» » Гуляш з курячого філе

Гуляш з курячого філе

Гуляш з курячого філе
Гуляш - спочатку угорська національна страва - відноситься до категорії густих супів. Класичний угорський гуляш готують з молодої яловичини або телятини. Шматочки м'яса злегка обсмажують на свинячому жирі, а потім тушкують з цибулею і слабожгучим червоним перцем (паприкою), з додаванням пшеничного борошна (іноді деяких інших інгредієнтів). Готовий гуляш приправляють свіжою зеленню і часником.
Блюдо це обов'язково гостре, вважається, що добре приготований гуляш має цілющим ефектом. В даний час відомо безліч національних і регіональних рецептів гуляшу. Це блюдо дуже популярно на всьому пострадянському просторі (та й у багатьох інших країнах), готувати його можна не тільки з телятини або яловичини, але також з м'яса інших тварин чи свійської птиці.
Розповімо, як приготувати смачний гуляш з курячого філе.
Філе, зняте з курячих грудок - дієтичний продукт, тому таке блюдо, зрозуміло, буде більш легким, до того ж готується куряче м'ясо значно швидше.

Рецепт гуляшу з курячого філе


Інгредієнти:

  • куряче філе - близько 500 м;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • свинячий (або курячий) жир - близько 50 м;

  • картопля - близько 600 г;

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • борошно пшеничне високосортна - 2 ст. ложки;

  • паприка мелена (або слабопекучий червоний перець) - 1-2 ч. ложки;

  • сухі прянощі (гвоздика, чорний і запашний перець, лавровий лист, коріандр, кмин, та ін);

  • часник - 2-4 зубчики;

  • зелень різна свіжа;

  • сіль.


  • Приготування
    Розтопити жир в казані або товстостінному сотейнику. Злегка обсмажимо дрібно нашатковану цибулю. Додамо куряче м'ясо, нарізане дрібними кубиками або брусочками.
    Тушкуємо все разом протягом 5 хвилин до зміни кольору, потім додаємо спеції крім паприки і близько 50 мл води. Тушкуємо на малому вогні, прикривши кришкою, періодично помішуючи, при необхідності підливаючи води.
    Поки м'ясо гаситься, підготуємо картопля: очистимо й наріжемо невеликими, але і не занадто дрібними кубиками.
    Коли м'ясо наполовину готове, додаємо в казан картопля, паприку і ще підливаємо води. Тушкуємо все разом протягом 10-15 хвилин.
    В окремій сухій сковороді злегка пасеруємо борошно, додаємо томат-пасту, паприку і розводимо 100 мл води. Перемішуємо і вливаємо вийшов соус в казан. Трохи додаємо сіль. Тушкуємо ще протягом 8-10 хвилин. Готовий гуляш подаємо в супових чашках дуже гарячим, приправляємо подрібненою зеленню і продавлений часником. До гострого та гарячого гуляшу з курки добре подати чарку палінки або незрівнянного угорського вина (столового світлого).
    Можна приготувати смачний гуляш з курячого філе зі сметаною, зрозуміло, в цьому варіанті томат зі списку інгредієнтів краще виключити (все-таки гуляш - це не борщ).

    Рецепт гуляшу з курячого філе в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • жир - близько 50 м;

  • перець солодкий різних кольорів - 2 шт.;

  • сметана - близько 170-200 мл;

  • спеції - за вашим смаком;

  • зелень різна свіжа;

  • часник;

  • перець червоний гострий;

  • сіль.


  • Приготування
    Розтоплюємо жир в казані або сотейнику і обсмажуємо дрібно нарізаний лук до появи легкого золотистого відтінку. Додаємо м'ясо, нарізане невеликими брусочками, і обсмажуємо все разом, перевертаючи лопаткою протягом близько 5-8 хвилин. Додаємо трохи
    Гуляш з курячого філе
    води, спеції і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи, протягом близько 30 хвилин. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою і додаємо в казан. При необхідності підливаємо води і тушкуємо все разом близько 8 хвилин.
    В цей час швидко готуємо соус: сметану приправляємо сіллю, гострим червоним перцем і продавлений часником. Додаємо соус в казан, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 не доводячи до кипіння (щоб сметана не згорнулася).
    Гуляш з курячого філе в мультиварці готується протягом 2 годин на режимі «Гасіння». Тільки цибулю з м'ясом краще попередньо злегка обсмажити в сковороді. Для додавання овочів процес краще розбити на 2 етапи (спочатку м'ясо з цибулею, потім - картоплю, солодкий перець та ін).
    Додав: admin | 4-01-2015, 17:31
    Переглядів: 2290