Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка, фарширована грибами

Курка, фарширована грибами

19-03-2015, 18:04
1 602
Курка, фарширована грибами
Що може бути смачніше ароматною і ніжною курятини, фарширований грибами? Це блюдо виходить смачним, ви можете запросто подавати його в якості головного на святковий стіл. Часу на приготування буде потрібно зовсім небагато і вам, як господині, не доведеться виходити до гостей втомленою.

Курка, фарширована картоплею і грибами


Для того щоб зробити курочку, в якості начинки використовують гречку, рис, різні овочі, іноді, гарнір готують окремо, але ми спробуємо приготувати курку з грибами, і не просту, а фарширований картоплею і грибами.

Інгредієнти:


  • курка - 1 шт.;

  • картопля - 6 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.



  • Приготування

    Якщо ви наважилися випробувати рецепт фаршированої грибами курки, то краще всього за добу до приготування тушку птиці просолити, тоді м'ясо буде більш соковитим. Солити треба з розрахунку 1 ч. ложка солі на 400 грам курки. Природно, попередньо тушку необхідно гарненько помити і обсушити. На наступний день, картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Окремо на сковорідці підсмажуємо порізану цибулю і гриби, солимо, додаємо спеції і трохи тушкуємо на невеликому вогні. Потім картоплю змішуємо з грибною начинкою. Отриманою масою начиняємо курку, змащуємо сметаною, посипаємо спеціями і ставимо в духовку, розігріту до 180-200 градусів, на 15 години. У процесі запікання курку, фаршировану картоплею і грибами, періодично поливаємо виділяється соком. Якщо верх почне підгоряти, накрийте птицю фольгою.


    Курка, фарширована млинцями і грибами



    Напевно, кожен з вас, а якщо не кожен, то багато, їли курку з млинцями. І вже ті, хто їли, точно задавалися питанням: як зробити фаршировану курку, щоб усередині виявилися млинці з начинкою? Ми вам детально розповімо, але попереджаємо відразу - доведеться трохи посидіти. Але, ваші зусилля окупляться похвалою дегустаторів.

    Інгредієнти:


  • курка - 1 шт.;

  • млинці тонкі - 7 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • гриби - 05 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сир - 150 г;

  • сіль, спеції - за смаком.



  • Приготування

    Спочатку тушку ретельно миємо, обсушуємо, відрізаємо кінчики крил - вони все одно підгорять, зрізаємо зайвий жир і приступаємо до підготовки. Наше завдання - акуратно відокремити і зняти шкіру з курки, щоб в результаті залишився «мішок» з крильцями і ніжками, а інше м'ясо піде в начинку для фаршированої курки. Тепер посипаємо курку спеціями і ставимо в холодильник на годинку. Відокремлюємо м'ясо від кісток, прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендре, заправляємо сіллю, спеціями, гарненько перемішуємо і також ставимо в холодильник. Гриби (краще свіжі) нарізаємо скибочками, цибулю ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо її на рослинній олії, потім додаємо гриби, солимо, перчимо і продовжуємо смажити до тих пір, поки не випарується рідина. Даємо грибний начинці охолонути,
    Курка, фарширована грибами
    потім змішуємо з курячим м'ясом. Тепер, на кожен млинець викладаємо начинку, згортаємо його трубочкою, потім в яйце, посипаємо зверху натертим сиром і акуратно закладаємо в нашу курочку. Після того, як пташка повністю нафарширована, змащуємо форму для запікання олією, кладемо курку грудкою вниз і ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів. Випікаємо близько години або трохи більше. Тут орієнтуйтеся на свою духовку. У процесі запікання рекомендується птицю поливати соком, який буде виділятися. Якщо помітите, що курочка починає підгоряти, накрийте її фольгою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати фаршировану курку?
    Як приготувати фаршировану курку?
    Фарширована курка - прикраса будь-якого столу, тому найчастіше її готують на свята. Варіантів створення цієї страви багато: можна просто
    Фарширована качка
    Фарширована качка
    Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з
    Курка, фарширована млинцями
    Курка, фарширована млинцями
    Подив і схвалення гостей гарантовано будь-якій господині, яка подала на стіл курку фаршировану млинцями. Це ситне і ефектне блюдо вимагає чимало сил
    Курка, фарширована рисом
    Курка, фарширована рисом
    Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
    Курка, фарширована яблуками
    Курка, фарширована яблуками
    Не тільки можна запекти качку з яблуками. Курка для цього теж чудово підійде, до того ж її м'ясо трохи ніжніше. Що ж, давайте познайомимося з
    Курка з грибами в духовці
    Курка з грибами в духовці
    Курка з грибами, приготовлена в духовці - відмінне рішення для святкового столу або недільного обіду в колі сім'ї. Таке блюдо не залишить байдужими