Як приготувати фаршировану курку?
Курка - частий гість на нашому столі. Чого тільки не готують! У кожної господині точно є свій фірязикай рецепт приготування смачної страви з м'яса цієї птиці. Але почесне місце на святковому столі завжди займає запечена курка. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати фаршировану курку.
Інгредієнти:
курка - 2 кг;
яблука - 4 шт.;
чорнослив - 15 шт.;
курага - 10 шт.;
сік апельсина - 2 ст. ложки;
майонез - 100 г;
мед - 1 ст. ложка;
гірчиця - 2 ч. ложки;
сіль, перець, приправа для курки.
Приготування
Тушку курки моєму і обов'язково обсушуємо. Тепер натираємо її зовні і всередині спеціями і сіллю. Майонез змішуємо з медом і гірчицею. Якщо мед загус, його можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Отриманою сумішшю намазуємо курку і залишаємо маринуватися, якщо час дозволяє, то дуже добре залишити м'ясо на ніч у холодильнику. Готуємо начинку: промиваємо яблука, чорнослив, курагу, обсушуємо. Яблука нарізаємо часточками, змішати з соком апельсина, курагою і чорносливом. Щільно накладаємо начинку всередину курки і скреплям зубочисткою. Укладаємо тушку в рукав для запікання або загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку десь на 50 хвилин, потім рукав зверху розрізаємо (фольгу розгортаємо) і знову ставимо в духовку хвилин на 15 щоб курка підрум'янилася.
Приготуйте цю страву, ваші гості будуть в захваті від ніжного смаку і незвичайного оформлення.
Інгредієнти:
тушка курки - близько 2 кг;
печериці - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
молоко - 250 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 4-5 ст. ложок;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль, чорний мелений перець, лавровий лист.
Приготування
Курку промиваємо, акуратно знімаємо з неї шкірку, при цьому крильця і гомілки залишаємо. М'ясо курки ставимо варити, солимо, додаємо лавровий лист. Поки м'ясо вариться, займаємося млинцями. З молока, борошна, 1 яйця і цукру готуємо ріденьке тісто, смажимо 8-9 млинчиків. Тепер робимо начинку: печериці нарізаємо кубиками і смажимо з цибулею до готовності, солимо, перчимо за смаком. Готове м'ясо курки також ріжемо й додаємо до грибочкам. Якщо начинка виходить сухуватою, можна додати трохи бульйону. Кожен млинець промазуємо збитим яйцем, щоб трубочки не розгорталися. Тепер викладаємо на них трохи начинки і згортаємо. Отримані фаршировані млинчики вкладаємо всередину шкурки. Дивіться, щоб шкурка була наповнена щільно, але в міру, сильно багато не накладайте, щоб в процесі запікання вона не потріскалася. Викладаємо курочку у форму для запікання, бажано брати таку, щоб вона була не дуже велика і притримувала форму курки. Зверху прикриваємо фольгою. Відправляємо в духовку хвилин на 40 а потім ще на 10 хвилин, попередньо знявши фольгу, щоб утворилася рум'яна кірочка. Готову страву гострим ножем нарізаємо на скибочки. Курка, фарширована млинцями, готова до вживання!
Зазвичай з капусти роблять начинку для пирогів, а ми вам розповімо, як приготувати курку, фаршировану квашеною капустою.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
капуста квашена - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
майонез - 100 г;
сіль, перець, цукор - за смаком;
картопля - 1 кг.
Приготування
З курки виймаємо кісточки, залишаємо на крильцях, можна і на ніжках залишити. Капусту тушкуємо з цибулею, морквою і томатною пастою, додаємо сіль, цукор, перець за смаком. Отриманою начинкою фаршируємо курку, натираємо сіллю і змащуємо майонезом. В рукав для запікання викладаємо курку і цілу очищену картоплю, попередньо посипаний сіллю і перцем. Ставимо в духовку на 1 годину, потім рукав розрізаємо і даємо підрум'янитися. Приємного апетиту!
Курка, фарширована фруктами
Інгредієнти:
Приготування
Тушку курки моєму і обов'язково обсушуємо. Тепер натираємо її зовні і всередині спеціями і сіллю. Майонез змішуємо з медом і гірчицею. Якщо мед загус, його можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Отриманою сумішшю намазуємо курку і залишаємо маринуватися, якщо час дозволяє, то дуже добре залишити м'ясо на ніч у холодильнику. Готуємо начинку: промиваємо яблука, чорнослив, курагу, обсушуємо. Яблука нарізаємо часточками, змішати з соком апельсина, курагою і чорносливом. Щільно накладаємо начинку всередину курки і скреплям зубочисткою. Укладаємо тушку в рукав для запікання або загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку десь на 50 хвилин, потім рукав зверху розрізаємо (фольгу розгортаємо) і знову ставимо в духовку хвилин на 15 щоб курка підрум'янилася.
Курка, фарширована млинцями
Приготуйте цю страву, ваші гості будуть в захваті від ніжного смаку і незвичайного оформлення.
Інгредієнти:
Приготування
Курку промиваємо, акуратно знімаємо з неї шкірку, при цьому крильця і гомілки залишаємо. М'ясо курки ставимо варити, солимо, додаємо лавровий лист. Поки м'ясо вариться, займаємося млинцями. З молока, борошна, 1 яйця і цукру готуємо ріденьке тісто, смажимо 8-9 млинчиків. Тепер робимо начинку: печериці нарізаємо кубиками і смажимо з цибулею до готовності, солимо, перчимо за смаком. Готове м'ясо курки також ріжемо й додаємо до грибочкам. Якщо начинка виходить сухуватою, можна додати трохи бульйону. Кожен млинець промазуємо збитим яйцем, щоб трубочки не розгорталися. Тепер викладаємо на них трохи начинки і згортаємо. Отримані фаршировані млинчики вкладаємо всередину шкурки. Дивіться, щоб шкурка була наповнена щільно, але в міру, сильно багато не накладайте, щоб в процесі запікання вона не потріскалася. Викладаємо курочку у форму для запікання, бажано брати таку, щоб вона була не дуже велика і притримувала форму курки. Зверху прикриваємо фольгою. Відправляємо в духовку хвилин на 40 а потім ще на 10 хвилин, попередньо знявши фольгу, щоб утворилася рум'яна кірочка. Готову страву гострим ножем нарізаємо на скибочки. Курка, фарширована млинцями, готова до вживання!
Курка, фарширована капустою, з картоплею
Зазвичай з капусти роблять начинку для пирогів, а ми вам розповімо, як приготувати курку, фаршировану квашеною капустою.
Інгредієнти:
Приготування
З курки виймаємо кісточки, залишаємо на крильцях, можна і на ніжках залишити. Капусту тушкуємо з цибулею, морквою і томатною пастою, додаємо сіль, цукор, перець за смаком. Отриманою начинкою фаршируємо курку, натираємо сіллю і змащуємо майонезом. В рукав для запікання викладаємо курку і цілу очищену картоплю, попередньо посипаний сіллю і перцем. Ставимо в духовку на 1 годину, потім рукав розрізаємо і даємо підрум'янитися. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка, фарширована гречкою
Курка - частий гість на наших столах, причому в абсолютно різних стравах. Якщо ви хочете приготувати і м'ясо, і гарнір одночасно, то варто задуматися
Курка, фарширована грибами
Курка, фарширована грибами - воістину святкове блюдо. Однак це не означає, що готувати його потрібно тільки в особливі дні, адже навіть звичайний
Курка, фарширована млинцями
Подив і схвалення гостей гарантовано будь-якій господині, яка подала на стіл курку фаршировану млинцями. Це ситне і ефектне блюдо вимагає чимало сил
Курка, фарширована рисом
Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
Курка, фарширована яблуками
Не тільки можна запекти качку з яблуками. Курка для цього теж чудово підійде, до того ж її м'ясо трохи ніжніше. Що ж, давайте познайомимося з
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте