Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з рисом в духовці

Курка з рисом в духовці

19-03-2015, 18:34
885
Курка з рисом в духовці
Курка, яка є одним з найулюбленіших і найпоширеніших страв у нашій країні, чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Але останнім часом особливою популярністю у господинь користується поєднання курки і рису.
Обидва продукту є не тільки смачними, але і дієтичними, тому їх можуть вживати навіть люди, які сидять на дієті і стежать за своїм здоров'ям. Варіантів як приготувати рис з куркою існує безліч, і про деякі з них ми вам хочемо розповісти.

Курка каррі з рисом


Тим, хто любить пряний смак, сподобається рецепт приготування курки з рисом і каррі, який зробить ваше блюдо схожим на справжнє індійське ласощі, але при цьому воно не буде надто гострим.
Інгредієнти:

  • філе куряче - 4 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3-4 шт.;

  • імбир свіжий - 1 см;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • коріандр мелений - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1/4 ч. ложки;

  • рис - 200 г;

  • курячий бульйон або вода - 600 мл;

  • сіль;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Ріжемо куряче філе на невеликі шматочки і обсмажуємо його до появи золотистої скоринки. Викладаємо в тарілку. Потім нарізаємо цибулю, часник і імбир, і обсмажуємо спочатку близько 5 хвилин цибулю, потім до нього додаємо часник і спеції і смажимо ще хвилину. Після цього туди ж відправляємо рис, і стежимо, щоб масло повністю його покрила. Так обсмажуємо ще хвилину.
    Додаємо рис бульйон або воду, сіль. Доводимо до кипіння і, зменшивши вогонь, варимо до повної готовності рису, поки не випарується вся рідина. В середньому це може зайняти близько 30 хвилин, все залежить від сорту рису.
    Приблизно за 5 хвилин до того, як страва буде готова, потрібно додати до нього м'ясо і перемішати. Подавати готовий рис з куркою можна, посипавши його зеленню.

    Рецепт курки, фарширований рисом і грибами


    Дуже поширеним варіантом приготування курки з рисом є фарширування, а одним із класичних поєднань є курка, фарширована рисом і грибами.
    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт. (середня);

  • масло вершкове - 150 г;

  • зелень (петрушка) - 100 г;

  • спеції, сіль і перець;

  • рис - 1 ст.;

  • печериці - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • перець, сіль.



  • Приготування
    Рис відварити, цибулю і гриби обсмажте. Масло розімніть і змішайте в мисочці з дрібно нарізаною зеленню. Потім скачайте з цієї маси валик і поставте його на півгодини в морозилку, так у вас вийде зелене масло.
    Курку очистіть і посипте всередині сіллю і перцем. Зробіть у ній невеликі отвори, в які вставити часник (за бажання його можна нарізати). Ножем відокремте шкіру від м'яса курки, зробивши невеликі кишеньки, і помістіть в них нарізане кружечками зелене масло.
    Перемішайте рис, гриби з цибулею і сметану, якщо потрібно посоліть і цим фаршем наповніть курку. Закрийте отвір зубочистками, посоліть, поперчіть і приправте її і надішліть курку начинену рисом в духовку, нагріту до 180 градусів.
    Запікайте блюдо до повної готовності, а при подачі на стіл, витягніть зубочистки і викладіть на курку шматочки зеленого масла.

    Курка з рисом і чорносливом в духовці


    Якщо вам хочеться більш незвичайних поєднань і смаків, ми розповімо, як приготувати фаршировану курку рисом, горіхами і чорносливом.
    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • рис - 1-15 ст.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • чорнослив (без кісточок) - 12-15 шт.;

  • волоські горіхи - жменя;

  • майонез - 3 ст. ложки;
  • Курка з рисом в духовці

  • приправа для курки;

  • олія рослинна.



  • Приготування
    Курку натріть спеціями і залиште маринуватися на півгодини. Горіхи дрібно порубаєте. Цибулю і часник наріжте, і трохи обсмажте. Рис відваріть до напівготовності, чорнослив поріжте соломкою і відправте разом з рисом і горіхами до цибулі і часнику. Тушкуйте близько 5 хвилин, потім додайте ложку майонезу, перемішайте і вимикайте.
    Наповніть начинкою курку, змастіть її зверху майонезом і запікайте в духовці до повної готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рисова запіканка - рецепт
    Рисова запіканка - рецепт
    Бажаєте харчуватися і смачно, і корисно? Включіть в свій раціон таке блюдо, як рисова запіканка. Готувати його можна з різних інгредієнтів, які
    Курка, фарширована гречкою
    Курка, фарширована гречкою
    Курка - частий гість на наших столах, причому в абсолютно різних стравах. Якщо ви хочете приготувати і м'ясо, і гарнір одночасно, то варто задуматися
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - прекрасне поєднання. Готувати страви з цими інгредієнтами - одне задоволення. Чому? Робляться вони швидко з'їдаються ще швидше, а
    Курка, фарширована рисом
    Курка, фарширована рисом
    Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
    Курка в скороварці
    Курка в скороварці
    Кухонні помічниця будь-якої господині - скороварка допоможе приготувати будь-яку страву в 4 рази швидше. Пропонуємо вам зробити курку в ній. Вона
    Курка каррі з ананасами
    Курка каррі з ананасами
    Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І