Гуляш з курячого філе
Гуляш - спочатку угорська національна страва - відноситься до категорії густих супів. Класичний угорський гуляш готують з молодої яловичини або телятини. Шматочки м'яса злегка обсмажують на свинячому жирі, а потім тушкують з цибулею і слабожгучим червоним перцем (паприкою), з додаванням пшеничного борошна (іноді деяких інших інгредієнтів). Готовий гуляш приправляють свіжою зеленню і часником.
Блюдо це обов'язково гостре, вважається, що добре приготований гуляш має цілющим ефектом. В даний час відомо безліч національних і регіональних рецептів гуляшу. Це блюдо дуже популярно на всьому пострадянському просторі (та й у багатьох інших країнах), готувати його можна не тільки з телятини або яловичини, але також з м'яса інших тварин чи свійської птиці.
Розповімо, як приготувати смачний гуляш з курячого філе.
Філе, зняте з курячих грудок - дієтичний продукт, тому таке блюдо, зрозуміло, буде більш легким, до того ж готується куряче м'ясо значно швидше.
Інгредієнти:
куряче філе - близько 500 м;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
свинячий (або курячий) жир - близько 50 м;
картопля - близько 600 г;
томат-паста - 2 ст. ложки;
борошно пшеничне високосортна - 2 ст. ложки;
паприка мелена (або слабопекучий червоний перець) - 1-2 ч. ложки;
сухі прянощі (гвоздика, чорний і запашний перець, лавровий лист, коріандр, кмин, та ін);
часник - 2-4 зубчики;
зелень різна свіжа;
сіль.
Приготування
Розтопити жир в казані або товстостінному сотейнику. Злегка обсмажимо дрібно нашатковану цибулю. Додамо куряче м'ясо, нарізане дрібними кубиками або брусочками.
Тушкуємо все разом протягом 5 хвилин до зміни кольору, потім додаємо спеції крім паприки і близько 50 мл води. Тушкуємо на малому вогні, прикривши кришкою, періодично помішуючи, при необхідності підливаючи води.
Поки м'ясо гаситься, підготуємо картопля: очистимо й наріжемо невеликими, але і не занадто дрібними кубиками.
Коли м'ясо наполовину готове, додаємо в казан картопля, паприку і ще підливаємо води. Тушкуємо все разом протягом 10-15 хвилин.
В окремій сухій сковороді злегка пасеруємо борошно, додаємо томат-пасту, паприку і розводимо 100 мл води. Перемішуємо і вливаємо вийшов соус в казан. Трохи додаємо сіль. Тушкуємо ще протягом 8-10 хвилин. Готовий гуляш подаємо в супових чашках дуже гарячим, приправляємо подрібненою зеленню і продавлений часником. До гострого та гарячого гуляшу з курки добре подати чарку палінки або незрівнянного угорського вина (столового світлого).
Можна приготувати смачний гуляш з курячого філе зі сметаною, зрозуміло, в цьому варіанті томат зі списку інгредієнтів краще виключити (все-таки гуляш - це не борщ).
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
жир - близько 50 м;
перець солодкий різних кольорів - 2 шт.;
сметана - близько 170-200 мл;
спеції - за вашим смаком;
зелень різна свіжа;
часник;
перець червоний гострий;
сіль.
Приготування
Розтоплюємо жир в казані або сотейнику і обсмажуємо дрібно нарізаний лук до появи легкого золотистого відтінку. Додаємо м'ясо, нарізане невеликими брусочками, і обсмажуємо все разом, перевертаючи лопаткою протягом близько 5-8 хвилин. Додаємо трохи води, спеції і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи, протягом близько 30 хвилин. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою і додаємо в казан. При необхідності підливаємо води і тушкуємо все разом близько 8 хвилин.
В цей час швидко готуємо соус: сметану приправляємо сіллю, гострим червоним перцем і продавлений часником. Додаємо соус в казан, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 не доводячи до кипіння (щоб сметана не згорнулася).
Гуляш з курячого філе в мультиварці готується протягом 2 годин на режимі «Гасіння». Тільки цибулю з м'ясом краще попередньо злегка обсмажити в сковороді. Для додавання овочів процес краще розбити на 2 етапи (спочатку м'ясо з цибулею, потім - картоплю, солодкий перець та ін).
