Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі - відоме блюдо грузинської кухні, що представляє собою м'ясне рагу, приготоване з курячого м'яса, тушковану в помідорах з цибулею і пряними травами. За своєю популярністю воно поступається хіба що тільки шашлику. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів грузинського чахохбілі з курки.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
морква - 1 шт.;
помідор - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
томатна паста - 3 ст. ложки;
сухе червоне вино - 1 ст.;
лимон - 1 шт.;
спеції і зелень.
Приготування
Отже, для приготування чахохбілі з курки м'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматками, знімаючи жир і шкіру. На сильному вогні розігріваємо сковороду, без додавання олії, потім зменшуємо полум'я і викладаємо курку. Обсмажуємо її до появи рум'яної скоринки, після чого перекладаємо в глибокий сотейник, а в сковороду додаємо очищені овочі: крупно порізані цибульку і моркву. Пасеруємо їх, помішуючи, хвилин 5 а потім перекладаємо до м'яса. Потім блюдо накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин. Далі підсолюємо його за смаком, викладаємо томатну пасту, вливаємо вино, посипаємо спеціями і тушкуємо страву на самому маленькому вогні.
А цим часом переходимо до підготовки помідор: ошпарюємо окропом, обережно знімаємо шкірку, шаткуємо часточками і перекладаємо в сотейник. Тушкуємо грузинське блюдо з курки 25-30 хвилин, а перед подачею на стіл чахохбілі рясно посипаємо рубаною зеленню і прикрашаємо часточками лимона.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
помідор - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
масло вершкове - 50 г;
волоські горіхи - 05 склянки;
часник - 3 зубчики;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Перед тим, як зробити чахохбілі з курки, тушку птиці промиваємо та нарізаємо порційними шматками. Потім сильно розігріваємо суху сковороду, викладаємо на неї м'ясо і обсмажуємо до утворення скоринки. Після цього перекладаємо курку в сотейник, додаємо дрібно нашатковану цибулю, додаємо шматочок вершкового масла і тушкуємо 10-15 хвилин. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо їх часточками і перекладаємо до м'яса. Через 20 хвилин додаємо дрібно нарубані волоські горіхи, приправляємо блюдо спеції, перемішуємо, доводимо до готовності, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
цибулина - 3 шт.;
масло вершкове - 30 г;
помідори - 5 шт.;
картопля - 4 шт.;
зелень петрушки - 1 ст. ложка;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
насіння коріандру - 1 ч. ложка;
м'ята - 05 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
кінза, базилік - за бажанням;
спеції.
Приготування
Курку промиваємо, обсушуємо рушником, обробляємо і нарізаємо невеликими шматками. Тепер поміщаємо м'ясо в розігріту каструлю і тушкуємо 5 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від лушпиння цибулі, промиваємо його і шаткуємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом і акуратно, щоб не пошкодити м'якоть, знімаємо шкірку, а потім подрібнюємо. Далі заглядаємо в каструлю з м'ясом, обережно зливаємо в окремий посуд з'явився сік і продовжуємо обсмажування курки ще хвилин 10.
Далі додаємо весь нарізану цибулю і шматочок вершкового масла. Пасеруємо приблизно 5 хвилин. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки і відварюємо в окремій каструлі до готовності. Додаємо до чахохбілі помідори, відварна картопля , часничок і тушкуємо, накривши кришкою хвилин 15. Потім все ретельно перемішуємо, посипаємо сухими травами, спеціями, даємо страві настоятися і подаємо до столу.
Класичний рецепт чахохбілі з курки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування чахохбілі з курки м'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматками, знімаючи жир і шкіру. На сильному вогні розігріваємо сковороду, без додавання олії, потім зменшуємо полум'я і викладаємо курку. Обсмажуємо її до появи рум'яної скоринки, після чого перекладаємо в глибокий сотейник, а в сковороду додаємо очищені овочі: крупно порізані цибульку і моркву. Пасеруємо їх, помішуючи, хвилин 5 а потім перекладаємо до м'яса. Потім блюдо накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин. Далі підсолюємо його за смаком, викладаємо томатну пасту, вливаємо вино, посипаємо спеціями і тушкуємо страву на самому маленькому вогні.
А цим часом переходимо до підготовки помідор: ошпарюємо окропом, обережно знімаємо шкірку, шаткуємо часточками і перекладаємо в сотейник. Тушкуємо грузинське блюдо з курки 25-30 хвилин, а перед подачею на стіл чахохбілі рясно посипаємо рубаною зеленню і прикрашаємо часточками лимона.
Чахохбілі з курки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити чахохбілі з курки, тушку птиці промиваємо та нарізаємо порційними шматками. Потім сильно розігріваємо суху сковороду, викладаємо на неї м'ясо і обсмажуємо до утворення скоринки. Після цього перекладаємо курку в сотейник, додаємо дрібно нашатковану цибулю, додаємо шматочок вершкового масла і тушкуємо 10-15 хвилин. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо їх часточками і перекладаємо до м'яса. Через 20 хвилин додаємо дрібно нарубані волоські горіхи, приправляємо блюдо спеції, перемішуємо, доводимо до готовності, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Чахохбілі з курки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Курку промиваємо, обсушуємо рушником, обробляємо і нарізаємо невеликими шматками. Тепер поміщаємо м'ясо в розігріту каструлю і тушкуємо 5 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від лушпиння цибулі, промиваємо його і шаткуємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом і акуратно, щоб не пошкодити м'якоть, знімаємо шкірку, а потім подрібнюємо. Далі заглядаємо в каструлю з м'ясом, обережно зливаємо в окремий посуд з'явився сік і продовжуємо обсмажування курки ще хвилин 10.
Далі додаємо весь нарізану цибулю і шматочок вершкового масла. Пасеруємо приблизно 5 хвилин. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки і відварюємо в окремій каструлі до готовності. Додаємо до чахохбілі помідори, відварна картопля , часничок і тушкуємо, накривши кришкою хвилин 15. Потім все ретельно перемішуємо, посипаємо сухими травами, спеціями, даємо страві настоятися і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована курка - рецепт
Тушкована курка - це досить просте у приготуванні блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром з овочів або круп. Давайте детально розберемося, як її
Курка з курагою
Складно когось здивувати стравою з курки, але все ж можна внести елемент новизни в будь знайоме блюдо. Наприклад, якщо додати до курки курагу, м'ясо
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Як приготувати чахохбілі?
Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
Рецепт сациві з курки
Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується