Курка, фарширована гречкою
Курка - практично незамінна на нашому столі, оскільки це дієтичне м'ясо, яке можна вживати всім. Готують її різними способами, але ми хочемо зупинитися на запіканні. Якщо ви хочете отримати гарне повноцінне блюдо, яке поєднає в собі і гарнір, і основне страву, ми розповімо, як готувати фаршировану курку з гречкою в духовці.
У цьому рецепті ми поділимося способом, як приготувати курку, фаршировану гречкою, зі спеціальним соусом.
Інгредієнти:
курка - 15-2 кг;
гречка - 2 ст.;
майонез - 6 ст. ложок;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
мед - 1 ч. ложка;
часник - 3 зубчики;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Зваріть гречку до готовності, обов'язково посоливши. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте і обсмажте їх на рослинному маслі. Змішайте з відвареною гречкою. В окремій мисці змішайте майонез, соєвий соус і пропущений через прес часник.
Курку вимити, покладіть на дошку і змастіть соусом з майонезу всередині і зовні, залишивши 1/3 маси на потім. Курка повинна промаринуватися протягом години. Потім почніть її фаршем з гречки, зашейте ниткою і покладіть на деко, застелене папером для випічки.
В залишки соусу додайте мед і змастіть верх курки цією сумішшю. Поставте її запікатися в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів.
Наступний рецепт фаршированої гречкою курки досить простий. Готується вона швидко, виходить дуже смачною. Головне - зверніть увагу, як правильно фарширувати курку, щоб начинка не була прісною.
Інгредієнти:
курка - середнього розміру;
гречка - 1-2 ст. (залежить від розміру курки)
цибуля - 1 шт.;
морква - 1-2 шт.;
рослинна олія;
сіль, перець, спеції для курки;
зелену цибулю.
Приготування
Курку, попередньо випатрану, промийте, натріть сіллю і перцем. Гречку зваріть і обов'язково посоліть. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Перемішайте з готової гречкою і нафаршируйте цією сумішшю курку.
Надішліть тушку птиці в рукав, зверху натріть спеціями, закріпіть рукав з обох сторін і запікайте протягом години при 180 градусах. Готову курку дістаньте і посипте зеленою цибулею перед подачею на стіл.
На приготування курки по цьому рецепту знадобиться трохи більше часу і інгредієнтів, ніж на втілення минулих рад, але отриманий результат вас порадує.
Інгредієнти:
курка - 15-2 кг;
гречка - 1-2 ст.;
сіль, перець мелений і горошком;
часник - 5-6 зубчиків;
печериці - 4-5 шт.;
зелень;
рослинне масло.
Приготування
Курку вимити, натерти олією, сіллю, перцем і залиште маринуватися. В цей час займіться приготуванням начинки. Гречку покладіть на сковороду і підсмажте, постійно заважаючи до тих пір, поки вона не стане потріскувати. Потім залийте гречку кип'яченою водою так, щоб вона трохи прикривала крупу, і залиште на кілька хвилин.
Печериці наріжте пластинами і обсмажте на олії протягом декількох хвилин. Потім перемішайте гриби з гречкою і посоліть все це. Начиніть цією сумішшю курку, зашийте її ниткою або з'єднайте краю зубочистками. Покладіть курку в рукав для запікання, зав'яжіть його з обох сторін і поставте курку в духовку на годину-півтори. Коли птах буде готова, дістаньте її з рукава, і, якщо хочете, щоб вийшла корочка, то поставте в духовку ще хвилин на 10-15. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню петрушки.
Рецепт курки, фарширований гречкою
У цьому рецепті ми поділимося способом, як приготувати курку, фаршировану гречкою, зі спеціальним соусом.
Інгредієнти:
Приготування
Зваріть гречку до готовності, обов'язково посоливши. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте і обсмажте їх на рослинному маслі. Змішайте з відвареною гречкою. В окремій мисці змішайте майонез, соєвий соус і пропущений через прес часник.
Курку вимити, покладіть на дошку і змастіть соусом з майонезу всередині і зовні, залишивши 1/3 маси на потім. Курка повинна промаринуватися протягом години. Потім почніть її фаршем з гречки, зашейте ниткою і покладіть на деко, застелене папером для випічки.
В залишки соусу додайте мед і змастіть верх курки цією сумішшю. Поставте її запікатися в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів.
Фарширована курка, запечена в рукаві
Наступний рецепт фаршированої гречкою курки досить простий. Готується вона швидко, виходить дуже смачною. Головне - зверніть увагу, як правильно фарширувати курку, щоб начинка не була прісною.
Інгредієнти:
Приготування
Курку, попередньо випатрану, промийте, натріть сіллю і перцем. Гречку зваріть і обов'язково посоліть. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Перемішайте з готової гречкою і нафаршируйте цією сумішшю курку.
Надішліть тушку птиці в рукав, зверху натріть спеціями, закріпіть рукав з обох сторін і запікайте протягом години при 180 градусах. Готову курку дістаньте і посипте зеленою цибулею перед подачею на стіл.
Курка в рукаві, фарширована гречкою
На приготування курки по цьому рецепту знадобиться трохи більше часу і інгредієнтів, ніж на втілення минулих рад, але отриманий результат вас порадує.
Інгредієнти:
Приготування
Курку вимити, натерти олією, сіллю, перцем і залиште маринуватися. В цей час займіться приготуванням начинки. Гречку покладіть на сковороду і підсмажте, постійно заважаючи до тих пір, поки вона не стане потріскувати. Потім залийте гречку кип'яченою водою так, щоб вона трохи прикривала крупу, і залиште на кілька хвилин.
Печериці наріжте пластинами і обсмажте на олії протягом декількох хвилин. Потім перемішайте гриби з гречкою і посоліть все це. Начиніть цією сумішшю курку, зашийте її ниткою або з'єднайте краю зубочистками. Покладіть курку в рукав для запікання, зав'яжіть його з обох сторін і поставте курку в духовку на годину-півтори. Коли птах буде готова, дістаньте її з рукава, і, якщо хочете, щоб вийшла корочка, то поставте в духовку ще хвилин на 10-15. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з рисом в духовці
Все частіше і частіше господині починаю готувати курку з рисом. Чому? Це поєднання надзвичайно смачне, та й їсти такі страви можна навіть тим, хто
Як приготувати фаршировану курку?
Фарширована курка - прикраса будь-якого столу, тому найчастіше її готують на свята. Варіантів створення цієї страви багато: можна просто
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Курка, фарширована яблуками
Не тільки можна запекти качку з яблуками. Курка для цього теж чудово підійде, до того ж її м'ясо трохи ніжніше. Що ж, давайте познайомимося з
Гречка з куркою в мультиварці
Якщо ви прибігли з роботи і треба швиденько приготувати вечерю, а сил немає, то пропонуємо вам скористатися вашої кухонної помічницею мультиварка і