Приготувати смачний і натуральний кетчуп для всієї сім'ї зовсім не складно, особливо, якщо у вас є мультиварка. За допомогою кухонного помічниці можна приготувати величезну кількість соусів, і якщо ви не плануєте заготовлювати кетчуп у виробничих масштабах, то невелика ємність пристрою цілком підійде.
Як приготувати кетчуп в мультиварці ми розберемося в цій статті.
Кетчуп в мультиварці на зиму
Цей ароматний і пряний кетчуп, буде вигідно доповнювати ваші страви, підкреслюючи, і навіть покращуючи їх смак.
Інгредієнти: червоний цибуля - 1 шт.; фенхель - 1 шт.; селера - 1 стебло; оливкова олія; тертий імбир - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; насіння коріандру - 1 ст. ложка; томати - 1 кг; червоний винний оцет - 200 мл; сіль - за смаком; цукор - 70 р. Приготування Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а потім промиваємо плоди окропом і чистимо шкірку. Нарізаємо томати, цибулю, кріп і селеру досить великими, довільними шматками. В мультиварці включаємо режим випічка, або смаження, наливаємо трохи оливкової олії і обсмажуємо овочі з відкритою кришкою близько 10-15 хвилин, не забуваючи постійно помішувати. Заливаємо овочі 350 мл води, доводимо до кипіння і переключається в режим «Гасіння», або «Плов» на 40-45 хвилин.
Протушенная овочева маса повинна стати м'якою, так як після гасіння її слід пюрировать з допомогою блендера. Кетчуп готовий наполовину, тепер його слід протерти через сито і повернути в чашу мультиварки. Тепер наш соус слід приправити усіма спеціями зі списку інгредієнтів і залишити гаситися ще на 1 годину.
Тепер густий томатний кетчуп, приготований в мультиварці, можна відразу подавати до столу, або розлити по простерилизованним банкам і закатати.
Рецепт кетчупу в мультиварці з томатної пасти
Швидкий спосіб приготування кетчупу - використання готової або домашньої томатної пасти.
Інгредієнти: томатна паста - 170 г; білий винний оцет - 1/2 ст.; коричневий цукор - 4 ст. ложки; часник сушений - 1 ст. ложка; сушений лук - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода або бульйон - 1 ст. Приготування Приготування миттєвого кетчупу в мультиварці починається з її розігріву в режимі «Випічка». Тепер на дно чаші можна налити рослинне масло і обсмажити на ньому томатну пасту буквально 3-5 хвилин. Розбавляємо пасту половиною всієї води, додаємо оцет, сушений часник і цибулю, трохи солі і цукру, ретельно перешиваємо і розбавляємо залишилася водою. Тепер кришку мультиварки можна закрити і перемкнути режим «Гасіння», час - 40 хвилин. Якщо через 40 хвилин кетчуп недостатньо загус, то ви можете продовжити випарювати надлишки рідини, або додати в соус чайну ложку просіяного борошна.
Домашній кетчуп в мультиварці
Гострий кетчуп з наступного рецепта прекрасно підійде до барбекю, або картоплі фрі , особливо під келих холодного пива.
Інгредієнти: насіння селери - 1 1/2 ч. ложки; гвоздика - 2 ч. ложки; кориця - 1 паличка; насіння гірчиці - 1 /2 ч. ложки; яблучний оцет - 4 ст. ложки; томати - 5 кг; часник - 1 зубчик; ріпчаста цибуля - 1 шт.; червоний перець - 1 шт.; цукор - 2/3 ст.; сіль - за смаком. Приготування Насіння селери, гвоздику, корицю і насіння гірчиці складаємо в мішечок з марлі. У сотейник наливаємо оцет, пару столових ложок води і кладемо в нього мішечок зі спеціями, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і даємо постояти ще 25 хвилин.
Помідори нарізаємо довільно разом з часником, цибулею і перцем. Кладемо овочі в розігріту чашу мультиварки і вибираємо режим приготування. Якщо ви готуєте кетчуп в мультиварці панасонік, то вибирайте «Плов», якщо в редмонд, то «Гречка». Тушкуємо овочі близько години, не забуваючи додати пряний оцет і сіль з цукром.
М'яку овочеву масу пюрируем з допомогою блендера і залишаємо соус загусати ще годину на аналогічних режимах.