Курка з грибами в духовці
Курка з грибами, запечена в духовці - чудово соковите і смачне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе невимовний захват і захоплення у ваших гостей. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів його приготування.
Інгредієнти:
грудки курячі - 3 шт.;
свіжі печериці - 200 г;
сир твердий - 150 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
масло вершкове;
спеції.
Для соусу:
яйце - 2 шт.;
борошно - 2 ч. ложки;
майонез - 2 ст. ложки;
олія рослинна;
приправа для курки.
Приготування
Отже, курячі грудки добре промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожну на 2 частини вздовж. Для приготування соусу яйця збиваємо, додаємо майонез, додаємо трохи борошна, приправи для курки і вливаємо ложечку рослинного масла. Після цього викладаємо курку в приготований соус і залишаємо на деякий час маринуватися. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості олії до прозорості.
Потім додаємо гриби, оброблені і нарізані скибочками і пасеруємо овочі до готовності. Далі виймаємо куряче філе і обсмажуємо його окремо на маслі. Часник чистимо, пропускаємо через прес і намазуємо їм наше м'ясо. Підготовлену курку акуратно перекладаємо у форму для випічки, зверху викладаємо гриби з цибулею, промазуємо все майонезом і посипаємо рясно тертим сиром. Запікаємо страву в гарячій духовці хвилин 30 до повної готовності.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
цибулина - 1 шт.;
гриби - 300 г;
часник - 3 зубчики;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Курку промиваємо й обсушуємо кухонним рушником. Ріпчаста цибулька чистимо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Гриби обробляємо, нарізаємо маленькими шматочками і змішати з цибулею. Часник чистимо, видавлюємо через прес, додати рослинного масла, солі і перець.
Духовку включаємо і нагріваємо до 180 градусів. Курку заповнюємо овочевою начинкою, подсаливая її за смаком. Краї черевця гарненько закріплюємо зубочистками, або зашиваємо нитками. Добре змащуємо тушку часниковим соусом і загортаємо в рукав для запікання, зав'язуємо його і прибираємо курку, начинену грибами в духовку приблизно на 15 години. Хвилин за 10 до готовності, пакет акуратно розрізаємо і запікаємо страва до утворення хрусткої скоринки.
Інгредієнти:
стегна курячі - 15 кг;
картопля - 2 кг;
сушені гриби - 50 г;
сир - 500 г;
курячий бульйон - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Беремо курячі стегна, промиваємо їх і обробляємо, вирізаючи кісточки. Якщо шматочки великі, то розрізаємо їх на порційні шматки. Чистимо цибулину, разрубаем на четвертинки і дрібненько шаткуємо. Потім ошпарюємо окропом для того щоб з нього пішла вся гіркота. Гриби попередньо замочуємо на 30 хвилин в окропі, після чого нарізаємо скибочками. Картоплю чистимо, подрібнюємо тонкими кружечками і заливаємо водою на час. Тепер змішуємо цибулю з грибами, солимо за смаком і з'єднуємо все це з картоплею.
Далі готуємо лист, промазуємо його невеликою кількістю масла, викладаємо на нього рівномірним шаром овочі, потім шматочки курки і знову підсолюємо. Заливаємо все склянкою курячого бульйону і посипаємо зверху тертим сиром. Після цього ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо страву при 170 градусах протягом 50 хвилин. Після закінчення часу, курка, запечена в духовці з картоплею і грибами готова.
Курка з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Отже, курячі грудки добре промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожну на 2 частини вздовж. Для приготування соусу яйця збиваємо, додаємо майонез, додаємо трохи борошна, приправи для курки і вливаємо ложечку рослинного масла. Після цього викладаємо курку в приготований соус і залишаємо на деякий час маринуватися. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості олії до прозорості.
Потім додаємо гриби, оброблені і нарізані скибочками і пасеруємо овочі до готовності. Далі виймаємо куряче філе і обсмажуємо його окремо на маслі. Часник чистимо, пропускаємо через прес і намазуємо їм наше м'ясо. Підготовлену курку акуратно перекладаємо у форму для випічки, зверху викладаємо гриби з цибулею, промазуємо все майонезом і посипаємо рясно тертим сиром. Запікаємо страву в гарячій духовці хвилин 30 до повної готовності.
Курка, фарширована грибами, в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курку промиваємо й обсушуємо кухонним рушником. Ріпчаста цибулька чистимо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Гриби обробляємо, нарізаємо маленькими шматочками і змішати з цибулею. Часник чистимо, видавлюємо через прес, додати рослинного масла, солі і перець.
Духовку включаємо і нагріваємо до 180 градусів. Курку заповнюємо овочевою начинкою, подсаливая її за смаком. Краї черевця гарненько закріплюємо зубочистками, або зашиваємо нитками. Добре змащуємо тушку часниковим соусом і загортаємо в рукав для запікання, зав'язуємо його і прибираємо курку, начинену грибами в духовку приблизно на 15 години. Хвилин за 10 до готовності, пакет акуратно розрізаємо і запікаємо страва до утворення хрусткої скоринки.
Курка з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо курячі стегна, промиваємо їх і обробляємо, вирізаючи кісточки. Якщо шматочки великі, то розрізаємо їх на порційні шматки. Чистимо цибулину, разрубаем на четвертинки і дрібненько шаткуємо. Потім ошпарюємо окропом для того щоб з нього пішла вся гіркота. Гриби попередньо замочуємо на 30 хвилин в окропі, після чого нарізаємо скибочками. Картоплю чистимо, подрібнюємо тонкими кружечками і заливаємо водою на час. Тепер змішуємо цибулю з грибами, солимо за смаком і з'єднуємо все це з картоплею.
Далі готуємо лист, промазуємо його невеликою кількістю масла, викладаємо на нього рівномірним шаром овочі, потім шматочки курки і знову підсолюємо. Заливаємо все склянкою курячого бульйону і посипаємо зверху тертим сиром. Після цього ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо страву при 170 градусах протягом 50 хвилин. Після закінчення часу, курка, запечена в духовці з картоплею і грибами готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з грибами в духовці
Для ситного і повноцінного вечері чудово підійде м'ясо з грибами. Таке блюдо можна приготувати до приходу гостей і для романтичної вечері при
Пальчики з грибами
Пальчики з грибами - оригінальна і до того ж дуже просте блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і підійде практично до будь-якого гарніру! Пропонуємо
М'ясо з грибами в духовці
М'ясо з грибами, приготовлена в духовці - чудове блюдо для святкового столу. Таке просте, але в теж час дивовижна страва порадує ваших рідних і
Курка, фарширована рисом
Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
Курка з грибами і картоплею
Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з
Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.