Капустяна запіканка
Коли вам потрібен повноцінний вечерю або обід, який не вимагає тривалого часу приготування, рецепт капустяної запіканки доведеться вельми до речі.
Капустяна запіканка з фаршем
Щоб блюдо вийшло ситним і сподобалося чоловікові, можна приготувати капустяну запіканку з м'ясом.
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
яйце - 2 шт.;
фарш м'ясний - 500 г;
сметана - 400 г;
зелень суха - 1 ч. ложка;
сіль і чорний перець - за смаком.
Приготування
Цибулю почистіть і поріжте шматочками, моркву подрібніть на тертці, а капусту нашаткуйте. Смажте цибулю кілька хвилин, потім відправте до нього фарш і готуйте ще 15 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть.
На іншій сковороді трохи обсмажте моркву, відправте до неї капусту, трохи води і тушкуйте все 10 -15 хвилин. У посуд для запікання викладіть половину капусти і змастіть її половиною сметани. Зверху укладіть весь фарш і залийте збитими яйцями, а в кінці знову покладіть капусту, змащену сметаною. Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
Капустяна запіканка з грибами
Якщо ви не любите м'ясо, але хочете отримати ситне блюдо, ми розповімо, як приготувати капустяну запіканку з грибами.
Інгредієнти:
свіжа капуста - 700 кг;
гриби - 200 г;
яйця - 2 шт.;
манка - 3 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
сир твердий - 75 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Капусту нашаткуйте, посоліть, пам'ятайте руками, після чого додайте до неї манку і збиті яйця. Гарненько все перемішайте. Гриби і цибулю помийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім відправте до нього гриби і готуйте ще 5 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть спочатку капусту, потім гриби з цибулею, змастіть їх сметаною і посипте тертим сиром. Поставте запіканку в духовку, нагріту до 180 градусів і випікайте 30 хвилин.
Капустяна запіканка з яйцем
Інгредієнти:
капуста - 600-700 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 300 мл;
манна крупа - 3 ст. ложки;
сметана - 100 г;
кріп і сіль - за смаком.
Приготування
Капусту помийте, наріжте дрібно і тушкуйте в молоці до тих пір, поки вона не стане м'якою. Після цього всипте до неї манну крупу, сіль, ретельно все перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
В цей час відваріть яйця, порізати їх кубиками і змішайте з капустою. Посуд для випічки змастіть маслом, викладіть в неї капусту з яйцями, змастіть її сметаною і посипте кропом. Випікайте страву при 180 градусах 30 хвилин і подавайте зі сметаною.
Капустяна запіканка з куркою
Інгредієнти:
курячий фарш - 300 г;
капуста - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
кефір - 100 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сіль і чорний перець - за смаком.
Приготування
Нашаткуйте капусту, залийте її тільки закипілою водою і залиште в ній до охолодження. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і обсмажте разом з фаршем на сковороді. Кефір змішати з томатною пастою, посоліть і поперчіть. Яйця збийте.
У форму для запікання викладіть половину капусти, зверху весь фарш, змащений частиною томатно-кефірного соусу і политий половиною збитих яєць. Потім викладіть залишки капусти, які теж змастіть соусом і залийте яйцями. Випікайте в запіканку з куркою духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, близько півгодини.
Капустяна запіканка з рисом
Інгредієнти:
капуста - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
бринза - 200 г;
рис - 1 ст.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
яйця - 2 шт.;
молоко - 1 ст.;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Нашатковану капусту відваріть протягом 2 хвилин в воді і відкиньте на друшляк. Цибулю дрібно поріжте, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі пару хвилин, потім всипте рис, додайте сіль, перець, склянку гарячої води і тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Бринзу подрібніть і додайте до рису з овочами, добре все перемішайте. У форму, змащену маслом, покладіть половину капусти, потім рис з овочами, а потім знову капусту. Яйця збийте з молоком і залийте цією сумішшю запіканку.
Готуйте рисову запіканку з капустою в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.
Капустяна запіканка з фаршем
Щоб блюдо вийшло ситним і сподобалося чоловікові, можна приготувати капустяну запіканку з м'ясом.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю почистіть і поріжте шматочками, моркву подрібніть на тертці, а капусту нашаткуйте. Смажте цибулю кілька хвилин, потім відправте до нього фарш і готуйте ще 15 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть.
На іншій сковороді трохи обсмажте моркву, відправте до неї капусту, трохи води і тушкуйте все 10 -15 хвилин. У посуд для запікання викладіть половину капусти і змастіть її половиною сметани. Зверху укладіть весь фарш і залийте збитими яйцями, а в кінці знову покладіть капусту, змащену сметаною. Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
Капустяна запіканка з грибами
Якщо ви не любите м'ясо, але хочете отримати ситне блюдо, ми розповімо, як приготувати капустяну запіканку з грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту нашаткуйте, посоліть, пам'ятайте руками, після чого додайте до неї манку і збиті яйця. Гарненько все перемішайте. Гриби і цибулю помийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім відправте до нього гриби і готуйте ще 5 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть спочатку капусту, потім гриби з цибулею, змастіть їх сметаною і посипте тертим сиром. Поставте запіканку в духовку, нагріту до 180 градусів і випікайте 30 хвилин.
Капустяна запіканка з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Капусту помийте, наріжте дрібно і тушкуйте в молоці до тих пір, поки вона не стане м'якою. Після цього всипте до неї манну крупу, сіль, ретельно все перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
В цей час відваріть яйця, порізати їх кубиками і змішайте з капустою. Посуд для випічки змастіть маслом, викладіть в неї капусту з яйцями, змастіть її сметаною і посипте кропом. Випікайте страву при 180 градусах 30 хвилин і подавайте зі сметаною.
Капустяна запіканка з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Нашаткуйте капусту, залийте її тільки закипілою водою і залиште в ній до охолодження. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і обсмажте разом з фаршем на сковороді. Кефір змішати з томатною пастою, посоліть і поперчіть. Яйця збийте.
У форму для запікання викладіть половину капусти, зверху весь фарш, змащений частиною томатно-кефірного соусу і политий половиною збитих яєць. Потім викладіть залишки капусти, які теж змастіть соусом і залийте яйцями. Випікайте в запіканку з куркою духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, близько півгодини.
Капустяна запіканка з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Нашатковану капусту відваріть протягом 2 хвилин в воді і відкиньте на друшляк. Цибулю дрібно поріжте, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі пару хвилин, потім всипте рис, додайте сіль, перець, склянку гарячої води і тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Бринзу подрібніть і додайте до рису з овочами, добре все перемішайте. У форму, змащену маслом, покладіть половину капусти, потім рис з овочами, а потім знову капусту. Яйця збийте з молоком і залийте цією сумішшю запіканку.
Готуйте рисову запіканку з капустою в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Рисова запіканка - рецепт
Бажаєте харчуватися і смачно, і корисно? Включіть в свій раціон таке блюдо, як рисова запіканка. Готувати його можна з різних інгредієнтів, які
Кулеб'яка з рибою
Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від
Цвітна капуста з сиром
Цвітна капуста відмінно поєднується з різними клярами, тому ми пропонуємо вам спробувати запекти цей овоч під сиром. Таке поєднання дуже вдало -
Кіш - рецепт
Кіш - це страва для тих, хто без розуму від грибів, оскільки, як правило, цей пиріг готують саме з ними. Ми розповімо вам про найцікавіші рецепти
Бабка картопляна - рецепт
Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка