Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Гуляш з риби

4-01-2015, 17:31
835
Гуляш з риби
Справжній угорський гуляш готується, як правило з яловичини, але варіант приготування цієї страви з рибою є менш калорійним і автентичним. Варіацій рибного гуляшу, як і його м'ясного аналога, існує безліч, однак всі вони базуються на декількох базових інгредієнтах. Ми приділимо увагу як і більш традиційного способу приготування, так і новаторському - з рибою і вершками.

Рецепт гуляшу з риби


Інгредієнти:

  • часник - 4 зубчики;

  • філе анчоусів - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • вода - 1 л;

  • картопля - 500 г;

  • філе палтуса - 750 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • чебрець, петрушка - пару гілочок.


  • Приготування
    Часник перетираємо в ступці до консистенції пасти разом з дрібкою солі. Додаємо до отриманої пасті філе анчоуса і також розтираємо.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і моркву з дрібкою солі. Після 5 хвилин готування додаємо до овочів пюре з часнику з анчоусами і продовжуємо обжарку ще хвилину. Тепер настала черга томатів попередньо їх слід грубо порубати і додати разом з соком. Через 10-15 хвилин гасіння заливаємо блюдо водою, додаємо нарізану картоплю, сіль, перець і трави. Вогонь зменшуємо до мінімального і тушкуємо страву під кришкою 30 хвилин.
    Рибне філе очищаємо від кісток і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Нарізане великими шматками філе кладемо в жаровню з гуляшем і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. або до повної готовності риби. Готовий рибний гуляш подаємо гарячим, з хлібними грінками.

    Як приготувати гуляш з риби в сметані?


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • біле сухе вино - 1/2 ст.;

  • картопля - 3 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • рибний бульйон - 500 мл;

  • чебрець - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • філе тріски - 1 кг;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • вершки - 1 1/2 ст.;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Вершкове і оливкове масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на отриманій суміші нарізану ріпчасту цибулю 5 хвилин. Заливаємо
    Гуляш з риби
    цибуля вином і випариваем рідину до половини.
    Додаємо в жаровню очищений і нарізаний картопля, рибний бульйон, лавровий лист, чебрець, сіль і перець. Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності картоплі.
    Окремо підігріваємо вершки. Шматочки рибного філе кладемо в жаровню і заливаємо теплими вершками, додаємо сметану, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до повної готовності риби на малому вогні, щоб вершки і сметана не згорнулися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тріска, тушкована в сметані
    Тріска, тушкована в сметані
    Тріска - смачна, корисна і доступна рибка. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати її в сметані. Вийде дивовижно ніжне блюдо, яке, без перебільшення
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна