Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капустяна запіканка

Капустяна запіканка

18-03-2015, 09:19
4 584
Капустяна запіканка
Коли вам потрібен повноцінний вечерю або обід, який не вимагає тривалого часу приготування, рецепт капустяної запіканки доведеться вельми до речі.
Капустяна запіканка з фаршем
Щоб блюдо вийшло ситним і сподобалося чоловікові, можна приготувати капустяну запіканку з м'ясом.
Інгредієнти:

  • капуста - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • фарш м'ясний - 500 г;

  • сметана - 400 г;

  • зелень суха - 1 ч. ложка;

  • сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю почистіть і поріжте шматочками, моркву подрібніть на тертці, а капусту нашаткуйте. Смажте цибулю кілька хвилин, потім відправте до нього фарш і готуйте ще 15 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть.
    На іншій сковороді трохи обсмажте моркву, відправте до неї капусту, трохи води і тушкуйте все 10 -15 хвилин. У посуд для запікання викладіть половину капусти і змастіть її половиною сметани. Зверху укладіть весь фарш і залийте збитими яйцями, а в кінці знову покладіть капусту, змащену сметаною. Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
    Капустяна запіканка з грибами
    Якщо ви не любите м'ясо, але хочете отримати ситне блюдо, ми розповімо, як приготувати капустяну запіканку з грибами.
    Інгредієнти:

  • свіжа капуста - 700 кг;

  • гриби - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • манка - 3 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сир твердий - 75 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Капусту нашаткуйте, посоліть, пам'ятайте руками, після чого додайте до неї манку і збиті яйця. Гарненько все перемішайте. Гриби і цибулю помийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім відправте до нього гриби і готуйте ще 5 хвилин.
    Форму для запікання змастіть маслом, викладіть спочатку капусту, потім гриби з цибулею, змастіть їх сметаною і посипте тертим сиром. Поставте запіканку в духовку, нагріту до 180 градусів і випікайте 30 хвилин.
    Капустяна запіканка з яйцем
    Інгредієнти:

  • капуста - 600-700 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 300 мл;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • сметана - 100 г;

  • кріп і сіль - за смаком.


  • Приготування
    Капусту помийте, наріжте дрібно і тушкуйте в молоці до тих пір, поки вона не стане м'якою. Після цього всипте до неї манну крупу, сіль, ретельно все перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
    В цей час відваріть яйця, порізати їх кубиками і змішайте з капустою. Посуд для випічки змастіть маслом, викладіть в неї капусту з яйцями, змастіть її сметаною і посипте кропом. Випікайте страву при 180 градусах 30 хвилин і подавайте зі сметаною.
    Капустяна запіканка з куркою
    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 300 г;

  • капуста - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 100 мл;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Нашаткуйте капусту, залийте її тільки закипілою водою і залиште в ній до охолодження. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і обсмажте разом з фаршем на сковороді. Кефір змішати з томатною пастою, посоліть і поперчіть. Яйця збийте.
    У форму для запікання викладіть половину капусти, зверху весь фарш, змащений частиною томатно-кефірного соусу і политий половиною збитих яєць. Потім викладіть залишки капусти, які теж змастіть соусом і залийте яйцями. Випікайте в запіканку з куркою духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, близько півгодини.
    Капустяна запіканка з рисом
    Інгредієнти:

  • капуста - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • бринза - 200 г;

  • рис - 1 ст.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Капустяна запіканка

    Нашатковану капусту відваріть протягом 2 хвилин в воді і відкиньте на друшляк. Цибулю дрібно поріжте, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі пару хвилин, потім всипте рис, додайте сіль, перець, склянку гарячої води і тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
    Бринзу подрібніть і додайте до рису з овочами, добре все перемішайте. У форму, змащену маслом, покладіть половину капусти, потім рис з овочами, а потім знову капусту. Яйця збийте з молоком і залийте цією сумішшю запіканку.
    Готуйте рисову запіканку з капустою в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
    Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
    Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
    Рисова запіканка - рецепт
    Рисова запіканка - рецепт
    Бажаєте харчуватися і смачно, і корисно? Включіть в свій раціон таке блюдо, як рисова запіканка. Готувати його можна з різних інгредієнтів, які
    Кулеб'яка з рибою
    Кулеб'яка з рибою
    Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від
    Цвітна капуста з сиром
    Цвітна капуста з сиром
    Цвітна капуста відмінно поєднується з різними клярами, тому ми пропонуємо вам спробувати запекти цей овоч під сиром. Таке поєднання дуже вдало -
    Кіш - рецепт
    Кіш - рецепт
    Кіш - це страва для тих, хто без розуму від грибів, оскільки, як правило, цей пиріг готують саме з ними. Ми розповімо вам про найцікавіші рецепти
    Бабка картопляна - рецепт
    Бабка картопляна - рецепт
    Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка