл води, доводимо до кипіння і переключається в режим «Гасіння», або «Плов» на 40-45 хвилин.
Протушенная овочева маса повинна стати м'якою, так як після гасіння її слід пюрировать з допомогою блендера. Кетчуп готовий наполовину, тепер його слід протерти через сито і повернути в чашу мультиварки. Тепер наш соус слід приправити усіма спеціями зі списку інгредієнтів і залишити гаситися ще на 1 годину.
Тепер густий томатний кетчуп, приготований в мультиварці, можна відразу подавати до столу, або розлити по простерилизованним банкам і закатати.
Швидкий спосіб приготування кетчупу - використання готової або домашньої томатної пасти.
Інгредієнти:
томатна паста - 170 г;
білий винний оцет - 1/2 ст.;
коричневий цукор - 4 ст. ложки;
часник сушений - 1 ст. ложка;
сушений лук - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
вода або бульйон - 1 ст.
Приготування
Приготування миттєвого кетчупу в мультиварці починається з її розігріву в режимі «Випічка». Тепер на дно чаші можна налити рослинне масло і обсмажити на ньому томатну пасту буквально 3-5 хвилин. Розбавляємо пасту половиною всієї води, додаємо оцет, сушений часник і цибулю, трохи солі і цукру, ретельно перешиваємо і розбавляємо залишилася водою. Тепер кришку мультиварки можна закрити і перемкнути режим «Гасіння», час - 40 хвилин. Якщо через 40 хвилин кетчуп недостатньо загус, то ви можете продовжити випарювати надлишки рідини, або додати в соус чайну ложку просіяного борошна.
Гострий кетчуп з наступного рецепта прекрасно підійде до барбекю, або картоплі фрі , особливо під келих холодного пива.
Інгредієнти:
насіння селери - 1 1/2 ч. ложки;
гвоздика - 2 ч. ложки;
кориця - 1 паличка;
насіння гірчиці - 1 /2 ч. ложки;
яблучний оцет - 4 ст. ложки;
томати - 5 кг;
часник - 1 зубчик;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
червоний перець - 1 шт.;
цукор - 2/3 ст.;
сіль - за смаком.
Приготування
Насіння селери, гвоздику, корицю і насіння гірчиці складаємо в мішечок з марлі. У сотейник наливаємо оцет, пару столових ложок води і кладемо в нього мішечок зі спеціями, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і даємо постояти ще 25 хвилин.
Помідори нарізаємо довільно разом з часником, цибулею і перцем. Кладемо овочі в розігріту чашу мультиварки і вибираємо режим приготування. Якщо ви готуєте кетчуп в мультиварці панасонік, то вибирайте «Плов», якщо в редмонд, то «Гречка». Тушкуємо овочі близько години, не забуваючи додати пряний оцет і сіль з цукром.
М'яку овочеву масу пюрируем з допомогою блендера і залишаємо соус загусати ще годину на аналогічних режимах.
Як приготувати кетчуп в мультиварці ми розберемося в цій статті.
Кетчуп в мультиварці на зиму
Цей ароматний і пряний кетчуп, буде вигідно доповнювати ваші страви, підкреслюючи, і навіть покращуючи їх смак.
Інгредієнти:
Приготування
Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а потім промиваємо плоди окропом і чистимо шкірку. Нарізаємо томати, цибулю, кріп і селеру досить великими, довільними шматками. В мультиварці включаємо режим випічка, або смаження, наливаємо трохи оливкової олії і обсмажуємо овочі з відкритою кришкою близько 10-15 хвилин, не забуваючи постійно помішувати. Заливаємо овочі 350 мл води, доводимо до кипіння і переключається в режим «Гасіння», або «Плов» на 40-45 хвилин.
Протушенная овочева маса повинна стати м'якою, так як після гасіння її слід пюрировать з допомогою блендера. Кетчуп готовий наполовину, тепер його слід протерти через сито і повернути в чашу мультиварки. Тепер наш соус слід приправити усіма спеціями зі списку інгредієнтів і залишити гаситися ще на 1 годину.
Тепер густий томатний кетчуп, приготований в мультиварці, можна відразу подавати до столу, або розлити по простерилизованним банкам і закатати.
Рецепт кетчупу в мультиварці з томатної пасти
Швидкий спосіб приготування кетчупу - використання готової або домашньої томатної пасти.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування миттєвого кетчупу в мультиварці починається з її розігріву в режимі «Випічка». Тепер на дно чаші можна налити рослинне масло і обсмажити на ньому томатну пасту буквально 3-5 хвилин. Розбавляємо пасту половиною всієї води, додаємо оцет, сушений часник і цибулю, трохи солі і цукру, ретельно перешиваємо і розбавляємо залишилася водою. Тепер кришку мультиварки можна закрити і перемкнути режим «Гасіння», час - 40 хвилин. Якщо через 40 хвилин кетчуп недостатньо загус, то ви можете продовжити випарювати надлишки рідини, або додати в соус чайну ложку просіяного борошна.
Домашній кетчуп в мультиварці
Гострий кетчуп з наступного рецепта прекрасно підійде до барбекю, або картоплі фрі , особливо під келих холодного пива.
Інгредієнти:
Приготування
Насіння селери, гвоздику, корицю і насіння гірчиці складаємо в мішечок з марлі. У сотейник наливаємо оцет, пару столових ложок води і кладемо в нього мішечок зі спеціями, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і даємо постояти ще 25 хвилин.
Помідори нарізаємо довільно разом з часником, цибулею і перцем. Кладемо овочі в розігріту чашу мультиварки і вибираємо режим приготування. Якщо ви готуєте кетчуп в мультиварці панасонік, то вибирайте «Плов», якщо в редмонд, то «Гречка». Тушкуємо овочі близько години, не забуваючи додати пряний оцет і сіль з цукром.
М'яку овочеву масу пюрируем з допомогою блендера і залишаємо соус загусати ще годину на аналогічних режимах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з брусниці в мультиварці
Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як
Макарони з м'ясом в мультиварці
Макарони з м'ясом - це традиційне блюдо в багатьох сім'ях. Приготувати його досить нескладно, а з появою мультиварки цей процес спрощується в рази.
Яловичина з картоплею в мультиварці
Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
Паста в мультиварці
Паста - смачне італійське блюдо, яке знайоме багатьом. І сьогодні ми розповімо, як її просто і легко зробити в мультиварці. Читаємо наші цікаві
Куряча печінка в мультиварці
Куряча печінка багата вітамінами і мінералами. З неї можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про різноманітних
Сосиски в мультиварці
На основі сосисок можна приготувати багато смачних і різноманітних страв, а істотно спростити процес готування нам допоможе мультиварка. Давайте