Приготування гуляшу з свинини мало чим відрізняється від традиційного угорського гуляшу , основу якого складає телятина, або більш популярного гуляшу з яловичини . Однак це скоріше справа смаку - який вид м'яса віддати перевагу. Варіацій на тему гуляшу нескінченна безліч, і ми підібрали для вас найцікавіші.
Як зробити смачний гуляш зі свинини?
Інгредієнти: свинина (ошийок) - 1 кг; борошно - 1 ст. ложка; паприка - 1 ст. ложка; кмин - 2 ч. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; оцет яблучний - 1 ст. ложка; паста томатна - 2 ст. ложки; бульйон овочевий - 4 ст.; помідори - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Нарізаємо м'ясний гуляш зі свинини, солимо, перчимо, перемішуємо з борошном, кмином і паприкою. Розігріваємо в чавунці масло й обсмажуємо на великому вогні шматочки м'яса до утворення скоринки. Вливаємо оцет і тушкуємо ще пару хвилин. Додаємо томатну пасту і бульйон, доводимо гуляш до кипіння, прикручуємо вогонь на мінімум, і тушкуємо під закритою кришкою близько години. За необхідності доливаємо воду.
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками, додаємо в гуляш і перемішуємо, зверху викладаємо нарізаний тонкими кільцями цибулю і присипаємо зеленню петрушки. Тушкуємо ще пару хвилин до готовності.
Рецепт приготування гуляшу з свинини з грибами
Інгредієнти: свинина (вирізка) - 600 г; печериці (дрібні) - 500 г; цибулю-шалот - 2 шт.; вершки - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка; бульйон овочевий - 2 ст.; паприка - 1/2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; сік лимона - 1 ч. ложка; олія - для смаження; петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо промиваємо, витираємо і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон, обсмажуємо в олії на добре розігрітій сковороді. Після викладаємо м'ясо на тарілку, солимо і перчимо, а на його місце відправляємо нарізані навпіл шампіньйони і дрібно нашатковану цибулю. Коли цибуля набуде красивий золотистий відтінок, додаємо борошно і пасеруємо пару хвилин. Потім повертаємо в сковороду м'ясо, вливаємо вершки і бульйон, доводимо до кипіння й тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5. Приправляємо гуляш зі свинини паприкою і лимонним соком, знімаємо з плити і даємо півгодини настоятися під закритою кришкою. Перед подачею присипаємо рубаною зеленню.
Гуляш зі свинини з картоплею
Інгредієнти: свинина - 600 г; картопля - 6 шт.; цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубчики; перець болгарський солодкий - 1 шт.; перець червоний гострий - 1 шт.; паприка солодка - 3 ст. ложки; кмин - 1 ч. ложка; олія - для смаження; цибуля зелена - 1 пучок; сіль - за смаком. Приготування На сильному вогні обсмажуємо свинячий гуляш. Зменшуємо полум'я і кладемо нарізану кубиками цибулю, а через пару хвилин - кмин і зубчики часнику. Ріжемо соломкою перець і теж відправляємо в чавунець, солимо, приправляємо паприкою, заливаємо окропом або овочевим бульйоном і доводимо гуляш до кипіння. Додаємо нарізану кубиками картоплю (краще вибирати не розсипчасті сорти) і колечка гострого перцю, попередньо видаливши пекучі насіння, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності близько півгодини.
Гуляш зі свинини зі сметаною
Інгредієнти: свинина пісна - 500 г; яблука (зелені) - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; масло топлене - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; сметана - 2 ст. ложки; паста томатна - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Обсмажені в олії шматочки свинини заливаємо водою і тушкуємо під закритою кришкою близько півгодини. З яблук вирізаємо серцевину, ріжемо великими шматочками, злегка обсмажуємо на маслі і з'єднуємо з м'ясом. Пасеруємо з дрібно покришеною цибулею томатну пасту і також додаємо в чавунець, тушкуємо до готовності.
Прожарюємо на сухій сковороді борошно, розводимо її сметаною і додаємо в гуляш, перемішуємо. Як тільки гуляш загусне, вогонь можна вимикати. Подаємо гуляш зі свинини з відвареною картоплею.