Курка з курагою
Рецепт курки з курагою - це справжня палочка-виручалочка для будь-якої господині. Блюдо готується дуже швидко, а сухофрукти надають м'ясу солодкуватий присмак і чудовий аромат. Пропонуємо вам спробувати приготувати разом з нами цей святковий і оригінальне блюдо.
Інгредієнти:
куряча грудка - 800 г;
цибулина - 1 шт.;
кефір - 500 мл;
чорнослив - 10 шт.;
болгарський перчик - 1 шт.;
курага - 8 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
цукор - щіпка;
спеції;
кориця мелена - щіпка.
Приготування
Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім додаємо нарізану шматочками курку і смажимо все хвилин 15. Цим часом обробляємо перчик і подрібнюємо його півкільцями. Чорнослив і курагу промиваємо й обсушуємо. Після цього в сковороду викладаємо всі підготовлені інгредієнти, перемішуємо, заправляємо спеціями і готуємо хвилин 5-7. Далі перекладаємо все в каструльку з товстим дном, заливаємо кефірчиком, розмішуємо лопаткою і ставимо курку з курагою гаситися в духовку приблизно на 40 хвилин.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
курага - 100 г;
помідор - 4 шт.;
цибулина - 4 шт.;
часник - 3 зубчики;
топлене масло - 6 ст. ложок;
спеції.
Приготування
Курку ретельно промиваємо, гарненько обсушуємо й розрізаємо на невеликі порційні шматки. Цибулини і часник чистимо і подрібнюємо, а цибулька шаткуємо кільцями. Помідори ошпарюємо окропом, робимо зверху хрестоподібний надріз і кладемо їх у холодну воду. Потім акуратно знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо часточками. Промиту курагу заливаємо теплою водою, а потім зливаємо рідину і розрізаємо фрукти маленькими шматочками. Тепер беремо велику сковороду і розігріваємо її на сильному вогні з топленим маслом. Після цього викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо, помішуючи, з обох боків до рум'яної скоринки. Далі перекладаємо в миску, а на цій же сковороді пасеруємо спочатку цибулька, а потім додаємо помідори, курагу і часничок. Зверху розкладаємо шматки курки, солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки все закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо страву на слабенькому вогні близько години.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
чорнослив - 200 г;
яблука - 5 шт.;
курага - 200 г;
мед - 2 ст. ложки;
майонез - 100 мл;
спеції.
Приготування
Для початку очищаємо яблучка, нарізаємо їх часточками і точно також чинимо з сухофруктами. Тепер беремо курочку, промазуємо її майонезом і медом зовні і всередині. Добре розподіляємо весь маринад по всій поверхні і закладаємо всередину фрукти. Зашиваємо курку з яблуками і курагою нитками так, щоб начинка залишилася всередині, і відправляємо в духовку. Запікаємо м'ясо близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
морква - 2 шт.;
курага - 300 г;
цибулина - 3 шт.;
часник - 3 зубчики;
олія - за смаком;
бульйон - 100 мл;
спеції.
Приготування
Курячу тушку ретельно промиваємо, обробляємо на шматочки і щільно викладаємо м'ясо на дно чаші мультиварки. Приправляємо спеціями за смаком і вмикаємо на дисплеї приладу режим «Випічка» на 40 хвилин. Курагу заздалегідь промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо постояти хвилин 5-10. Потім рідину зливаємо акуратно і розкладаємо ягоди поверх курки. Після цього посипаємо все цибульними кільцями і тертою морквою. Трохи додаємо сіль і кидаємо очищені зубчики часничку. Тепер заливаємо в каструлю бульйон, виставляємо програму «Гасіння» і натискаємо кнопку «Старт».
Курка з чорносливом і курагою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім додаємо нарізану шматочками курку і смажимо все хвилин 15. Цим часом обробляємо перчик і подрібнюємо його півкільцями. Чорнослив і курагу промиваємо й обсушуємо. Після цього в сковороду викладаємо всі підготовлені інгредієнти, перемішуємо, заправляємо спеціями і готуємо хвилин 5-7. Далі перекладаємо все в каструльку з товстим дном, заливаємо кефірчиком, розмішуємо лопаткою і ставимо курку з курагою гаситися в духовку приблизно на 40 хвилин.
Курка тушкована з курагою
Інгредієнти:
Приготування
Курку ретельно промиваємо, гарненько обсушуємо й розрізаємо на невеликі порційні шматки. Цибулини і часник чистимо і подрібнюємо, а цибулька шаткуємо кільцями. Помідори ошпарюємо окропом, робимо зверху хрестоподібний надріз і кладемо їх у холодну воду. Потім акуратно знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо часточками. Промиту курагу заливаємо теплою водою, а потім зливаємо рідину і розрізаємо фрукти маленькими шматочками. Тепер беремо велику сковороду і розігріваємо її на сильному вогні з топленим маслом. Після цього викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо, помішуючи, з обох боків до рум'яної скоринки. Далі перекладаємо в миску, а на цій же сковороді пасеруємо спочатку цибулька, а потім додаємо помідори, курагу і часничок. Зверху розкладаємо шматки курки, солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки все закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо страву на слабенькому вогні близько години.
Курка, фарширована курагою і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Для початку очищаємо яблучка, нарізаємо їх часточками і точно також чинимо з сухофруктами. Тепер беремо курочку, промазуємо її майонезом і медом зовні і всередині. Добре розподіляємо весь маринад по всій поверхні і закладаємо всередину фрукти. Зашиваємо курку з яблуками і курагою нитками так, щоб начинка залишилася всередині, і відправляємо в духовку. Запікаємо м'ясо близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Курка з курагою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курячу тушку ретельно промиваємо, обробляємо на шматочки і щільно викладаємо м'ясо на дно чаші мультиварки. Приправляємо спеціями за смаком і вмикаємо на дисплеї приладу режим «Випічка» на 40 хвилин. Курагу заздалегідь промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо постояти хвилин 5-10. Потім рідину зливаємо акуратно і розкладаємо ягоди поверх курки. Після цього посипаємо все цибульними кільцями і тертою морквою. Трохи додаємо сіль і кидаємо очищені зубчики часничку. Тепер заливаємо в каструлю бульйон, виставляємо програму «Гасіння» і натискаємо кнопку «Старт».
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фаршировану курку?
Фарширована курка - прикраса будь-якого столу, тому найчастіше її готують на свята. Варіантів створення цієї страви багато: можна просто
Курка з апельсинами - рецепт
Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
Курка, фарширована млинцями
Подив і схвалення гостей гарантовано будь-якій господині, яка подала на стіл курку фаршировану млинцями. Це ситне і ефектне блюдо вимагає чимало сил
Курка, фарширована рисом
Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
Качка з чорносливом і яблуками
Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку
Рулет з курагою
Курага - корисний і смачний сухофрукт, який часто використовують в приготуванні різних страв і напоїв. І сьогодні ми розповімо, як зробити рулети з