Смачний домашній кетчуп можна отримати не тільки з томатного пюре, але і з його суміші з кисло-солодкою яблучної м'якоттю. Спробуйте скористатися рецептами з нашої статті для приготування цього оригінального соусу.
Рецепт кетчупу з помідорів і яблук на зиму
Інгредієнти: томати - 1 кг; яблуко - 1 шт.; солодкий перець - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гострий перець - за смаком; цукор - 100 г; оцет - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт. Приготування Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а самі плоди ошпарюємо. Знімаємо шкірку з бланшованих плодів і нарізаємо їх на 4 частини. Яблука очищаємо від шкірки і насіння і ріжемо аналогічним чином. Також чинимо і з ріпчастою цибулею і солодким перцем. Кладемо четвертинки овочів в глибоку емальовану каструлю, додаємо нарізаний гострий перець, сіль, цукор і лавровий лист. Тушкуємо наш кетчуп на мінімальному вогні близько 2 годин.
Готове овочеве пюре необхідно охолодити, а потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Для однорідності наш майбутній кетчуп можна протерти через сито. Повертаємо овочеве пюре на малий вогонь, додаємо оцет за смаком і варимо ще близько півгодини. Готовий томатний кетчуп з яблуками можна розлити по стерильним банкам і закатати на зиму, а можна подавати до столу прямо з плити.
Рецепт кетчупу з яблуками
Батьківщиною яблучного кетчупу, рівно, як і кетчупу взагалі, є Америка. Споконвіку американський рецепт цього соусу ми знайшли спеціально для вас, і ознайомитися з ним ви можете в рецепті нижче.
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; червоний цибуля - 3 шт.; яблука - 1 кг; томати - 25 кг; часник - 2 зубчики; цукор - 400 г; червоний винний оцет - за смаком; гвоздика - 10 шт.; кориця - 2 палички; лавровий лист - 3 шт.; ялівець - 12 ягід; сіль, перець - за смаком. Приготування Ставимо на вогонь будь-яку товстостінну каструлю і наливаємо в неї оливкова олія. Пасеруємо на ньому нарізаний червоний лук близько 10 хвилин, іл до м'якості. Поки цибуля обсмажується, ми можемо бланшувати томати і яблука очистити від насіння і шкірки, обидва плоду, потім, слід порізати на великі шматки.
Відправляємо до цибулі помідори і яблуко, додаємо цукор, червоний винний оцет, всі спеції, лавровий лист і ялівець. Перемішуємо вміст каструлі, зменшуємо вогонь і тушкуємо інгредієнти півтора-два години. Готовий домашній кетчуп з яблуками повинен нагадувати однорідне блискуче пюре, яке слід приправити сіллю, перцем і оцтом за смаком.