Рецепт курки з курагою - це справжня палочка-виручалочка для будь-якої господині. Блюдо готується дуже швидко, а сухофрукти надають м'ясу солодкуватий присмак і чудовий аромат. Пропонуємо вам спробувати приготувати разом з нами цей святковий і оригінальне блюдо.
Курка з чорносливом і курагою
Інгредієнти: куряча грудка - 800 г; цибулина - 1 шт.; кефір - 500 мл; чорнослив - 10 шт.; болгарський перчик - 1 шт.; курага - 8 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; цукор - щіпка; спеції; кориця мелена - щіпка. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім додаємо нарізану шматочками курку і смажимо все хвилин 15. Цим часом обробляємо перчик і подрібнюємо його півкільцями. Чорнослив і курагу промиваємо й обсушуємо. Після цього в сковороду викладаємо всі підготовлені інгредієнти, перемішуємо, заправляємо спеціями і готуємо хвилин 5-7. Далі перекладаємо все в каструльку з товстим дном, заливаємо кефірчиком, розмішуємо лопаткою і ставимо курку з курагою гаситися в духовку приблизно на 40 хвилин.
Курка тушкована з курагою
Інгредієнти: курка - 1 шт.; курага - 100 г; помідор - 4 шт.; цибулина - 4 шт.; часник - 3 зубчики; топлене масло - 6 ст. ложок; спеції. Приготування Курку ретельно промиваємо, гарненько обсушуємо й розрізаємо на невеликі порційні шматки. Цибулини і часник чистимо і подрібнюємо, а цибулька шаткуємо кільцями. Помідори ошпарюємо окропом, робимо зверху хрестоподібний надріз і кладемо їх у холодну воду. Потім акуратно знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо часточками. Промиту курагу заливаємо теплою водою, а потім зливаємо рідину і розрізаємо фрукти маленькими шматочками. Тепер беремо велику сковороду і розігріваємо її на сильному вогні з топленим маслом. Після цього викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо, помішуючи, з обох боків до рум'яної скоринки. Далі перекладаємо в миску, а на цій же сковороді пасеруємо спочатку цибулька, а потім додаємо помідори, курагу і часничок. Зверху розкладаємо шматки курки, солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки все закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо страву на слабенькому вогні близько години.
Курка, фарширована курагою і чорносливом
Інгредієнти: курка - 1 шт.; чорнослив - 200 г; яблука - 5 шт.; курага - 200 г; мед - 2 ст. ложки; майонез - 100 мл; спеції. Приготування Для початку очищаємо яблучка, нарізаємо їх часточками і точно також чинимо з сухофруктами. Тепер беремо курочку, промазуємо її майонезом і медом зовні і всередині. Добре розподіляємо весь маринад по всій поверхні і закладаємо всередину фрукти. Зашиваємо курку з яблуками і курагою нитками так, щоб начинка залишилася всередині, і відправляємо в духовку. Запікаємо м'ясо близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Курка з курагою в мультиварці
Інгредієнти: курка - 15 кг; морква - 2 шт.; курага - 300 г; цибулина - 3 шт.; часник - 3 зубчики; олія - за смаком; бульйон - 100 мл; спеції. Приготування Курячу тушку ретельно промиваємо, обробляємо на шматочки і щільно викладаємо м'ясо на дно чаші мультиварки. Приправляємо спеціями за смаком і вмикаємо на дисплеї приладу режим «Випічка» на 40 хвилин. Курагу заздалегідь промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо постояти хвилин 5-10. Потім рідину зливаємо акуратно і розкладаємо ягоди поверх курки. Після цього посипаємо все цибульними кільцями і тертою морквою. Трохи додаємо сіль і кидаємо очищені зубчики часничку. Тепер заливаємо в каструлю бульйон, виставляємо програму «Гасіння» і натискаємо кнопку «Старт».