Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати чахохбілі з курки?

Як готувати чахохбілі з курки?

4-01-2015, 18:06
831
Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі - відоме блюдо грузинської кухні, що представляє собою м'ясне рагу, приготоване з курячого м'яса, тушковану в помідорах з цибулею і пряними травами. За своєю популярністю воно поступається хіба що тільки шашлику. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів грузинського чахохбілі з курки.

Класичний рецепт чахохбілі з курки


Інгредієнти:

  • курка - 15 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • сухе червоне вино - 1 ст.;

  • лимон - 1 шт.;

  • спеції і зелень.


  • Приготування
    Отже, для приготування чахохбілі з курки м'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматками, знімаючи жир і шкіру. На сильному вогні розігріваємо сковороду, без додавання олії, потім зменшуємо полум'я і викладаємо курку. Обсмажуємо її до появи рум'яної скоринки, після чого перекладаємо в глибокий сотейник, а в сковороду додаємо очищені овочі: крупно порізані цибульку і моркву. Пасеруємо їх, помішуючи, хвилин 5 а потім перекладаємо до м'яса. Потім блюдо накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин. Далі підсолюємо його за смаком, викладаємо томатну пасту, вливаємо вино, посипаємо спеціями і тушкуємо страву на самому маленькому вогні.
    А цим часом переходимо до підготовки помідор: ошпарюємо окропом, обережно знімаємо шкірку, шаткуємо часточками і перекладаємо в сотейник. Тушкуємо грузинське блюдо з курки 25-30 хвилин, а перед подачею на стіл чахохбілі рясно посипаємо рубаною зеленню і прикрашаємо часточками лимона.

    Чахохбілі з курки по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • курка - 15 кг;

  • помідор - 3 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити чахохбілі з курки, тушку птиці промиваємо та нарізаємо порційними шматками. Потім сильно розігріваємо суху сковороду, викладаємо на неї м'ясо і обсмажуємо до утворення скоринки. Після цього перекладаємо курку в сотейник, додаємо дрібно нашатковану цибулю, додаємо шматочок вершкового масла і тушкуємо 10-15 хвилин. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо їх часточками і перекладаємо до м'яса. Через 20 хвилин додаємо дрібно нарубані волоські горіхи, приправляємо блюдо спеції, перемішуємо, доводимо до готовності, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.

    Чахохбілі з курки з картоплею


    Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • масло вершкове - 30 г;

  • помідори - 5 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • зелень петрушки - 1 ст. ложка;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • м'ята - 05 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • кінза, базилік - за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Курку промиваємо, обсушуємо рушником, обробляємо і нарізаємо невеликими шматками. Тепер поміщаємо м'ясо в розігріту каструлю і тушкуємо 5 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від лушпиння цибулі, промиваємо його і шаткуємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом і акуратно, щоб не пошкодити м'якоть,
    Як готувати чахохбілі з курки?
    знімаємо шкірку, а потім подрібнюємо. Далі заглядаємо в каструлю з м'ясом, обережно зливаємо в окремий посуд з'явився сік і продовжуємо обсмажування курки ще хвилин 10.
    Далі додаємо весь нарізану цибулю і шматочок вершкового масла. Пасеруємо приблизно 5 хвилин. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки і відварюємо в окремій каструлі до готовності. Додаємо до чахохбілі помідори, відварна картопля , часничок і тушкуємо, накривши кришкою хвилин 15. Потім все ретельно перемішуємо, посипаємо сухими травами, спеціями, даємо страві настоятися і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована курка - рецепт
    Тушкована курка - рецепт
    Тушкована курка - це досить просте у приготуванні блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром з овочів або круп. Давайте детально розберемося, як її
    Курка з курагою
    Курка з курагою
    Складно когось здивувати стравою з курки, але все ж можна внести елемент новизни в будь знайоме блюдо. Наприклад, якщо додати до курки курагу, м'ясо
    Чахохбілі з курки в мультиварці
    Чахохбілі з курки в мультиварці
    Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Як приготувати чахохбілі?
    Як приготувати чахохбілі?
    Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
    Рецепт сациві з курки
    Рецепт сациві з курки
    Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується