Курка - частий гість на нашому столі. Чого тільки не готують! У кожної господині точно є свій фірязикай рецепт приготування смачної страви з м'яса цієї птиці. Але почесне місце на святковому столі завжди займає запечена курка. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати фаршировану курку.
Курка, фарширована фруктами
Інгредієнти: курка - 2 кг; яблука - 4 шт.; чорнослив - 15 шт.; курага - 10 шт.; сік апельсина - 2 ст. ложки; майонез - 100 г; мед - 1 ст. ложка; гірчиця - 2 ч. ложки; сіль, перець, приправа для курки. Приготування Тушку курки моєму і обов'язково обсушуємо. Тепер натираємо її зовні і всередині спеціями і сіллю. Майонез змішуємо з медом і гірчицею. Якщо мед загус, його можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Отриманою сумішшю намазуємо курку і залишаємо маринуватися, якщо час дозволяє, то дуже добре залишити м'ясо на ніч у холодильнику. Готуємо начинку: промиваємо яблука, чорнослив, курагу, обсушуємо. Яблука нарізаємо часточками, змішати з соком апельсина, курагою і чорносливом. Щільно накладаємо начинку всередину курки і скреплям зубочисткою. Укладаємо тушку в рукав для запікання або загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку десь на 50 хвилин, потім рукав зверху розрізаємо (фольгу розгортаємо) і знову ставимо в духовку хвилин на 15 щоб курка підрум'янилася.
Курка, фарширована млинцями
Приготуйте цю страву, ваші гості будуть в захваті від ніжного смаку і незвичайного оформлення.
Інгредієнти: тушка курки - близько 2 кг; печериці - 300 г; цибуля - 1 шт.; молоко - 250 г; яйця - 2 шт.; борошно - 4-5 ст. ложок; цукор - 2 ч. ложки; сіль, чорний мелений перець, лавровий лист. Приготування Курку промиваємо, акуратно знімаємо з неї шкірку, при цьому крильця і гомілки залишаємо. М'ясо курки ставимо варити, солимо, додаємо лавровий лист. Поки м'ясо вариться, займаємося млинцями. З молока, борошна, 1 яйця і цукру готуємо ріденьке тісто, смажимо 8-9 млинчиків. Тепер робимо начинку: печериці нарізаємо кубиками і смажимо з цибулею до готовності, солимо, перчимо за смаком. Готове м'ясо курки також ріжемо й додаємо до грибочкам. Якщо начинка виходить сухуватою, можна додати трохи бульйону. Кожен млинець промазуємо збитим яйцем, щоб трубочки не розгорталися. Тепер викладаємо на них трохи начинки і згортаємо. Отримані фаршировані млинчики вкладаємо всередину шкурки. Дивіться, щоб шкурка була наповнена щільно, але в міру, сильно багато не накладайте, щоб в процесі запікання вона не потріскалася. Викладаємо курочку у форму для запікання, бажано брати таку, щоб вона була не дуже велика і притримувала форму курки. Зверху прикриваємо фольгою. Відправляємо в духовку хвилин на 40 а потім ще на 10 хвилин, попередньо знявши фольгу, щоб утворилася рум'яна кірочка. Готову страву гострим ножем нарізаємо на скибочки. Курка, фарширована млинцями, готова до вживання!
Курка, фарширована капустою, з картоплею
Зазвичай з капусти роблять начинку для пирогів, а ми вам розповімо, як приготувати курку, фаршировану квашеною капустою.
Інгредієнти: курка - 15 кг; капуста квашена - 300 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; майонез - 100 г; сіль, перець, цукор - за смаком; картопля - 1 кг. Приготування З курки виймаємо кісточки, залишаємо на крильцях, можна і на ніжках залишити. Капусту тушкуємо з цибулею, морквою і томатною пастою, додаємо сіль, цукор, перець за смаком. Отриманою начинкою фаршируємо курку, натираємо сіллю і змащуємо майонезом. В рукав для запікання викладаємо курку і цілу очищену картоплю, попередньо посипаний сіллю і перцем. Ставимо в духовку на 1 годину, потім рукав розрізаємо і даємо підрум'янитися. Приємного апетиту!