Гуляш зі свинини - рецепт
Приготування гуляшу з свинини мало чим відрізняється від традиційного угорського гуляшу , основу якого складає телятина, або більш популярного гуляшу з яловичини . Однак це скоріше справа смаку - який вид м'яса віддати перевагу. Варіацій на тему гуляшу нескінченна безліч, і ми підібрали для вас найцікавіші.
Інгредієнти:
свинина (ошийок) - 1 кг;
борошно - 1 ст. ложка;
паприка - 1 ст. ложка;
кмин - 2 ч. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
оцет яблучний - 1 ст. ложка;
паста томатна - 2 ст. ложки;
бульйон овочевий - 4 ст.;
помідори - 6 шт.;
цибуля - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Нарізаємо м'ясний гуляш зі свинини, солимо, перчимо, перемішуємо з борошном, кмином і паприкою. Розігріваємо в чавунці масло й обсмажуємо на великому вогні шматочки м'яса до утворення скоринки. Вливаємо оцет і тушкуємо ще пару хвилин. Додаємо томатну пасту і бульйон, доводимо гуляш до кипіння, прикручуємо вогонь на мінімум, і тушкуємо під закритою кришкою близько години. За необхідності доливаємо воду.
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками, додаємо в гуляш і перемішуємо, зверху викладаємо нарізаний тонкими кільцями цибулю і присипаємо зеленню петрушки. Тушкуємо ще пару хвилин до готовності.
Інгредієнти:
свинина (вирізка) - 600 г;
печериці (дрібні) - 500 г;
цибулю-шалот - 2 шт.;
вершки - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
бульйон овочевий - 2 ст.;
паприка - 1/2 ст. ложки;
борошно - 1 ст. ложка;
сік лимона - 1 ч. ложка;
олія - для смаження;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо промиваємо, витираємо і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон, обсмажуємо в олії на добре розігрітій сковороді. Після викладаємо м'ясо на тарілку, солимо і перчимо, а на його місце відправляємо нарізані навпіл шампіньйони і дрібно нашатковану цибулю. Коли цибуля набуде красивий золотистий відтінок, додаємо борошно і пасеруємо пару хвилин. Потім повертаємо в сковороду м'ясо, вливаємо вершки і бульйон, доводимо до кипіння й тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5. Приправляємо гуляш зі свинини паприкою і лимонним соком, знімаємо з плити і даємо півгодини настоятися під закритою кришкою. Перед подачею присипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
свинина - 600 г;
картопля - 6 шт.;
цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
перець болгарський солодкий - 1 шт.;
перець червоний гострий - 1 шт.;
паприка солодка - 3 ст. ложки;
кмин - 1 ч. ложка;
олія - для смаження;
цибуля зелена - 1 пучок;
сіль - за смаком.
Приготування
На сильному вогні обсмажуємо свинячий гуляш. Зменшуємо полум'я і кладемо нарізану кубиками цибулю, а через пару хвилин - кмин і зубчики часнику. Ріжемо соломкою перець і теж відправляємо в чавунець, солимо, приправляємо паприкою, заливаємо окропом або овочевим бульйоном і доводимо гуляш до кипіння. Додаємо нарізану кубиками картоплю (краще вибирати не розсипчасті сорти) і колечка гострого перцю, попередньо видаливши пекучі насіння, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності близько півгодини.
Інгредієнти:
свинина пісна - 500 г;
яблука (зелені) - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
масло топлене - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст. ложка;
сметана - 2 ст. ложки;
паста томатна - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Обсмажені в олії шматочки свинини заливаємо водою і тушкуємо під закритою кришкою близько півгодини. З яблук вирізаємо серцевину, ріжемо великими шматочками, злегка обсмажуємо на маслі і з'єднуємо з м'ясом. Пасеруємо з дрібно покришеною цибулею томатну пасту і також додаємо в чавунець, тушкуємо до готовності.
Прожарюємо на сухій сковороді борошно, розводимо її сметаною і додаємо в гуляш, перемішуємо. Як тільки гуляш загусне, вогонь можна вимикати. Подаємо гуляш зі свинини з відвареною картоплею.
Як зробити смачний гуляш зі свинини?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо м'ясний гуляш зі свинини, солимо, перчимо, перемішуємо з борошном, кмином і паприкою. Розігріваємо в чавунці масло й обсмажуємо на великому вогні шматочки м'яса до утворення скоринки. Вливаємо оцет і тушкуємо ще пару хвилин. Додаємо томатну пасту і бульйон, доводимо гуляш до кипіння, прикручуємо вогонь на мінімум, і тушкуємо під закритою кришкою близько години. За необхідності доливаємо воду.
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками, додаємо в гуляш і перемішуємо, зверху викладаємо нарізаний тонкими кільцями цибулю і присипаємо зеленню петрушки. Тушкуємо ще пару хвилин до готовності.
Рецепт приготування гуляшу з свинини з грибами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, витираємо і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон, обсмажуємо в олії на добре розігрітій сковороді. Після викладаємо м'ясо на тарілку, солимо і перчимо, а на його місце відправляємо нарізані навпіл шампіньйони і дрібно нашатковану цибулю. Коли цибуля набуде красивий золотистий відтінок, додаємо борошно і пасеруємо пару хвилин. Потім повертаємо в сковороду м'ясо, вливаємо вершки і бульйон, доводимо до кипіння й тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5. Приправляємо гуляш зі свинини паприкою і лимонним соком, знімаємо з плити і даємо півгодини настоятися під закритою кришкою. Перед подачею присипаємо рубаною зеленню.
Гуляш зі свинини з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
На сильному вогні обсмажуємо свинячий гуляш. Зменшуємо полум'я і кладемо нарізану кубиками цибулю, а через пару хвилин - кмин і зубчики часнику. Ріжемо соломкою перець і теж відправляємо в чавунець, солимо, приправляємо паприкою, заливаємо окропом або овочевим бульйоном і доводимо гуляш до кипіння. Додаємо нарізану кубиками картоплю (краще вибирати не розсипчасті сорти) і колечка гострого перцю, попередньо видаливши пекучі насіння, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності близько півгодини.
Гуляш зі свинини зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажені в олії шматочки свинини заливаємо водою і тушкуємо під закритою кришкою близько півгодини. З яблук вирізаємо серцевину, ріжемо великими шматочками, злегка обсмажуємо на маслі і з'єднуємо з м'ясом. Пасеруємо з дрібно покришеною цибулею томатну пасту і також додаємо в чавунець, тушкуємо до готовності.
Прожарюємо на сухій сковороді борошно, розводимо її сметаною і додаємо в гуляш, перемішуємо. Як тільки гуляш загусне, вогонь можна вимикати. Подаємо гуляш зі свинини з відвареною картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гуляш з яловичини?
Деякі господині вважають за краще не мати справу з яловичиною, так як в процесі приготування вона стає жорсткою і не всім це по смаку. Тим не менш,
Страви з свинини в мультиварці
Приготує страву зі свинини в мультиварці нескладно - головне знати відповідні рецепти. Саме про них ми сьогодні і поговоримо. Рагу зі свинини,
Гуляш зі свинини в мультиварці
Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
Гуляш з курячого філе
Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна
Як приготувати гуляш зі свинини?
Гуляш - популярний угорське блюдо, яке традиційно готується з телятини чи яловичини. Але не менш смачним це страва вийде, якщо для його створення
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до