Навіть ті, хто стежить за своїм здоров'ям і сидить на дієті, люблять харчуватися смачно і різноманітно. Обом цим критеріям відповідає таке блюдо, як рисова запіканка. Її можна готувати з більшим розмаїттям начинок, тому вона вам навряд чи набридне. А ще можна приготувати рисову запіканку в мультиварці .
Рисова запіканка з куркою
Для тих, хто віддає перевагу звичні поєднання продуктів, ми розповімо, як зробити рисову запіканку з куркою.
Інгредієнти: куряче філе - 150 г; рис - 1 ст.; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинна олія для смаження; твердий сир - 150 р. Приготування Курку відваріть, і поріжте тонкою соломкою. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Після цього додайте до нього курку і готуйте ще кілька хвилин. Вимкніть вогонь, відправте в сковороду жовтки яєць і перемішайте все.
Рис зваріть і остудіть, білки збийте в густу піну і з'єднайте з рисом. Змастіть форму для запікання, на дно викладіть половину всього рису, зверху - курку з цибулею, а потім знову рис. Накрийте форму і відправити в нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Потім дістаньте запіканку, посипте тертим сиром і поставте назад. Коли сир розплавиться, ваша рисова запіканка з сиром і куркою готова, її можна подавати до столу, бажано в теплому вигляді.
Рисова запіканка з рибою
Інгредієнти: рис - 1 ст.; філе будь-якої риби - 700 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; вершки 15% - 2-3 ст. ложки; сметана - 100 г; томатний соус - 2 ст. ложки; сир - 50 г; сіль, приправа до смаку. Приготування Рис зваріть до готовності. Рибу помийте і наріжте невеликими шматочками. На дно змащеної форми викладіть рис, а зверху рибу, посипавши її приправою і сіллю. Сметану і томатний соус змішайте і змастіть отриманою сумішшю рибу, зверху викладіть шматочки вершкового масла. Духовку розігрійте до 200 градусів і готуйте в ній запіканку 20 хвилин.
Дістаньте її, збийте яйце, з'єднайте його з вершками і тертим сиром, полийте цією сумішшю запіканку і поставте її в духовку ще на 10 хвилин.
Запіканка рисова з грибами
Приготування рисової запіканки за цим рецептом займе зовсім мало часу, але результат вийде чудовий.
Інгредієнти: печериці - 300-350 м; відварений рис - 200 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; яйця - 4 шт.; вершки - 200 мл; сир - 120 г; сіль і перець за смаком. Приготування Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на вершковому маслі, потім додайте до нього подрібнені гриби і готуйте ще 5 хвилин, після чого відправте до них рис, посоліть, поперчіть і перемішайте все. Влийте вершки і тушкуйте ще пару хвилин. Потім отриману суміш розкладіть на 4 формочки, зверху в кожну розбийте по яйцю і посипте тертим сиром.
Поставте формочки в нагріту до 200 градусів духовку і готуйте запіканку близько 15-20 хвилин.
Рисова запіканка з овочами
Інгредієнти: рис - 150 г; гриби - 200 г; перець - 2 шт.; помідори - 400 р; фенхель - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; яйце - 3 шт.; вершки - 150 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка; гілочки розмарину - 2 шт.; кмин - щіпка; сир - 75 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль і червоний мелений перець. Приготування Рис відваріть. Перець і фенхель наріжте соломкою, помідори очистіть від шкірки і теж порізати. Гриби збризніть лимонним соком, а подрібніть часник і розмарин. З'єднайте всі ці інгредієнти і посипте кмином і перцем.
Білки відокремте від жовтків, змішайте останні з вершками, тертим сиром і відправте на рісу. Білки добре збийте і теж з'єднайте з рисом і овочами. Перекладіть масу в змащену маслом посуд для запікання і готуйте в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Якщо ви хочете більше рецептів, то придивіться її і до запіканок для дітей .