Рисова запіканка - рецепт
Навіть ті, хто стежить за своїм здоров'ям і сидить на дієті, люблять харчуватися смачно і різноманітно. Обом цим критеріям відповідає таке блюдо, як рисова запіканка. Її можна готувати з більшим розмаїттям начинок, тому вона вам навряд чи набридне. А ще можна приготувати рисову запіканку в мультиварці .
Для тих, хто віддає перевагу звичні поєднання продуктів, ми розповімо, як зробити рисову запіканку з куркою.
Інгредієнти:
куряче філе - 150 г;
рис - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинна олія для смаження;
твердий сир - 150 р.
Приготування
Курку відваріть, і поріжте тонкою соломкою. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Після цього додайте до нього курку і готуйте ще кілька хвилин. Вимкніть вогонь, відправте в сковороду жовтки яєць і перемішайте все.
Рис зваріть і остудіть, білки збийте в густу піну і з'єднайте з рисом. Змастіть форму для запікання, на дно викладіть половину всього рису, зверху - курку з цибулею, а потім знову рис. Накрийте форму і відправити в нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Потім дістаньте запіканку, посипте тертим сиром і поставте назад. Коли сир розплавиться, ваша рисова запіканка з сиром і куркою готова, її можна подавати до столу, бажано в теплому вигляді.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
філе будь-якої риби - 700 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
вершки 15% - 2-3 ст. ложки;
сметана - 100 г;
томатний соус - 2 ст. ложки;
сир - 50 г;
сіль, приправа до смаку.
Приготування
Рис зваріть до готовності. Рибу помийте і наріжте невеликими шматочками. На дно змащеної форми викладіть рис, а зверху рибу, посипавши її приправою і сіллю. Сметану і томатний соус змішайте і змастіть отриманою сумішшю рибу, зверху викладіть шматочки вершкового масла. Духовку розігрійте до 200 градусів і готуйте в ній запіканку 20 хвилин.
Дістаньте її, збийте яйце, з'єднайте його з вершками і тертим сиром, полийте цією сумішшю запіканку і поставте її в духовку ще на 10 хвилин.
Приготування рисової запіканки за цим рецептом займе зовсім мало часу, але результат вийде чудовий.
Інгредієнти:
печериці - 300-350 м;
відварений рис - 200 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 4 шт.;
вершки - 200 мл;
сир - 120 г;
сіль і перець за смаком.
Приготування
Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на вершковому маслі, потім додайте до нього подрібнені гриби і готуйте ще 5 хвилин, після чого відправте до них рис, посоліть, поперчіть і перемішайте все. Влийте вершки і тушкуйте ще пару хвилин. Потім отриману суміш розкладіть на 4 формочки, зверху в кожну розбийте по яйцю і посипте тертим сиром.
Поставте формочки в нагріту до 200 градусів духовку і готуйте запіканку близько 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
рис - 150 г;
гриби - 200 г;
перець - 2 шт.;
помідори - 400 р;
фенхель - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
яйце - 3 шт.;
вершки - 150 мл;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
гілочки розмарину - 2 шт.;
кмин - щіпка;
сир - 75 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль і червоний мелений перець.
Приготування
Рис відваріть. Перець і фенхель наріжте соломкою, помідори очистіть від шкірки і теж порізати. Гриби збризніть лимонним соком, а подрібніть часник і розмарин. З'єднайте всі ці інгредієнти і посипте кмином і перцем.
Білки відокремте від жовтків, змішайте останні з вершками, тертим сиром і відправте на рісу. Білки добре збийте і теж з'єднайте з рисом і овочами. Перекладіть масу в змащену маслом посуд для запікання і готуйте в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Якщо ви хочете більше рецептів, то придивіться її і до запіканок для дітей .
Рисова запіканка з куркою
Для тих, хто віддає перевагу звичні поєднання продуктів, ми розповімо, як зробити рисову запіканку з куркою.
Інгредієнти:
Приготування
Курку відваріть, і поріжте тонкою соломкою. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Після цього додайте до нього курку і готуйте ще кілька хвилин. Вимкніть вогонь, відправте в сковороду жовтки яєць і перемішайте все.
Рис зваріть і остудіть, білки збийте в густу піну і з'єднайте з рисом. Змастіть форму для запікання, на дно викладіть половину всього рису, зверху - курку з цибулею, а потім знову рис. Накрийте форму і відправити в нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Потім дістаньте запіканку, посипте тертим сиром і поставте назад. Коли сир розплавиться, ваша рисова запіканка з сиром і куркою готова, її можна подавати до столу, бажано в теплому вигляді.
Рисова запіканка з рибою
Інгредієнти:
Приготування
Рис зваріть до готовності. Рибу помийте і наріжте невеликими шматочками. На дно змащеної форми викладіть рис, а зверху рибу, посипавши її приправою і сіллю. Сметану і томатний соус змішайте і змастіть отриманою сумішшю рибу, зверху викладіть шматочки вершкового масла. Духовку розігрійте до 200 градусів і готуйте в ній запіканку 20 хвилин.
Дістаньте її, збийте яйце, з'єднайте його з вершками і тертим сиром, полийте цією сумішшю запіканку і поставте її в духовку ще на 10 хвилин.
Запіканка рисова з грибами
Приготування рисової запіканки за цим рецептом займе зовсім мало часу, але результат вийде чудовий.
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на вершковому маслі, потім додайте до нього подрібнені гриби і готуйте ще 5 хвилин, після чого відправте до них рис, посоліть, поперчіть і перемішайте все. Влийте вершки і тушкуйте ще пару хвилин. Потім отриману суміш розкладіть на 4 формочки, зверху в кожну розбийте по яйцю і посипте тертим сиром.
Поставте формочки в нагріту до 200 градусів духовку і готуйте запіканку близько 15-20 хвилин.
Рисова запіканка з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Рис відваріть. Перець і фенхель наріжте соломкою, помідори очистіть від шкірки і теж порізати. Гриби збризніть лимонним соком, а подрібніть часник і розмарин. З'єднайте всі ці інгредієнти і посипте кмином і перцем.
Білки відокремте від жовтків, змішайте останні з вершками, тертим сиром і відправте на рісу. Білки добре збийте і теж з'єднайте з рисом і овочами. Перекладіть масу в змащену маслом посуд для запікання і готуйте в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Якщо ви хочете більше рецептів, то придивіться її і до запіканок для дітей .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пікшу в духовці?
Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
Макарони з тушонкою - рецепт
Макарони з тушонкою - дуже просте і швидке блюдо, яке іноді хочеться урізноманітнити. Чому? Сиром, помідорами, цибулею, морквою, приправами та іншими
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Сирно-рисова запіканка
Коли на сніданок хочеться приготувати смачне і одночасно корисне блюдо - зверніться до наших рецептами сирно-рисових запіканок. Зробити будь-яку з
Капустяна запіканка
Запіканка з капустою - це дієтичне, але від того не менш ситне блюдо. Додати в нього можна все що завгодно: м'ясо, крупи, яйця, від цього смак
Рисова запіканка з яблуками
Рисова запіканка може готуватися по-різному - залежно від наявності/відсутності деяких продуктів. Але приготувати рисову запіканку з яблуками без