Курка в аджике в духовці
Запечена курка з аджикою - оригінальне і дуже смачне блюдо, яке чудово підійде для святкового столу. Куряче м'ясо виходить чудово м'яким, соковитим і набуває в міру гострий пікантний смак.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сметана - 100 мл;
аджика - 100 мл;
спеції.
Для начинки:
масло вершкове - 100 г;
зелень петрушки - за бажанням;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Отже, першим ділом беремо курячу тушку, гарненько її миємо й обсушуємо насухо рушником. Потім чистимо кілька зубчиків часничку, пропускаємо їх через спеціальний прес і розтираємо з сіллю. Після цього натираємо нашу курочку зовні цією сумішшю і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Вершкове масло викладаємо в миску, ставимо на слабенький вогонь і чекаємо, щоб воно розтануло. Що залишився часник чистимо, пропускаємо через часниковий прес і кидаємо в масло. Туди ж відправляємо порубану петрушечку і все добре перемішуємо. Отриманою сумішшю начиняємо курочку зсередини і заколюємо отвір зубочистками. Ніжки схрещуємо і зав'язуємо ниткою.
Сметану з'єднуємо з аджикою і ретельно обмазуємо соусом всю курочку. Далі викладаємо пташку на деко і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Випікаємо страву при температурі 180 градусів, перевіряючи періодично готовність тушки зубочисткою. Потім виймаємо курку в аджике з духовки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
тушка курки - 1 шт.;
аджика - 1 ч. ложка;
майонез - 100 мл;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
кетчуп - 2 ст. ложки;
приправа для курки - за смаком;
олія рослинна.
Приготування
Тушку курки промиваємо, обсушуємо і поділяємо на невеликі шматочки. Окремо готуємо соус. Для цього змішуємо майонез з аджикою, додаємо кетчуп, підливаємо соєвий соус і кидаємо приправу для курки. Все ретельно перемішуємо і обмазуємо готовим соусом кожен шматочок.
Після цього обсмажуємо м'ясо на олії масло до золотавого кольору і викладаємо їх на деко. Запікаємо страву в духовці до готовності при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Гарячу смажену курку викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Курка з аджикою і сметаною
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Отже, першим ділом беремо курячу тушку, гарненько її миємо й обсушуємо насухо рушником. Потім чистимо кілька зубчиків часничку, пропускаємо їх через спеціальний прес і розтираємо з сіллю. Після цього натираємо нашу курочку зовні цією сумішшю і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Вершкове масло викладаємо в миску, ставимо на слабенький вогонь і чекаємо, щоб воно розтануло. Що залишився часник чистимо, пропускаємо через часниковий прес і кидаємо в масло. Туди ж відправляємо порубану петрушечку і все добре перемішуємо. Отриманою сумішшю начиняємо курочку зсередини і заколюємо отвір зубочистками. Ніжки схрещуємо і зав'язуємо ниткою.
Сметану з'єднуємо з аджикою і ретельно обмазуємо соусом всю курочку. Далі викладаємо пташку на деко і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Випікаємо страву при температурі 180 градусів, перевіряючи періодично готовність тушки зубочисткою. Потім виймаємо курку в аджике з духовки і подаємо до столу.
Курка з аджикою і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Тушку курки промиваємо, обсушуємо і поділяємо на невеликі шматочки. Окремо готуємо соус. Для цього змішуємо майонез з аджикою, додаємо кетчуп, підливаємо соєвий соус і кидаємо приправу для курки. Все ретельно перемішуємо і обмазуємо готовим соусом кожен шматочок.
Після цього обсмажуємо м'ясо на олії масло до золотавого кольору і викладаємо їх на деко. Запікаємо страву в духовці до готовності при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Гарячу смажену курку викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з медом
Курка з медом - дуже приємне блюдо, яке не тільки добре виглядає, але на смак не гірше. Звичайно, рецептів приготування такої страви багато, а тому
Курка з апельсинами - рецепт
Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
Курка з грибами в духовці
Курка з грибами, приготовлена в духовці - відмінне рішення для святкового столу або недільного обіду в колі сім'ї. Таке блюдо не залишить байдужими
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і
Курка гриль в мікрохвильовці
Якщо вам раптом захотілося приготувати курку гриль, а гріти духовку зовсім не хочеться, то варто зробити це блюдо в мікрохвильовці. Яким чином і з
Курка, запечена в мультиварці
Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,