Курка з грибами, запечена в духовці - чудово соковите і смачне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе невимовний захват і захоплення у ваших гостей. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів його приготування.
Курка з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: грудки курячі - 3 шт.; свіжі печериці - 200 г; сир твердий - 150 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; масло вершкове; спеції. Для соусу:
яйце - 2 шт.; борошно - 2 ч. ложки; майонез - 2 ст. ложки; олія рослинна; приправа для курки. Приготування Отже, курячі грудки добре промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожну на 2 частини вздовж. Для приготування соусу яйця збиваємо, додаємо майонез, додаємо трохи борошна, приправи для курки і вливаємо ложечку рослинного масла. Після цього викладаємо курку в приготований соус і залишаємо на деякий час маринуватися. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості олії до прозорості.
Потім додаємо гриби, оброблені і нарізані скибочками і пасеруємо овочі до готовності. Далі виймаємо куряче філе і обсмажуємо його окремо на маслі. Часник чистимо, пропускаємо через прес і намазуємо їм наше м'ясо. Підготовлену курку акуратно перекладаємо у форму для випічки, зверху викладаємо гриби з цибулею, промазуємо все майонезом і посипаємо рясно тертим сиром. Запікаємо страву в гарячій духовці хвилин 30 до повної готовності.
Курка, фарширована грибами, в духовці
Інгредієнти: курка - 1 кг; цибулина - 1 шт.; гриби - 300 г; часник - 3 зубчики; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Курку промиваємо й обсушуємо кухонним рушником. Ріпчаста цибулька чистимо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Гриби обробляємо, нарізаємо маленькими шматочками і змішати з цибулею. Часник чистимо, видавлюємо через прес, додати рослинного масла, солі і перець.
Духовку включаємо і нагріваємо до 180 градусів. Курку заповнюємо овочевою начинкою, подсаливая її за смаком. Краї черевця гарненько закріплюємо зубочистками, або зашиваємо нитками. Добре змащуємо тушку часниковим соусом і загортаємо в рукав для запікання, зав'язуємо його і прибираємо курку, начинену грибами в духовку приблизно на 15 години. Хвилин за 10 до готовності, пакет акуратно розрізаємо і запікаємо страва до утворення хрусткої скоринки.
Курка з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти: стегна курячі - 15 кг; картопля - 2 кг; сушені гриби - 50 г; сир - 500 г; курячий бульйон - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Беремо курячі стегна, промиваємо їх і обробляємо, вирізаючи кісточки. Якщо шматочки великі, то розрізаємо їх на порційні шматки. Чистимо цибулину, разрубаем на четвертинки і дрібненько шаткуємо. Потім ошпарюємо окропом для того щоб з нього пішла вся гіркота. Гриби попередньо замочуємо на 30 хвилин в окропі, після чого нарізаємо скибочками. Картоплю чистимо, подрібнюємо тонкими кружечками і заливаємо водою на час. Тепер змішуємо цибулю з грибами, солимо за смаком і з'єднуємо все це з картоплею.
Далі готуємо лист, промазуємо його невеликою кількістю масла, викладаємо на нього рівномірним шаром овочі, потім шматочки курки і знову підсолюємо. Заливаємо все склянкою курячого бульйону і посипаємо зверху тертим сиром. Після цього ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо страву при 170 градусах протягом 50 хвилин. Після закінчення часу, курка, запечена в духовці з картоплею і грибами готова.