Блюдо це обов'язково гостре, вважається, що добре приготований гуляш має цілющим ефектом. В даний час відомо безліч національних і регіональних рецептів гуляшу. Це блюдо дуже популярно на всьому пострадянському просторі (та й у багатьох інших країнах), готувати його можна не тільки з телятини або яловичини, але також з м'яса інших тварин чи свійської птиці.
Розповімо, як приготувати смачний гуляш з курячого філе.
Філе, зняте з курячих грудок - дієтичний продукт, тому таке блюдо, зрозуміло, буде більш легким, до того ж готується куряче м'ясо значно швидше.
Рецепт гуляшу з курячого філе
Інгредієнти:
Приготування
Розтопити жир в казані або товстостінному сотейнику. Злегка обсмажимо дрібно нашатковану цибулю. Додамо куряче м'ясо, нарізане дрібними кубиками або брусочками.
Тушкуємо все разом протягом 5 хвилин до зміни кольору, потім додаємо спеції крім паприки і близько 50 мл води. Тушкуємо на малому вогні, прикривши кришкою, періодично помішуючи, при необхідності підливаючи води.
Поки м'ясо гаситься, підготуємо картопля: очистимо й наріжемо невеликими, але і не занадто дрібними кубиками.
Коли м'ясо наполовину готове, додаємо в казан картопля, паприку і ще підливаємо води. Тушкуємо все разом протягом 10-15 хвилин.
В окремій сухій сковороді злегка пасеруємо борошно, додаємо томат-пасту, паприку і розводимо 100 мл води. Перемішуємо і вливаємо вийшов соус в казан. Трохи додаємо сіль. Тушкуємо ще протягом 8-10 хвилин. Готовий гуляш подаємо в супових чашках дуже гарячим, приправляємо подрібненою зеленню і продавлений часником. До гострого та гарячого гуляшу з курки добре подати чарку палінки або незрівнянного угорського вина (столового світлого).
Можна приготувати смачний гуляш з курячого філе зі сметаною, зрозуміло, в цьому варіанті томат зі списку інгредієнтів краще виключити (все-таки гуляш - це не борщ).
Рецепт гуляшу з курячого філе в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо жир в казані або сотейнику і обсмажуємо дрібно нарізаний лук до появи легкого золотистого відтінку. Додаємо м'ясо, нарізане невеликими брусочками, і обсмажуємо все разом, перевертаючи лопаткою протягом близько 5-8 хвилин. Додаємо трохи води, спеції і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи, протягом близько 30 хвилин. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою і додаємо в казан. При необхідності підливаємо води і тушкуємо все разом близько 8 хвилин.
В цей час швидко готуємо соус: сметану приправляємо сіллю, гострим червоним перцем і продавлений часником. Додаємо соус в казан, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 не доводячи до кипіння (щоб сметана не згорнулася).
Гуляш з курячого філе в мультиварці готується протягом 2 годин на режимі «Гасіння». Тільки цибулю з м'ясом краще попередньо злегка обсмажити в сковороді. Для додавання овочів процес краще розбити на 2 етапи (спочатку м'ясо з цибулею, потім - картоплю, солодкий перець та ін).
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гуляш з яловичини?
Деякі господині вважають за краще не мати справу з яловичиною, так як в процесі приготування вона стає жорсткою і не всім це по смаку. Тим не менш,
Гуляш зі свинини - рецепт
Різноманіття рецептів такого, всім відомого, страви як гуляш, дозволяє нам використовувати різні види м'яса, щоб урізноманітнити смак готового
Гуляш зі свинини в мультиварці
Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
Гуляш з курки
Любите гуляш, але під рукою немає ні яловичини, ні телятини? Приготуйте його з іншого м'яса! Наприклад, з курки. Рецептів цієї страви дуже багато,
Як приготувати гуляш зі свинини?
Гуляш - популярний угорське блюдо, яке традиційно готується з телятини чи яловичини. Але не менш смачним це страва вийде, якщо для його створення
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до