Коли вам потрібен повноцінний вечерю або обід, який не вимагає тривалого часу приготування, рецепт капустяної запіканки доведеться вельми до речі.
Капустяна запіканка з фаршем
Щоб блюдо вийшло ситним і сподобалося чоловікові, можна приготувати капустяну запіканку з м'ясом.
Інгредієнти: капуста - 1 кг; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; яйце - 2 шт.; фарш м'ясний - 500 г; сметана - 400 г; зелень суха - 1 ч. ложка; сіль і чорний перець - за смаком. Приготування Цибулю почистіть і поріжте шматочками, моркву подрібніть на тертці, а капусту нашаткуйте. Смажте цибулю кілька хвилин, потім відправте до нього фарш і готуйте ще 15 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть.
На іншій сковороді трохи обсмажте моркву, відправте до неї капусту, трохи води і тушкуйте все 10 -15 хвилин. У посуд для запікання викладіть половину капусти і змастіть її половиною сметани. Зверху укладіть весь фарш і залийте збитими яйцями, а в кінці знову покладіть капусту, змащену сметаною. Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
Капустяна запіканка з грибами
Якщо ви не любите м'ясо, але хочете отримати ситне блюдо, ми розповімо, як приготувати капустяну запіканку з грибами.
Інгредієнти: свіжа капуста - 700 кг; гриби - 200 г; яйця - 2 шт.; манка - 3 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сир твердий - 75 г; сіль - за смаком. Приготування Капусту нашаткуйте, посоліть, пам'ятайте руками, після чого додайте до неї манку і збиті яйця. Гарненько все перемішайте. Гриби і цибулю помийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім відправте до нього гриби і готуйте ще 5 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть спочатку капусту, потім гриби з цибулею, змастіть їх сметаною і посипте тертим сиром. Поставте запіканку в духовку, нагріту до 180 градусів і випікайте 30 хвилин.
Капустяна запіканка з яйцем
Інгредієнти: капуста - 600-700 г; яйця - 2 шт.; молоко - 300 мл; манна крупа - 3 ст. ложки; сметана - 100 г; кріп і сіль - за смаком. Приготування Капусту помийте, наріжте дрібно і тушкуйте в молоці до тих пір, поки вона не стане м'якою. Після цього всипте до неї манну крупу, сіль, ретельно все перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
В цей час відваріть яйця, порізати їх кубиками і змішайте з капустою. Посуд для випічки змастіть маслом, викладіть в неї капусту з яйцями, змастіть її сметаною і посипте кропом. Випікайте страву при 180 градусах 30 хвилин і подавайте зі сметаною.
Капустяна запіканка з куркою
Інгредієнти: курячий фарш - 300 г; капуста - 500 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; кефір - 100 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; сіль і чорний перець - за смаком. Приготування Нашаткуйте капусту, залийте її тільки закипілою водою і залиште в ній до охолодження. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і обсмажте разом з фаршем на сковороді. Кефір змішати з томатною пастою, посоліть і поперчіть. Яйця збийте.
У форму для запікання викладіть половину капусти, зверху весь фарш, змащений частиною томатно-кефірного соусу і политий половиною збитих яєць. Потім викладіть залишки капусти, які теж змастіть соусом і залийте яйцями. Випікайте в запіканку з куркою духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, близько півгодини.
Капустяна запіканка з рисом
Інгредієнти: капуста - 500 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; бринза - 200 г; рис - 1 ст.; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; сіль і перець - за смаком. Приготування Нашатковану капусту відваріть протягом 2 хвилин в воді і відкиньте на друшляк. Цибулю дрібно поріжте, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі пару хвилин, потім всипте рис, додайте сіль, перець, склянку гарячої води і тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Бринзу подрібніть і додайте до рису з овочами, добре все перемішайте. У форму, змащену маслом, покладіть половину капусти, потім рис з овочами, а потім знову капусту. Яйця збийте з молоком і залийте цією сумішшю запіканку.
Готуйте рисову запіканку з капустою в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.