Гуляш з риби
Справжній угорський гуляш готується, як правило з яловичини, але варіант приготування цієї страви з рибою є менш калорійним і автентичним. Варіацій рибного гуляшу, як і його м'ясного аналога, існує безліч, однак всі вони базуються на декількох базових інгредієнтах. Ми приділимо увагу як і більш традиційного способу приготування, так і новаторському - з рибою і вершками.
Інгредієнти:
часник - 4 зубчики;
філе анчоусів - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
морква - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
томати у власному соку - 800 г;
вода - 1 л;
картопля - 500 г;
філе палтуса - 750 г;
лавровий лист - 2 шт.;
чебрець, петрушка - пару гілочок.
Приготування
Часник перетираємо в ступці до консистенції пасти разом з дрібкою солі. Додаємо до отриманої пасті філе анчоуса і також розтираємо.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і моркву з дрібкою солі. Після 5 хвилин готування додаємо до овочів пюре з часнику з анчоусами і продовжуємо обжарку ще хвилину. Тепер настала черга томатів попередньо їх слід грубо порубати і додати разом з соком. Через 10-15 хвилин гасіння заливаємо блюдо водою, додаємо нарізану картоплю, сіль, перець і трави. Вогонь зменшуємо до мінімального і тушкуємо страву під кришкою 30 хвилин.
Рибне філе очищаємо від кісток і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Нарізане великими шматками філе кладемо в жаровню з гуляшем і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. або до повної готовності риби. Готовий рибний гуляш подаємо гарячим, з хлібними грінками.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
біле сухе вино - 1/2 ст.;
картопля - 3 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
рибний бульйон - 500 мл;
чебрець - 1 ст. ложка;
сіль, перець;
філе тріски - 1 кг;
сметана - 3 ст. ложки;
вершки - 1 1/2 ст.;
свіжа петрушка.
Приготування
Вершкове і оливкове масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на отриманій суміші нарізану ріпчасту цибулю 5 хвилин. Заливаємо цибуля вином і випариваем рідину до половини.
Додаємо в жаровню очищений і нарізаний картопля, рибний бульйон, лавровий лист, чебрець, сіль і перець. Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності картоплі.
Окремо підігріваємо вершки. Шматочки рибного філе кладемо в жаровню і заливаємо теплими вершками, додаємо сметану, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до повної готовності риби на малому вогні, щоб вершки і сметана не згорнулися.
Рецепт гуляшу з риби
Інгредієнти:
Приготування
Часник перетираємо в ступці до консистенції пасти разом з дрібкою солі. Додаємо до отриманої пасті філе анчоуса і також розтираємо.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і моркву з дрібкою солі. Після 5 хвилин готування додаємо до овочів пюре з часнику з анчоусами і продовжуємо обжарку ще хвилину. Тепер настала черга томатів попередньо їх слід грубо порубати і додати разом з соком. Через 10-15 хвилин гасіння заливаємо блюдо водою, додаємо нарізану картоплю, сіль, перець і трави. Вогонь зменшуємо до мінімального і тушкуємо страву під кришкою 30 хвилин.
Рибне філе очищаємо від кісток і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Нарізане великими шматками філе кладемо в жаровню з гуляшем і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. або до повної готовності риби. Готовий рибний гуляш подаємо гарячим, з хлібними грінками.
Як приготувати гуляш з риби в сметані?
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове і оливкове масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на отриманій суміші нарізану ріпчасту цибулю 5 хвилин. Заливаємо цибуля вином і випариваем рідину до половини.
Додаємо в жаровню очищений і нарізаний картопля, рибний бульйон, лавровий лист, чебрець, сіль і перець. Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності картоплі.
Окремо підігріваємо вершки. Шматочки рибного філе кладемо в жаровню і заливаємо теплими вершками, додаємо сметану, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до повної готовності риби на малому вогні, щоб вершки і сметана не згорнулися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска, тушкована в сметані
Тріска - смачна, корисна і доступна рибка. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати її в сметані. Вийде дивовижно ніжне блюдо, яке, без перебільшення
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Курка, тушкована з морквою і цибулею
Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
Гуляш з курячого філе
Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна